Konfirmaatio

Konfirmaatio alkaa la 11.1. klo 12 Järvenpään kirkossa, Kirkkotie 4 A. Rippikoululaiset kokoontuvat jo klo 11 kirkon kellariin pukemaan albat päälle ja välittömästi sen jälkeen rippikoulumme ryhmäkuvaukseen kirkkosaliin. Ne rippikoululaiset, jotka haluavat tulla yksityis- tai kaveririppikuvaan, saapuvat jo klo 10-10.45 välisenä aikana Järvenpään kirkon Lasten kappeliin kuvattavaksi. Lue valokuvauksista tarkemmin otsikon "Rippikuvaus" alatekstistä.

Konfirmaatiokuvauksiin ja konfirmaatioon kannattaa alban alle pukeutua mieluiten vaaleaan paitaan, sillä erilaiset paidan kuviot, tekstin ja vahvat värit näkyvät melko hyvin alban läpi. Suosittelemme myös kunnon kenkiä urheilujalkineiden asemesta.

Huom! On hyvin tärkeää, että syöt ja juot riittävästi ennen konfirmaatiota! Näin verensokerisi pysyy hyvissä lukemissa eikä tule helposti huono olo, vaikka hieman jännittäisikin.

Konfirmaatiomessun kokonaiskesto on enintään 1½ tuntia. Tilaisuuden rauhoittamiseksi konfirmaation yhteydessä kuvaaminen on sallittua vain omalta paikalta penkistä.

Konfirmaatiossa kummi on mukana siunaamassa kummilastaan. Informaatio kummeille löytyy etusivun linkin "Kummit mukana siunaamassa" kautta.

Konfirmaation, rippitodistusten jakamisen ja loppukulkueen jälkeen konfirmoitu voi tulla vielä erikseen sukulaisten ja ystävien kuvattavaksi kirkossa joko alba päällä tai ilman. Albat palautetaan lopuksi oikeille paikoilleen kirkon kellariin. Mahdolliset kukat annetaan konfirmoidulle vasta tilaisuuden jälkeen.

Konfirmaatioon ja ehtoolliselle toivotamme kaikki nuoren omaiset, sukulaiset ja ystävät tervetulleiksi. Olisi hyvin mukavaa, jos myös kaikilla nuoren kummeilla olisi mahdollisuus osallistua tähän juhlaan.

--> Takaisin etusivulle