Osallistu Yhteisvastuukeräykseen!

Ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Suomessa vanhusten köyhyys ja pienituloisuus näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Sen taustalla on monenlaisia syitä,
joten ilmiöön voidaan vaikuttaa myös monin eri keinoin.

Yhteisvastuukeräyksen kotimaisina valtakunnallisina kumppaneina ovat Kirkon diakoniarahasto sekä Seurakuntaopiston
kokoama kansanopistoverkko. Diakoniarahasto kohdentaa Yhteisvastuuvarat kokonaisvaltaiseen avustustoimintaan
yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä autetaan taloudellisen ahdingon
korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa.

Seurakuntaopisto kokoaa valtakunnallisen kansanopistoverkoston, joka tulee toteuttamaan ikäihmisille maksuttomia
taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen.

Yhteisvastuukeräyksen seurakunnan oma osuus 20 % kohdennetaan järvenpääläisten ikäihmisten talousavustuksiin
ja virkistystoiminnan mahdollistamiseen. Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2021 tuotolla
tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon
Ulkomaanavun katastrofirahaston, työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaana on Uganda.

Yhteisvastuukerääjät Mika Stålberg (vasemmalla) ja Erkki Tolonen Jannen kirkkokontilla. Kuva: Kari J. Hietala.

TULE KERÄÄJÄKSI

Ole arkienkeli ja auta!
Ilmoittaudu yhteisvastuukerääjäksi
Nita Laineelle:
050 377 2903 tai
www.arjenihmeita.fi

Yhteisvastuu-tapahtumia

Noudatamme viranomaisten korona-ohjeistuksia tilaisuuksien järjestämisessä. Ilmoitamme mahdollisista peruuntumisista tällä sivulla.

Yhteisvastuulounas

to 15.4. klo 11–13.30. Tarjolla afrikkalaisia makuja. Tule ja tuo ystäväsikin! Saat itse päättää, mitä maksat ateriasta. Tuotto lyhentämättömänä
Yhteisvastuukeräykseen.

Yhteisen ilon ja vastuun juhla

ke 21.4. klo 18 Juhla kaikenikäisille. Tule iloitsemaan kanssamme ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta. Tarkemmat
tiedot ja paikka ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla ja seurakunnan viikkoilmoituksissa sekä sosiaalisessa mediassa. Tuotto Yhteisvastuukeräykseen.

Jannen kirkkokontin löydät aivan Järvenpään keskustasta kävelykadulta.

Seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset päivystävät Jannen kirkkokontilla (säävaraus) seuraavasti:

torstaisin klo 10-12

Mikä Rari?

Tule tutustumaan arjen rahaneuvontaan Jannen kirkkokontille. Rarin vapaaehtoiset päivystävät seurakunnan kontilla la 22.5. klo 10-14.

Voit lukea lisää Rarista täältä.

Rantasauna lämpiää Yhteisvastuun hyväksi!

Varaa itsellesi ja/tai samassa taloudessa asuvalle perheellesi sauna Keravanjärven rannalta Leiriniemestä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Tunnin saunavuoron hinta on 25 €.

Saunavaraukset ja tiedustelut p. 050 433 0738.
​​​​​​​
Saunamaksu menee lyhentämättömän Yhteisvastuukeräykseen, joka auttaa taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä. Saunavuorojen välissä sauna tuuletetaan ja tilat siivotaan.

​​​​​​​

Saat hyvää, teet hyvää!

Kakkutalo Gilan on lupautunut leipomaan maalis-huhtikuussa herkulliset juustokakut Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Leipomo lahjoittaa jokaisesta kakusta 5€ keräykseen, jolla tuetaan muun muassa järvenpääläisten vähävaraisten ikääntyneiden lääke- ja ruokamenoja.

Tilaa laktoositon passion-mango -juustokakku hintaan 27 euroa (5 hengelle) tai isompi 10 hengen kakku hintaan 32 euroa.

Soita p. 09 291 9377.