Lähetys - Jumala antaa meille mahdollisuuden olla toivoa kantava yhteisö koko maailmassa.

Järvenpään seurakunnan lähetystyö kattaa koko seurakunnan toiminnan. Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan Jeesuksen antaman lähetyskäskyn mukaisesti. Seurakunnan lähetystyön kautta voi olla mukana auttamassa lähimmäisiä kaukana ja lähellä. Lähetystyötä voi jokainen tehdä omalta paikaltaan.

Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21)

Esirukous nimikkolähettien ja -kohteiden puolesta

Rukoilemme seurakuntamme nimikkolähettien, stipendiaattien ja lähetystyön puolesta.

Siunaa ja varjele Päivi ja Sakari Löyttyä Namibiassa

sekä Katja Tynkkystä perheineen Kolumbiassa.

Siunaa nimikkolähettejämme ja heidän työtään, kun he ovat Suomessa.

Siunaa stipendiaattejamme:

Salomão da Costa Mazan teologian opintoja Angolassa

sekä 20 nuoren opiskelua Nepalissa.
Siunaa vammaistyötä Mongoliassa, Tansaniassa ja Nepalissa, koulutyötä Senegalissa,

Palestiinassa ja SAT-7 lähettämää opetusohjelmaa pakolaislapsille Syyriassa,

sekä raamatunkäännöstyötä Kaakkois-Aasiassa ja pakolaistyötä Ateenassa.

Aamen.

Tule mukaan lähetyspiiriin

Seurakunnassa kokoontuu useita lähetyspiirejä: Lähetyksen monet kasvot -lähetyspiiri, Medialähetyspiiri,  Hanna-ryhmä, Elyn lähetyspiiri, Ikkuna Palestiinaan -piiri sekä Kylväjän lähetyspiiri.

Tutustu lähetyspiireihin ja tule mukaan!

Tiesitkö, että

• kirpputorin myyntituotosta menee puolet lähetystyöhön,
  • lähetystyötä tuetaan kolehti- ja budjettivaroin,
  • lähetysmyyjäisten, -lounaiden ja tempauksien keräystuotto käytetään lähetystyön hyväksi,
  • tietoa lähetystyöstä saat tilaisuuksissa, joissa vierailevat lähetystyöntekijät kertovat työstään.
Ryhmäkuva Nepalilaisista.
Tansanialaisia

Näin voit osallistua lähetystyöhön:

• rukoilemalla nimikkolähettien puolesta
  • tulemalla lähetyksen työpajaan tai lähetyspiiriin
  • osallistumalla lähetysmyyjäisiin, -lounaille, -tempauksiin tai - tilaisuuksiin
  • käymälllä Oliivissa ostamassa lahjoja tai muuta mukavaa lähetyksen kaappikaupasta
  • laittamalla rahaa kolehtiin tai keräyksiin
  • lahjoittamalla tavaroita seurakunnan kirpputorille tai ostamalla sieltä
  • ryhtymällä kummiksi lähetysjärjestön kautta
  • ostamalla lähetysjärjestöjen adresseja ja kortteja kirkkoherranvirastosta
  • osallistumalla vapaaehtoistoimintaan

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena, ota yhteys lähetyssihteeri Satu Koskimaahan satu.koskimaa@evl.fi tai lähetyspappi Aino Luhtaselaan aino.luhtasela@evl.fi

Haluaisitko ryhtyä kummiksi?

Kehittyvissä maissa luku- ja kirjoitustaito on pitkä askel parempaan tulevaisuuteen. Lasten koulunkäynnille on kuitenkin paljon esteitä. Kehittyvien maiden lapset joutuvat usein osallistumaan kodin töihin ja jopa ansiotyöhön. Yhdenkin lapsen kouluttaminen antaisi toivoa koko perheelle, mutta rahat tarvitaan elämiseen. Koulumaksut saattavat olla korkeat eikä pakolliseen koulupukuun ole varaa.

Kummilapsitoiminnan tarkoituksena on auttaa lasta saamaan koulutusta, hoitoa ja kuntoutusta. Kummiksi voi ryhtyä yksityinen henkilö tai ryhmä. Kummin tärkein tehtävä on rukoilla lapsen puolesta. Kummin toivotaan sitoutuvan lapsen tukemiseen vähintään kahdeksi vuodeksi. Avustussumma vaihtelee kohdemaan hintatason ja lapsen tarpeiden mukaan.

Kummilapsitoiminta on mukava, helppo ja henkilökohtainen tapa tehdä lähetystyötä.

Lisätietoja lähetyssihteeri Satu Koskimaa satu.koskimaa@evl.fi