Johanneksen matkassa -teoksessa musiikki on sanaa ja sana on musiikkia. Se on syvä ja koskettava kokonaisuus, joka vie sinut matkalle.

Melodraama "Johanneksen matkassa" on elävän sanan ja sävelen yhteinen matka. Musiikki tulee sanaksi ja sana kietoutuu musiikkiin. Melodraama syntyi kirkkomuusikko Pami Karvosen kuunnellessa Tommi Korpelan YLE:lle lukemaa Johanneksen evankeliumia, arkisen syvällä ja rauhallisella äänellä, joka sai tekstin soljumaan elävänä ja soivana.

"Minulla oli positiivinen kokemus resitoidun tekstin ja musiikin yhteensopivuudesta 2000-luvun alusta, jolloin teimme Oskari Katajiston kanssa mm. Helsingin kaupunginteatterissa, melodraamaa, musiikillista monologia "Enoch Arden", kertoo kirkkomuusikko Pami Karvonen.

"Harvinainen teosmuoto ja Enoch Arden-esityksistä saatu lehdistön kritiikki ja yleisöpalaute rohkaisi. Johannes ja musiikki voivat soida myös melodraamana. Ehdotin Johannes-hanketta Korpelalle ja hän innostui."

"Evankeliumin tekstit ja niiden järjestys ovat valikoituneet musiikillisten muotojen ja teosvalintojen kautta. Runsaan vuoden valmistelujen jälkeen Johanneksen on aika lähteä matkalle kaikkien teidän, hyvät kuulijat, kanssa", kuvailee Pami Karvonen.


Johannelksen matkassa -melodraama esitetään Järvenpään kirkossa 26.9.2023 klo 19.00

Tommi Korpela, tekstin lukija

Pami Karvonen, piano & urut

Musiikillinen käsikirjoitus: Pami Karvonen

Tekstin dramaturgia: Kristiina Pelto-Timperi

Musiikkia mm. säveltäjiltä Pärt, Liszt, Bach, Feldman

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Kuva: Mari Sarviaho