Vuokatin sporttihenkinen harrastusripari 2020 Vuokatin riparilla on mahdollista harrastaa monenlaisia aktiviteettia. Vuokatin harrastustarjonta ja maastot tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia sekä urheilullisiin että muunlaisiin harrastuksiin. Vuokatin riparilla sinulta ei edellytetä, että olisit kilpaurheilija tai säännöllinen urheilun harrastaja, mutta siitä on hyötyä, koska leiriohjelma on vaativa. Tärkeintä on, että leiriläisellä on omaa intoa, sekä positiivinen ja reipas asenne myös leirin liikunnalliseen ohjelmaan.

Vuokatissa on mahdollista harrastaa mm. mäkiautoilua, suunnistusta, jalkapalloa, frisbeegolfia, salibandyä, keilausta, melontaa, kylpylää, käydä Superparkissa (Megazone), lasketella/hiihtää tunnelissa, maastopyöräilyä tai käydä seikkailupuistossa. Leirin aikana toteutamme mahdollisesti myös yhden päivävaelluksen Vuokatinvaaralla tai melontavaelluksen lähivesillä. Harrastusohjelma sovitaan yhteisesti ryhmän kesken kevään aikana toiveiden perusteella ja se on mahdollista toteuttaa osin eriytetysti, jotta useimpien toiveet tulevat toteutetuiksi. Vuosina 2013-2019 toteutetuilla Vuokatin ripareilla on harrastettu melkein kaikkia listassa mainittuja lajeja joko yhdessä tai erikseen.

Harrastusten maksut eivät kuulu leirihintaan ja niiden kokonaissumma riippuu keväällä ryhmän kesken valitusta ohjelmasta. Osa harrastuksista tulee olemaan yhteisiä ja niihin voi laskea menevän maksimissaan noin 50 euroa. Osa harrastuksista toteutetaan puolestaan eriytetysti, jolloin yleensä on mahdollista valita myös ilmainen vaihtoehto. Harrastusmahdollisuuksista ja niiden hinnoista on saatavilla tietoa Vuokatin sivuilta.

Vuokatin ripari majoittuu Vuokatinrannassa uudessa majoitusrakennuksessa. Lisätietoja majoituspaikasta: www.vuokatinranta.fi Vuokatin riparilla ei pelkästään urheilla ja harrasteta. Iso osa leiriajasta kuluu muun muassa opiskellen tunneilla ja ryhmissä, iltaohjelmissa ja hartauksissa. Runsaasta harrastusohjelmasta johtuen ryhmällä on opiskelua muita ryhmiä enemmän etukäteen mm. keväällä ja kahtena ennakkopäivänä ennen leirijaksolle lähtöä. Kevään etukäteisohjelman suhteen on tärkeää omatoimisesti sopia mahdolliset korvaamiset poissaolotilanteissa ja saada ne ajoissa hoidetuksi ennen leirille lähtemistä. Vuokatin riparin ohjelmasta ja leirin pitopaikasta johtuen on tärkeää, että pystyt sitoutumaan ja noudattamaan leirin sääntöjä ja huomioimaan alueella majoittuvat muut matkailijat.

Monessa eri paikassa Vuokatin alueella liikkuva leiri ja sen monipuolinen ohjelma edellyttää myös omatoimisuutta ja kykyä toimia annettujen ohjeiden mukaan, mikä koskee erityisesti yöhiljaisuutta. Koska leirin ohjelma on vaativa, lepo on erityisen tärkeää jaksamisen kannalta. Leirillä täytyy siis osata mennä nukkumaan ajoissa, vaikka majoittuukin kavereiden kanssa. Varustautuminen ohjelman ja sään mukaan sekä motivaatio harrastusohjelmaan on myös olennaista, jotta isolla porukalla voidaan onnistuneesti ja mielekkäästi harrastaa eri asioita. Leirin onnistumisen kannalta on tärkeää, että voimme luottaa toisiimme ja yhdessä suunnittelemme eri mahdollisuuksista leirimme harrastusohjelman.