Tervetuloa rippikouluun!

Onneksi olkoon! Rippikouluvalintasi on Järvenpään seurakunnan Leiriniemi -rippikouluryhmä. Rippikoulun leirijakso pidetään 31.7.-8.8.2017 Leiriniemessä, Järvenpään seurakunnan leirikeskuksessa Mäntsälän Ohkolassa, Keravanjärven rannalla. 

Upeaan rippikouluryhmäämme kuuluu kaikkiaan 26 rippikoululaista (17 tyttöä ja 9 poikaa), 7 ryhmänohjaajaa eli isosta ja 4-5 rippikoulunohjaajaa.

 

Lähtö ja paluu

Lähtö leirijaksolle on maanantaina 31.7. klo 10 Kirkonkulman alaparkkipaikalta (Kansakoulunkatu 13). Olethan paikalla viimeistään klo 9.45

Palaamme samaan paikaan tiistaina 8.8., jolloin meillä on vielä konfirmaatioharjoitus Järvenpään kirkossa. Olet valmis lähtemään kotiin viimeistään klo 15.


 

Leiriohjelma

Leirin ohjelma on päiväkohtainen ja nähtävillä joka päivä leirin ilmoitustaululta.

Vierailupäivää ei leirillämme ole. Jos vanhempasi/kummisi/sukulaisesi sattuvat maisemissa liikkumaan leirin aikoihin ja haluavat käydä tervehtimässä sinua, on vierailusta syytä informoida meitä leirinohjaajia mahdollisimman hyvissä ajoin. Toivomme myös, että vierailusta on sovittu kanssasi etukäteen.

 

Leirivarustus

Leirille tarvitset mukaan ainakin:

 • sairausvakuutuskortti (= kela-kortti)
 • muistiinpanovälineet (kynä, kumi, viivoitin yms.)
 • alus- ja pussilakanat tai lakana ja makuupussi sekä tyynyliina
 • riittävästi vaihtovaatteita (sukkia, alusasu-ja, paitoja yms.) koko leirin ajalle (8 vrk)
 • kunnolliset ulkoiluvaatteet sekä ulkoiluun ja reippaaseenkin liikkumiseen soveltuvat jalkineet
 • riittävästi lämmintä vaatetta mahdollisten viileidenkin ilmojen varalle
 • sadevaatteet / sadetta kestävä ulkoilupuku
 • yöasu
 • pyyheliina
 • hyttys– ja mäkäräismyrkkyä
 • hammasharja, shampoo, saippua ym. henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä pikkutavaroita
 • uima-asu
 • sisäjalkineet tai -sukat
 • tarvitsemasi lääkkeet. Resepitilääkkeistä tulee olla maininta ohjaajille palautetussa Tietoja leiriläisestä -lomakkeessa (ohjaajat ottavat mukaan rippikoulun ensiaputarpeita, pienen määrän särkylääkkeitä, laastareita yms.)
 • mikäli soitat kitaraa, huilua, viulua tms. kevyesti mukana kuljetettavaa soitinta, niin ota mukaan nuottien kera
 • muuta mitä luulet tarvitsevasi
 • hieman taskurahaa mahd. leirikioskia varten

 

Älä ota näitä leirille!

 • läppäriä, matkakaiuttimia (kuulokkeet ovat sallitut matkojen ajaksi ja vapaa-aikana lähinnä omassa huoneessa kuuntelua varten), yms. ei oteta leirille.
   
 • päihdyttäviä aineita (ml. tupakka ja nuuska) ei saa tuoda leirille eikä leirijakson aikana käyttää. Tämän säännön rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin, mahdollisesti rippikoululeirin välitön keskeytys sekä kotiin lähettäminen omalla kustannuksella.
   
 • energiajuomia (esim. Ed, Es, Rodeo, Battery, RedBull, Teho yms.), energiapatukoita tai -nuuskaa ei leirillä tarvita, joten jätä ne kotiin. Energia saadaan talon ruoasta ja juomasta – tarvetta ylimääräiseen energiaan ei ole. Energiavajetta täytetään nukkumalla öisin.
   
 • kaikki mukavaa yhteistä leirifiilistä ja ryhmähengen muodostumista haittaavat sekä turhaa häiriötä aiheuttavat asiat ja esineet kannattaa suosiolla jättää pois matkasta. Jos olet epävarma, voiko jotakin ottaa mukaan, kysy etukäteen ohjaajilta.

Rippikoulumaksu

Rippikoulumaksu on 100 euroa, jonka eräpäivämäärä on 5.5.2017. Verkkomaksulinkki lähetetään rippikoululaisten vanhemmalle / huoltajalle n. kuukautta aikaisemmin.

Perheen on taloudellisista syistä mahdollista anoa osittaista tai täydellistä vapautusta rippikoulumaksusta. Maksuvapautushakemus tehtävä kirjallisesti mahdollisimman pian, mutta kuitenkin huhtikuun 2017 loppuun mennessä Järvenpään seurakunnan diakoniatoimistoon. Hakulomakkeita saa kirkkoherranvirastosta, Kirkkotie 1, sen aukioloaikoina (ma-ke klo 8.00-15.45, to klo 8.00-17.00 ja pe klo 8.0014.00). Lomakkeen voi tulostaa myös netistä seuraavan linkin kautta:

--> Rippikoulun maksuvapautuslomake

 

Vakuutus rippikoululeirillä

Järvenpään seurakunta on vakuuttanut rippikoululaiset tapaturmien varalta. Vakuutus ei kuitenkaan kata sairauksien hoitoa leirin aikana. Niistä vastaavat vanhemmat myöhemmin leirijakson jälkeen. Muistathan pakata mukaan tarvitsemasi lääkkeet.

 

Rippikoulun jälkeinen toiminta

Rippikoulun jälkeen järjestettävästä nuorten toiminnasta lähetetään kirje kotiin työntekijöiden yhteystiedoilla. Seurakunnan järjestämät jatkotapaamiset pidetään aina seurakunnan tiloissa.

Konfirmaatioharjoitus

Konfirmaatioharjoitus pidetään viimeisenä leiripäivänä ti 8.8. klo 13-15 Järvenpään kirkossa. 

 

Konfirmaatio- ja rippikuvaus

Valokuvaaja Juha Vääräkangas ottaa konfirmaatiokuvan koko rippikouluryhmästämme konfirmaatiopäivänä la 12.8. klo 9.00 (kokoonnumme kirkon kellariin jo klo 8.45). Rippikoululaiset ovat kuvassa valkoiset albat päällä.

Konfirmaatiopäivänä eli la 12.8. jo klo 8.00-9.00 välisenä aikana valokuvaaja on varautunut ottamaan henkilökohtaisia rippikuvia kaikista halukkaista kirkossa Lasten kappelissa (entinen toimituskappeli, sisäänkäynti kirkon eteisestä naulakoiden jälkeen vasemmalle) . Myös yhteisrippikuva kaverin kanssa on mahdollinen. Erityistä kuvausaikaa ei siis tarvitse varata. Itse kuvaus on maksuton eikä velvoita kuvien tilaamiseen. Kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Lisäksi valokuvaaja ikuistaa tärkeimmät hetket konfirmaatiossa.

Kuvattavat saavat kuvauksen yhteydessä tunnukset netissä toimivaan kuvakauppaan - henkilökohtaisille rippikuville oma tunnus, ryhmäkuvalle ja konfirmaatiossa kuvatuille kuville oma.

--> Tutustu kuvaukseen hintoineen kuvaajan nettisivuilla.

 

Konfirmaatio

Konfirmaatio on la 12.8. klo 10 Järvenpään kirkossa.

Niin konfirmaatioharjoituksiin kuin konfirmaatioonkin kannattaa pukeutua mahdollisimman kevyesti ja mieluiten vaaleaan paitaan, sillä erilaiset paidan kuviot ja tekstit näkyvät melko hyvin alban läpi. Suosittelemme myös kunnon kenkiä urheilujalkineiden asemesta.

Huom! On hyvin tärkeää, että syöt ja juot riittävästi ennen konfirmaatiota!

Konfirmaatiomessun kokonaiskesto on enintään 1,5 tuntia. Tilaisuuden rauhoittamiseksi konfirmaation yhteydessä kuvaaminen on sallittua vain omalta paikalta penkistä.

Konfirmaation, rippitodistusten jakamisen ja albojen luovuttamisen jälkeen konfirmoidut voivat tulla vielä erikseen sukulaisten ja ystävien kuvattavaksi kirkossa. Mahdolliset kukat annetaan konfirmoiduille vasta tilaisuuden jälkeen.

Konfirmaatioon ja ehtoolliselle toivotamme kaikki omaisesi, sukulaisesi ja ystäväsi tervetulleiksi. Olisi hyvin mukavaa, jos myös kaikilla kummeillasi olisi mahdollisuus osallistua tähän juhlaasi.

 

Kummi mukaan konfirmaatioon siunaamaan

Konfirmaatiossamme kummi on mukana siunaamassa kummilastaan. Jokainen nuori kutsuu yhden kummeistaan mukaan tähän siunaamiseen.

Jos kummin on mahdotonta päästä mukaan konfirmaatioon, niin siunaamassa voi olla myös toinen vanhemmista, isovanhempi tai muu nuorelle läheinen aikuinen. Äärimmäisessä tilanteessa siunaamassa voi olla erikseen sovittaessa myös nuoren oma rippikouluisonen. 

Rippikoulunohjaajat

Rippikoulusanomat

--> Rippikoulusanomat 1/2017
--> Rippikoulusanomat 2/2017 (ei vielä julkaistu)

Tulostettavaa

--> Ulkoläksymoniste
--> Maksuvapautusanomus

Ennakkotapaamiset

Ke 08.03. klo 17:00-18:00 
Starttitapaaminen  
Kirkonkulma, nuortentila (Kirkkotie 6) 

 
To 23.03. klo 16:20-17:30 
Julle - Jumalanpalvelus tutummaksi  
Kirkko (Kirkkotie 4) 

 
Su 02.04. klo 09:45-11:30 
Messu  
Kirkko  (Kirkkotie 4)
 
 
Ti 04.04. klo 17:50-19:30 
Betonimessu  Kirkko  (Kirkkotie 4) 


Ke 12.04. klo 17:50-19:00
Pääsiäisnäetelmä
Kirkonmäki (Kirkkotie 1)

 
La 22.04. klo 09:20-11:30 
Ledi-teemapäivä  Lähetys- ja diakonia  
Kirkonmäki, kokoonnumme aluksi seurakuntatalon pihalle  (Kirkkotie 1) 


To 24.05. klo 16:20-18:30 
Rippikoulukaruselli: Urkuja ja riparilauluja    
Kirkonmäki, kokoonnumme aluksi seurakuntatalon pihalle  (Kirkkotie 1)  


La 27.05. klo 12:00-17:00 
Ryhmätapaaminen ja leiri-informaatio  
Kirkonkulma, nuortentila  (Kirkkotie 6) 

 

Muutokset ja bonustapaamiset ovat mahdollisia, mutta niistä ilmoitellaan hyvissä ajoin.

Rippikouluilmoittelussa käytämme tarvittaessa tekstiviestejä. Kerro rippikoulunohjaajille, mikäli et pysty vastaanottamaan tekstiviestejä.

Ulkoläksyt

Rippikouluumme kuuluu neljän ulkoläksyn suorittaminen. Ne ovat

 • uskontunnustus
 • Isä meidän -rukous
 • Herran siunaus
 • Pienoisevankeliumi

--> Ulkoläksymoniste 

Pienoisevankeliumia lukuunottamatta ulkoläksyjä voi harjoitella myös pelaamalla. Lataa kännykkääsi ilmainen sovellus "Ulkoläksyt sekaisin".

--> Ulkoläksyt sekaisin - Android-sovellukset Google Playssa
--> Ulkoläksyt sekaisin - iTunes - Apple - App Storessa

 

Rippikoulumme viestintä

Rippikouluilmoittelussa käytämme tarvittaessa tekstiviestejä. Olemme perustaneet rippikouluryhmällemme myös oman WhatsApp-ryhmän keskinäistä viestintäämme varten. Myös vanhempien/huoltajien ja kummien yhteinen WhatsApp-ryhmä on perustettu.