Maahanmuuttajat

Seurakunta toimii yhdessä Järvenpään kaupungin ja eri järjestöjen kanssa maahanmuuttajien kotoutumista edistävässä työssä. Järjestämme monikulttuurisia tapahtumia ja retkiä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kaupunki on laatinut Järvenpään maahanmuuttajien kotouttamisohjelman, jossa seurakuntakin on mukana.

Maahanmuuttajatyö on koko seurakunnan yhteistä toimintaa ja eri työalat ovat sitä toteuttamassa. Perustana on lähetystyön ajatus, että kutsumme ihmisiä erilaisista taustoista mukaan seurakuntaan toteuttamaan toimintaa yhdessä. Kaikki seurakunnan toiminta on avointa kaikille, mutta tarvetta on myös monikulttuuriselle toiminnalle.

Kuukauden viimeisenä keskiviikkona kokoontuu Jampan seurakuntakodilla Kansainvälinen olohuone.

Lisäksi toteutamme kansainvälisen messun, eri tapahtumia ja retkiä ja pyrimme lisäämään eri kulttuurien ja uskontojen välistä vuorovaikutusta.

Teemme yhteistyötä Tukea ja Tekoja-verkostossa kaupungin Maahanmuuttajatoimisto Verson kanssa, Setlementti Louhelan sekä muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa kotoutumisen edistämisessä.

Jos kiinnostuit, kysy lisää: seurakuntapastori Katri Kuusikallio.

Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistoiminta maahanmuuttajien parissa tai haluat maahanmuuttajana mukaan vapaaehtoistoimintaan, voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Tarja Karhuun.

Järvenpään seurakunnan kirpputori toimii kirkon alakerrassa. Kirpputorin toiminnassa on mukana paljon vapaaehtoisia ja kirpputorilta annetaan myös lahjoituksia apua tarvitseville Suomessa yhteistyössä diakoniatoimiston ja kaupungin sosiaalitoimen kanssa.

Kansainvälinen olohuone / International living room

Monikulttuurinen olohuone kokoontuu joka kuukauden (paitsi kesä- heinä- ja elokuussa) viimeinen keskiviikko klo 18-20 Jampan seurakuntakodilla, Pihkapolku 2.
 
Olohuone on tarkoitettu kaikenikäisille, Suomessa aina asuneille ja Suomeen muuttaneille, yksinasuville ja perheellisille. Olohuoneessa on mahdollisuus tutustua ihmisiin ja elämään eri maissa. 
  
Yhteyshenkilöt:

Rita Kostama
rkostama@gmail.com

Silvia Saukkonen
saukkonen.silvia699@gmail.com