Rippikoulut ja kesä 2021

Tiedote 15.6.2021

Hyvät rippikoululaisten vanhemmat ja huoltajat,

Aluehallintoviraston uusimman ohjeen mukaan voimme toteuttaa konfirmaatiot heinä-elokuussa rajoitetulla osallistujamäärällä. Jokainen rippikoululainen voi kutsua konfirmaatiomessuun 5 vierasta. Konfirmaatiot pidetään aiemmin ilmoitettuina ajankohtina. Tämänhetkinen ohjeistus on voimassa 15.7.2021 asti. Päivitämme ohjeita tarvittaessa.

Kirkossa istutaan turvavälein valmiiksi merkityillä paikoilla. Saman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin ilman turvaväliä. Samaan seurueeseen kuuluvien toivotaan istuvan samassa penkkirivissä, jotta paikkoja riittää kaikille. Kirkossa on voimassa maskisuositus, konfirmaatiovieraiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Konfirmaatiomessun aikana pappi antaa ohjeet ehtoolliselle osallistumisesta, turvavälejä noudatetaan myös liikuttaessa kirkkosalissa.

Jos teillä on kysyttävää oman nuorenne rippikouluun tai konfirmaatioon liittyen, olkaa yhteydessä oman rippikouluryhmän ohjaajiin, he osaavat antaa tarkimman tiedon.

Siunattua rippikoulukesää!

Maria Puotiniemi rippikoulupastori
maria.puotiniemi@evl.fi puh. 040 689 5299

TIEDOTE 14.5.2021

Hyvät rippikoululaisten vanhemmat ja huoltajat,

Järvenpään seurakunta on päättänyt, että siirrämme kesäkuulle suunnitellut konfirmaatiot elokuuhun johtuen voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Haluamme taata nuorille onnistuneen juhlan, johon heidän on mahdollista kutsua heille tärkeimmät ihmiset. Lopuista konfirmaatioista teemme päätöksen viimeistään ennen juhannusta, kun tiedämme enemmän rajoitusten muutoksista. Alla olevasta taulukosta näette rippikoulut, joiden konfirmaatiot on nyt siirretty. Kaikki konfirmaatiojumalanpalvelukset tullaan lähettämään suoratoistona YouTuben kautta, jolloin myös niiden läheisten, jotka eivät mahdu kirkkoon, on mahdollista osallistua nuoren tärkeään juhlaan.

Rippikoulu leirin/päiväleirin ajankohta   uusi konfirmaatioaika

Cityripari 7.-11. ja 14.-18.6.2021 la 21.8. klo 10, 13 ja 15

Riiho 1 8.-15.6.2021 su 22.8. klo 13

Karstula 1 8.-15.6.2021 su 29.8. klo 13

Me rippikoulujen ohjaajat odotamme innolla rippikoulukesää ja leirisuunnitelmat ovat jo pitkällä. Odotamme vielä viranomaisten ohjeita sen suhteen, minkälaisilla rajoituksilla ja varotoimilla rippikoulut järjestetään. Toivomme voivamme toteuttaa rippileirit suunnitellusti. Mikäli rajoitukset estävät leirien järjestämisen, mahdollisia toteutusvaihtoehtoja ovat rippikoulun pitäminen päiväleirinä pienryhmissä tai osittain etänä. Jos leirejä joudutaan perumaan tai siirtämään, olemme yhteydessä jokaiseen perheeseen asiasta. Tavoitteena on joka tapauksessa järjestää nuorille mahdollisimman antoisa rippikoulukokemus.

Tiedotamme teitä tarkemmin rippikoulujen toteutuksesta heti, kun saamme tiedon siitä, millä reunaehdoilla rippikoulut toteutetaan. Jos teillä on kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä!

Siunattua rippikoulukesää!

Maria Puotiniemi rippikoulupastori maria.puotiniemi@evl.fi puh. 040 689 5299