JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA                                                        

PÖYTÄKIRJA 17/2021


Kirkkoneuvosto

 

AIKA:  Tiistai 30.11.2021 klo 18.30

PAIKKA: TEAMS

§        Liite    Asia

  1. §                   KOKOUKSEN AVAUS
  2. §                   LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
  3. §                   PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA
  4. §                   TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
  5. § (liite)         LEIRINIEMEN UUDEN SAUNARAKENNUKSEN SUUNNITELMAT
  6. § (liite)         NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄN PERUSTAMINEN
  7. § (liite)         VUODEN 2022 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2022 – 2024 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA
  8. § (liite)         KOLEHTISUUNNITELMA TAMMI-TOUKOKUU 2022
  9. § (liite)         KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYKSEN PÄIVITYS
  10. §                   LÄSNÄOLOJÄSENEN VALINTA MÄNTSÄLÄN SEURAKUNNAN KEHTIYSVAMMAISTYÖN JOHTOKUNTAAN VUOSIKSI 2022 - 2023
  11. § (liite)         KUSTANNUSPAIKKA MUU SEURAKUNTATYÖ; YLITYSLUPA
  12. § (liite)         ERITYISNUORISOTYÖN MÄÄRÄAIKAISEN VIRAN PERUSTAMINEN
  13. §                   SEURAKUNTA 75-VUOTTA
  14. § (liite)         VUOKRANKOROTUS SEURAKUNNAN VUOKRA-ASUNTOIHIN
  15. § (liite)         TIEDOKSI
  16. §                   MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT
  17. §                   OIKAISUVAATIMUSOHJEET
  18. §                   KOKOUKSEN PÄÄTÖS

Jäsenet                              

Henry Berg (etäyhteys) Arvi Kekäläinen (etäyhteys)

Vesa Koivisto, puheenjohtaja (etäyhteys) Tuija Kuusisto (etäyhteys)

Esko Lappalainen (etäyhteys) Ida Luuk (etäyhteys)

Pekka Luuk, varapj. (etäyhteys) Marja Noso (etäyhteys)

Jouko Porkka (etäyhteys) Mirja Vakkuri (etäyhteys) Jarkko Åström (etäyhteys)

Muut osallistujat

Tiina Ahonen, toimistopäällikkö (etäyhteys), poistui klo 19.51 Hanna Graeffe, kirkkovaltuuston puheenjohtaja (POISSA) Kari J. Hietala, talousjohtaja, esittelijä (etäyhteys)

Olli Kumpulainen, arkkitehti (etäyhteys), poistui klo 19.00

Jukka Virkki, kirkkovaltuuston vpj. (etäyhteys) Hanna Warro, hallintosihteeri, sihteeri (etäyhteys)

Pöytäkirjan nähtävänä  pitäminen   

Pöytäkirja pidetään julkisesti 1.12.– 16.12.2021 viraston aukioloaikoina (ma–ke klo 9-15.00, to klo 9–17 ja pe klo 9–14) kirkkoherranvirastossa, Kirkkotie 1.

   

322. § KOKOUKSEN AVAUS

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.30. Alkuhartauden piti Arvi Kekäläinen.

323.§ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7:4).

Esityslista on toimitettu 26.11.2021.

Pj:n esitys:              

Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kn 323 § Päätös:   

Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

324.§ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA

Pj:n esitys:           

Pöytäkirjan    tarkastajiksi     ja    ääntenlaskijoiksi     valitaan    vuorojärjestelmän mukaisesti Henry Berg ja Arvi Kekäläinen.

Kn 324 § Päätös:   

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

325.§ TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

Pj:n esitys:             

Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi

Kaikkien pykälien osalta pöytäkirja tarkastetaan tässä kokouksessa.

Kn 325 § Päätös:   

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

326. § LEIRINIEMEN UUDEN SAUNARAKENNUKSEN SUUNNITELMAT

Kiinteistöstrategian 2020-2029 hyväksyttyjen toimenpide-ehdotusten kohdalla mainitaan korjaavaa ja korvaavaa rakentamista tarpeen mukaan sisältäen Leiriniemen saunarakennuksen. Öljylämmityksen korvaaminen muilla energiamuodoilla ja ei uudisrakentamista strategiakaudella.

Tilatyöryhmä on aloittanut suunnittelun saunarakennuksen korvaavan uuden saunarakennuksen piirustusten laatimiseksi. Tilatyöryhmässä on eri työalojen edustus. Lisäksi leiriniemen henkilökuntaa on kuultu saunarakennukseen ja sen tilojen käyttöön ja ulosvuokraukseen liittyvistä asioista. Ylläpitopäällikön pohjaehdotuksen ja kiinteistöjohtokunta investointisuunnitelman käsittelyn 14.9.2021 mukaisesti saunarakennuksen toteutus olisi tapahtunut 2023-2024. Tilatyöryhmän toiveen mukaisesti kirkkoneuvosto 28.9.2021 kokouksessaan päätti aikaistaa saunarakennuksen toteutusta ja investointimäärärahaa vuosille 2022-2023.

Liitteenä nro 266a-d ovat arkkitehti Olli Kumpulaisen laatimat alustavat suunnitelmat Leiriniemen saunarakennukseksi, joka korvaa vanhan saunarakennuksen. Vanha saunarakennus puretaan ja uusi saunarakennus tulee pääosin vanhan saunarakennuksen paikalle. Suunnittelussa huomioidaan kiinteistöstrategian mukaisesti öljylämmityksen korvaaminen muilla energiamuodoilla.

Olli Kumpulainen on kutsuttu kokoukseen esittelemään suunnitelmia.

**

Esityksen valmistelijat ja lisäkysymykset: talousjohtaja,

**

Tj:n esitys:             

Kirkkoneuvosto käsittelee Leiriniemen saunarakennuksen alustavan suunnitelman ja antaa luvan jatkaa suunnittelua liitteenä nro 266 a-d olevien piirustusten pohjalta.

Kn 266 § Päätös:   

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

****

Kn § 313 Leiriniemen uuden saunarakennuksen suunnittelua on jatkettu huomioiden kirkkoneuvoston keskusteluissa 26.10. esille tulleet asiat. Arkkitehti Olli Kumpulaisen lisäksi suunnitteluun on osallistunut LVI-suunnittelun osalta Insinööritsto Ventac Oy:stä Jari Jääskeläinen. Lämmitysmuodon valinta on edelleen selvityksessä. Leiriniemeen on rakennettu maalämpöjärjestelmä 2009, joka tuottaa osan tarvittavasta lämmöstä ja lämpimästä vedestä. Vuodesta 2011 lähtien on pitänyt hakea toimenpidelupaa maalämpökaivoille. Mäntsälän kunta on määritellyt Leiriniemen alueen pohjavesialueeksi, joka saattaa estää luvat lisämaalämpökaivoille alueella.

Liitteenä nro 313a-d ovat arkkitehti Olli Kumpulaisen laatimat suunnitelmat Leiriniemen saunarakennukseksi, joka korvaa vanhan saunarakennuksen. Piirustusten hyväksymisen jälkeen niillä voidaan hakea rakennuslupaa hankkeelle.

Seurakunnan päätösvaltasuhteista kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston välillä rakennushankkeissa säädetään kirkkoneuvoston ohjesäännön 10 §:ssä seuraavaa: Kirkkoneuvosto päättää lisäksi seuraavista kirkkovaltuustolle muutoin kuuluvista asioista, jollei päätösvaltaa ole ohje- tai johtosäännöllä annettu seurakunnan muulle viranomaiselle. 

1. hankinnasta, jos sen arvo ei ylitä kirkkovaltuuston erikseen päättämää rahamäärää eikä kirkkovaltuusto ole pidättänyt määrätyn tavaralajin tai palvelujen hankintaa itsellään; 

2. rakennuspiirustuksien hyväksymisestä, jos kustannusarvio ei ylitä kirkkovaltuuston erikseen päättämää rahamäärää eikä kirkkovaltuusto ole pidättänyt määrätyn rakennuksen tai rakennustyypin piirustusten hyväksymistä itsellään; 

3. vähäisestä muutoksesta kirkkovaltuuston hyväksymiin rakennuspiirustuksiin;

Kirkkovaltuusto on 24.5.2016 § 22 määritellyt, että:

      • kirkkoneuvosto saa päättää hankinnasta, jos sen arvo ei ylitä 1.200.000 euroa
      • kirkkoneuvosto    saa    päättää    rakennuspiirustuksien     hyväksymisestä,    jos kustannusarvio ei ylitä 800.000 euroa;
      • kirkkoneuvosto     saa     päättää    vähäisestä     muutoksesta     kirkkovaltuuston hyväksymiin rakennuspiirustuksiin;

 

Leiriniemen uuden saunarakennuksen kokonaiskustannusarvio on 860.000 €. Täten rakennuspiirustusten hyväksyminen kuuluu kirkkovaltuuston toimivaltaan.

**

Esityksen valmistelija ja lisätiedot; talousjohtaja

**

Tj:n esitys:          

Palautetaan valmisteluun.

Kn 313 § Päätös:              

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

****

Kn § 326       Arkkitehti Olli Kumpulaisen on laatinut suunnitelmat ja esittelee ne kokouksessa.

Tj:n esitys:          

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä nro 326a-d olevat Leiriniemen saunarakennuksen piirustukset.

Kn 326 § Päätös:              

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

327. § NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄN PERUSTAMINEN

Kirkolliskokous päätti marraskuussa 2019, että jokaiseen seurakuntaan on perustettava nuorten vaikuttajaryhmä. Tavoitteena on nuorten osallisuuden vahvistaminen seurakunnan kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Tavoite ei koske ainoastaan nuorisotyön työalaa, vaan vaikuttajaryhmien toiminnallinen tehtävä koskee koko seurakuntaa. Kun keskustellaan jumalanpalveluksen toteutumisesta, seurakunnan musiikkitapahtumista tai vaikkapa leirikeskuksen käytöstä, on nuorilla mahdollisuus olla mukana toiminnan valmistelussa ja toteutuksessa oman kiinnostuksensa ja jaksamisensa mukaan. Kuulluksi tuleminen vahvistaa osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemusta ja samalla se lisää yhteisöön kuulumisen tunnetta. Osallisuudessa on kyse kristillisen identiteetin vahvistamisesta, kokemuksesta merkitykselliseen yhteisöön kuulumisesta, kuulluksi tulemisesta sekä mahdollisuudesta vaikuttaa yhteisön toimintaan ja päätöksiin.

Järvenpään seurakunnan kasvatuksen johtokunta nimesi kokouksessaan 8.9.2021 pastori Antti Luoman kokoamaan seurakuntaan nuorten vaikuttajaryhmää. Johtokunnan edustajaksi se nimesi Jukka Peltolan. He käynnistivät vaikuttajaryhmän muodostaminen 12.10.2021 yhdessä LNAK 3:sten ja LNAK 4:sten kanssa. Työskentely, jonka he suunnittelivat yhdessä LNAK4:sten ohjaajien Julia Huhdan ja Saara Laakkosen kanssa, osallistui noin 30 nuorta. Pienemmissä ryhmissä nuoret saivat ideoida vaikuttajaryhmän toimintaa, vuosikelloa, budjetin käyttöä, mainostamista sekä ehdottaa sille nimeä.

Työskentelyssä tuli ilmi, että nuorilla on varsin vähän tietoa siitä, miten seurakunnan päätöksenteko toimii ja miten nuorilla olisi ylipäätänsä mahdollista vaikuttaa päätöksentekoon. Yksinkertaisesti nuoret eivät tiedä, miten he voisivat vaikuttaa seurakunnan toimintaan ja tulevaisuuden kehitykseen. Lukuisten ideoiden ohessa nuoria myös huoletti, pääseekö nuorten ääni aidosti kuuluviin.

LNAK 3 + 4 ideointien jälkeen Luoma ja Peltola yhdessä Huhdan kanssa ovat laatineet luonnoksen vaikuttajaryhmän toimintaohjeeksi sekä budjetin vuodelle 2022. Toimintaohjeen tarkoituksena on toimia suuntaviivoina vaikuttajaryhmän perustamisessa. Kun vaikuttajaryhmä on aloittanut toimintansa, voi se halutessaan muuttaa toimintaohjetta.

Esitys:          

Järvenpään seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohje

Järvenpään seurakunnassa toimii nuorten vaikuttajaryhmä, joka voi halutessaan antaa ryhmälle uuden nimen. Vaikuttajaryhmän tehtävänä on vaikuttaa asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon sekä osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Vaikuttajaryhmän koko ja toimikausi

Vaikuttajaryhmään valittavien tulee olla alle 29-vuotiaita Järvenpään seurakunnan jäseniä tai sen toimintaan aktiivisesti osallistuvia jonkun muun ev. lut. kirkon seurakunnan jäseniä.

Ensimmäisen vaikuttajaryhmän toimikauden pituus on syyskuusta 2022 joulukuuhun 2023. Seuraavien toimikausien pituus määritellään vaikuttajaryhmässä. Ryhmän koko on 8–12 hlöä ja iältään he ovat 14–29 -vuotiaita.

Ryhmässä on erityiset kiintiöt seurakunnan Lapsi- ja nuorisotyön avustajakoulutukseen (LNAK) osallistuville. LNAK1-3 kursseilta valitaan ryhmään kaksi edustajaa / vuosikurssi ja LNAK4-kurssilta 1 edustaja. Loput edustajat (3-5 hlöä) valitaan LNAK- kurssien ulkopuolelta.

TAI

Ryhmässä kiintiöt ikäryhmittäin seuraavasti: 14-16 v 3 paikkaa, 17-19v 3 paikkaa, 20- 29v 3 paikkaa. Ikä otetaan huomioon vaikuttajaryhmän kauden alussa.

Vaikka vaikuttajaryhmä on suljettu, niin sen on järjestettävä kahdesti vuodessa kaikille avoin yleiskokous, jossa kaikki halukkaat 14-29 -vuotiaat voivat esittää toiveitaan ja näkemyksiään seurakunnan toiminnasta ja sen kehittämisestä.

Vaikuttajaryhmän valinta

Vaikuttajaryhmään valitaan siihen halukkaita. LNAK-kiintiöpaikat täytetään siten, että LNAK-kurssilaiset valitsevat keskuudestaan edustajansa vaikuttajaryhmään. Mikäli esityksiä edustajista on enemmän kuin kiintiöpaikkoja, toimitetaan vaalit.

Kiintiöpaikkojen ulkopuoliset edustajat valitaan vaaleilla. Tehtävään halukas nuorisotyön tiimille tiettyyn määräaikaan mennessä. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän, kuin paikkoja, järjestetään vaalit digitaalisten viestimien kautta.

Vaikuttajaryhmän toiminta

Vaikuttajaryhmän keskeisin tavoite on, että nuorten näkemykset ja toiveet seurakunnan toiminnassa ja päätöksenteossa tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. Myös vaikuttajaryhmän toiminta seurakunnassa on näkyvää ja läsnäolevaa sekä seurakunnan toimintaan aktiivisesti osallistuville että henkilöille, jotka eivät osallistu aktiivisesti seurakunnan toimintana.

Vaikuttajaryhmä kokoontuu joka toinen kuukausi. Kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus nuorisotyön viranhaltijoilla.

Kirkkovaltuusto määrittelee vaikuttajaryhmälle vuosittain määrärahan, jonka käytöstä vaikuttajaryhmä saa itse päättää. Sen lisäksi kirkkovaltuusto budjetoi vaikuttajaryhmälle vuosittain varoja, joita voi käyttää vaikuttajaryhmän oman toiminnan mainostamiseen ja markkinointiin, koulutustoimintaa ja kokoustoimintaan. Vaikuttajaryhmän jäsenille maksetaan kokouspalkkiot. Sen suuruus on samassa linjassa Järvenpään kaupungin nuorisovaltuuston kokouspalkkioihin.

Vaikuttajaryhmä saa nimetä keskuudestaan edustajan:

  • kirkkovaltuuston ja kasvatuksen johtokunnan kokouksiin, joissa hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus.
  • nuorisotyön viranhaltijoiden rekrytointityöryhmiin.
  • kutsuttaessa kirkkoneuvoston kokouksiin, joissa hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus.

Nuorten vaikuttajaryhmä voi ottaa kantaa ja osallistua esimerkiksi seuraavien asioiden valmisteluun ja toteutukseen:

  • toimintasuunnitelman tekeminen
  • talousarvion laatiminen
  • työntekijöiden rekrytointi
  • virkojen ja työsuhteiden perustaminen tai lakkauttaminen
  • tapahtumien ja leirien järjestäminen
  • seurakunnan tilojen käyttö tai myynti
  • välinehankinnat esimerkiksi musiikkityöhön
  • vuositapahtuman valmistelu ja toteutus
  • yhteydet partiotoimintaan
  • osallistuminen lapsivaikutusten arvioinnin tekemiseen

Näiden   tehtävien    lisäksi    nuoret    voivat    edustaa   seurakuntaansa    kirkollisissa, yhteiskunnallisissa ja paikallisissa yhteistyöfoorumeissa.

VAIKUTTAJARYHMÄN BUDJETTI

Vaikuttajaryhmälle budjetoidaan määrärahoja vuodelle 2022 seuraavasti:

10 000 euroa kokouskouluihin (kokouspalkkiot)

20 000 euroa tapahtumiin ja avustuksiin

3 000 euroa tiedotukseen

  1. 500 euroa koulutukseen
  2. 000 euroa vaalikuluihin

Kjk      § 6        Päätös:     

Kasvatusjohtokunta       päätti        yksimielisesti        esittää        Nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohjeeksi seuraavaa:

Järvenpään seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohje Järvenpään seurakunnassa toimii nuorten vaikuttajaryhmä, joka voi halutessaan antaa ryhmälle uuden nimen. Vaikuttajaryhmän tehtävänä on vaikuttaa asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon sekä osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Kun vaikuttajaryhmä on aloittanut toimintansa, voi se halutessaan muuttaa toimintaohjetta.

Vaikuttajaryhmän koko ja toimikausi

Vaikuttajaryhmään valittavien tulee olla alle 29-vuotiaita Järvenpään seurakunnan jäseniä tai sen toimintaan aktiivisesti osallistuvia jonkun muun ev. lut. kirkon seurakunnan jäseniä.

Ensimmäisen vaikuttajaryhmän toimikauden pituus on syyskuusta 2022 joulukuuhun 2023. Seuraavien toimikausien pituus määritellään vaikuttajaryhmässä. Ryhmän koko on 9 hlöä ja iältään he ovat 14–29 - vuotiaita.

Ryhmässä kiintiöt ikäryhmittäin seuraavasti: 14-16 v 3 paikkaa, 17-19v 3 paikkaa, 20-29v 3 paikkaa. Ikä otetaan huomioon vaikuttajaryhmän kauden alussa. Mikäli jostakin ikäryhmästä ei saada 3 edustajaa, ryhmää voidaan täydentää toisen ikäryhmän edustajalla.

Vaikka vaikuttajaryhmä on suljettu, niin sen on järjestettävä kahdesti vuodessa kaikille avoin yleiskokous, jossa kaikki halukkaat 14-29 - vuotiaat voivat esittää toiveitaan ja näkemyksiään seurakunnan toiminnasta ja sen kehittämisestä.

Vaikuttajaryhmän valinta

Vaikuttajaryhmään valitaan siihen halukkaita. Mikäli esityksiä edustajista on enemmän kuin kiintiöpaikkoja, toimitetaan vaalit. Tehtävään halukas ilmoittautuu nuorisotyön tiimille tiettyyn määräaikaan mennessä.

Vaikuttajaryhmän toiminta

Vaikuttajaryhmän keskeisin tavoite on, että nuorten näkemykset ja toiveet seurakunnan toiminnassa ja päätöksenteossa tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. Myös vaikuttajaryhmän toiminta seurakunnassa on näkyvää ja läsnäolevaa sekä seurakunnan toimintaan aktiivisesti osallistuville että henkilöille, jotka eivät osallistu aktiivisesti seurakunnan toimintaan.

Vaikuttajaryhmä kokoontuu joka toinen kuukausi. Kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus nuorisotyön viranhaltijoilla.

Kirkkovaltuusto määrittelee vaikuttajaryhmälle vuosittain määrärahan, jonka käytöstä vaikuttajaryhmä saa itse päättää. Sen lisäksi kirkkovaltuusto budjetoi vaikuttajaryhmälle vuosittain varoja, joita voi käyttää vaikuttajaryhmän oman toiminnan mainostamiseen ja markkinointiin, koulutustoimintaan ja kokoustoimintaan. Vaikuttajaryhmän jäsenille maksetaan kokouspalkkiot. Sen suuruus on samassa linjassa Järvenpään kaupungin nuorisovaltuuston kokouspalkkioihin.

Vaikuttajaryhmä saa nimetä keskuudestaan edustajan:

  • kirkkovaltuuston ja johtokuntien kokouksiin, joissa hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus.
  • nuorisotyön viranhaltijoiden rekrytointityöryhmiin.
  • kutsuttaessa kirkkoneuvoston kokouksiin, joissa hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus.

Nuorten vaikuttajaryhmä voi ottaa kantaa ja osallistua esimerkiksi seuraavien asioiden valmisteluun ja toteutukseen:

  • toimintasuunnitelman tekeminen
  • talousarvion laatiminen
  • työntekijöiden rekrytointi
  • virkojen ja työsuhteiden perustaminen tai lakkauttaminen
  • tapahtumien ja leirien järjestäminen
  • seurakunnan tilojen käyttö tai myynti
  • välinehankinnat esimerkiksi musiikkityöhön
  • vuositapahtuman valmistelu ja toteutus
  • yhteydet partiotoimintaan
  • osallistuminen lapsivaikutusten arvioinnin tekemiseen

Näiden    tehtävien    lisäksi    nuoret    voivat    edustaa    seurakuntaansa kirkollisissa, yhteiskunnallisissa ja paikallisissa yhteistyöfoorumeissa.

VAIKUTTAJARYHMÄN BUDJETTI

Vaikuttajaryhmälle budjetoidaan määrärahoja vuodelle 2022 seuraavasti:

10 000 euroa kokouskouluihin (kokouspalkkiot)

20 000 euroa tapahtumiin ja avustuksiin

3 000 euroa tiedotukseen

  1. 500 euroa koulutukseen
  2. 000 euroa vaalikuluihin

****

Kn § 290

Kasvatusjohtokunta esittää, että asian esittelevät kirkkoneuvostolle Jukka Peltola ja Antti Luoma.

Kasvatusjohtokunnan hyväksymä esitys nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohjeeksi on perusteellinen ja kattava kuvaus ryhmän toiminnasta ja mahdollisuuksista vaikuttaa. Joiltain osin toimintaohjeissa on olennaista poikkeamaa verrattuna esimerkiksi johtokuntajärjestelmään ja toiminta- ja taloussuunnitelmavalmisteluun sekä seurakunnan hyväksymiin palkkiokäytäntöihin. Näiltä osin joitakin kohtia toimintaohjeessa on syytä tarkentaa.

Jotta toimintaohjeen määrärahoja koskeva kappale olisi yhteensopiva muun toiminnan toiminta- ja taloussuunnittelun, kustannuspaikkavastuiden ja hyväksyttyjen palkkioiden määrän kanssa, se olisi syytä muotoilla seuraavasti:

Nuorten vaikuttajaryhmän toimintamäärärahat hyväksytään vuosittain nuorisotyön toiminta- ja taloussuunnitelman kustannuspaikan hyväksynnän yhteydessä.

Määrärahan käytöstä vaikuttajaryhmä tekee esitykset nuorisotyön johtavalla viranhaltijalle. saa itse päättää. Määräraha pitää sisällään sen oman toiminnan mainostamista ja markkinointia, koulutustoimintaa ja kokoustoimintaa. Vaikuttajaryhmän jäsenille maksetaan seurakunnassa hyväksytyt kokouspalkkiot.

Vaikuttajaryhmän edustamista koskevaa kappaletta koskien on syytä todeta, että nuorten vaikuttajaryhmän edustajien osallistumiselle puhe- ja läsnäolo-oikeudella kirkkovaltuuston, kirkkoneuvoston ja johtokuntien kokoukseen ei ole estettä. Kirkkoneuvoston työjärjestyksessä on mahdollista sopia, että kirkkoneuvoston käsitellessä esim. arkaluonteisia henkilöstöön liittyviä asioita, puhe- ja läsnöolo- oikeudella mukana olevat edustajat poistuvat kokouksesta. Edustamista koskevan pykälää on syytä tarkentaa seuraavasti:

Vaikuttajaryhmä saa nimetä keskuudestaan edustajan:

  • kirkkovaltuuston, kirkkoneuvoston ja johtokuntien kokouksiin, joissa hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus.
  • nuorisotyön viranhaltijoiden rekrytointityöryhmiin.

Vaikuttajaryhmälle esitettyä budjettia on syytä tarkastella talousarvion kokonaisuuden näkökannalta ja tehdä linjaukset toiminta- ja taloussuunnitelmaan varattavasta summasta nuorten vaikuttajaryhmälle. Erityisesti vaalikuluja koskevassa määrärahassa on syytä huomioida ehdokkaiden ja ryhmien tasapuolisuus.

**

Esityksen valmistelijat ja lisäkysymykset: kasvatusjohtokunta, kirkkoherra

**

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto keskustelee esityksestä nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohjeeksi, tekee tarvittavat muutokset ja päättää nuorten vaikuttajaryhmän määrärahoista vuoden 2022 toiminta- ja talousarviossa.

Kn 290 § Päätös:   

Asia palautetaan valmisteluun seuraavien selvitettävien asioiden osalta

    • Kummiluottamushenkilömalli eri toimielimissä
    • Edustajien määrä eri toimielimissä
    • Jäsenyys kirkkovaltuustossa, että nuorten vaikuttajaryhmässä
    • Ryhmän valintaan liittyvät määritelmät vaaleista
    • Rekrytointiryhmien jäsenyys
    • Budjetti
    • Ryhmän täydentäminen, ryhmästä eroaminen

****

Kn § 327      

Nuorten vaikuttajaryhmän     budjetin     kustannukset     sisällytetään     Nuorisotyön kustannuspaikan 1012360000 kustannuksiin.

Vaikuttajaryhmän toimintaohjeet on valmisteltu KN:ssä käsitellyn pohjalta uudelleen ja uusi esitys toimintaohjeiksi on liitteenä nro 327.

Vaihtoehtoisesti neuvostoedustamista koskevaan kappaleeseen voidaan kirjata, että vaikuttajaryhmä saa nimetä keskuudestaan kaksi edustajaa kirkkovaltuuston sekä kasvatuksen johtokunnan kokouksiin, joissa heillä on läsnäolo- ja puheoikeus. Muiden johtokuntien kokouksiin vaikuttajaryhmä saa nimetä keskuudestaan yhden edustajan, ja hänellä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Kirkkoneuvoston kokoukseen kirkkoneuvosto voi erikseen kutsuttaessa antaa nuorten vaikuttajaryhmän edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden. (Kirkkoneuvoston ohjesääntö § 7: Kirkkoneuvoston kokoukseen voidaan kutsua kuultavaksi  asiantuntijoita.) Seurakunnan luottamuselimet valitsevat keskuudestaan yhteyshenkilön, jonka tehtävänä on tukea ja tarvittaessa opastaa luottamuselimessä nuorten vaikuttajaryhmää edustavia henkilöitä.

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Nuorten vaikuttajaryhmän toimintaohjeet liitteen nro 327 mukaisesti siten, että edustamista eri toimielimissä koskeva kappale korvataan esittelytekstissä olevalla muutoksella.

Kn 327 § Päätös:              

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

328. § VUODEN 2022 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2022 – 2024 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

Kirkkojärjestyksen 15:1 § mukaan seurakunnalle on viimeistään edellisen vuoden joulukuussa hyväksyttävä talousarvio. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä kirkkovaltuuston on hyväksyttävä myös vähintään kolmea vuotta koskeva toiminta- ja taloussuunnitelma. Talousarviossa ja toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään seurakunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio on toiminta- ja taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja toiminta- ja taloussuunnitelmassa tai niiden hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuoden taseen osoittama alijäämä katetaan ottaen huomioon myös talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu yli- tai alijäämä.

Kirkkoneuvoston 26.10, 16.11.2020 ja 23.11.2020 käsittelyjen pohjalta on tehty muutokset talousarvioon 2022 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmaan 2021–2024 sekä investointisuunnitelmaan ja esitys budjettikirjaksi on liitteenä nro 328. Hautapaikkamaksut ovat olleet useita vuosi samat ja ne ovat jääneet jälkeen kustannuskehityksestä ja naapuriseurakuntien hintatasosta. Siksi hautapaikkamaksuille on esitetty korotusta.

**

Esityksen valmistelijat: toimistopäällikkö, kirkkoherra, talousjohtaja

**

Tj:n/Pj:n esitys:     

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy liitteen nro 328 mukaisesti.

  1. seurakunnan vuoden 2022 talousarvion ja toiminta- ja taloussuunnitelman vuosiksi 2022–2024
  2. hautainhoitorahaston talousarvion 2022
  3. talousarvion 2022 hinnasto-osaan sisältyvät hautapaikkamaksut, joissa on 10 % korotus aiempaan.

Kn 328 § Päätös:

Esitys (kohdat 1-3) hyväksyttiin yksimielisesti.

Kohdat jumalanpalveluselämä, yhteiskunnallinentyö-, varhaiskasvatus- sekä Jampan toiminta- ja taloussuunnitelman tekstiosat päivitetään kirkkovaltuustoon menevään talous- ja toimintasuunnitelmaan.

Poistosuunnitelman osalta otetaan käyttöön kirkkovaltuuston 12.10.2021 kokouksessa hyväksytty poistosuunnitelma.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa

329.§ KOLEHTISUUNNITELMA TAMMI-TOUKOKUU 2022

Kirkkojärjestyksen (2:8) mukaan seurakunnassa tulee laatia suunnitelma vuoden aikana koottavista jumalanpalvelusten kolehdeista. Suunnitelman vahvistaa kirkkoneuvosto. Osan kolehdeista kirkkohallitus ja tuomiokapituli ovat määränneet ennakolta. Suunnitelma on ohjeellinen - jos esim. paikallinen juhla edellyttää muutosta, voidaan jonkin kolehdin kohdalla tehdä siirto seuraavalle jaksolle kirkkoherran viranhaltijapäätöksellä. Jampan seurakuntakodin messujen suhteen on tapahtunut se muutos, että ne ovat omaleimaisesti toteutettavia Jamppamessuja. Näin ollen niitä ei koske enää Kirkkohallituksen kolehtiohjeissa mainittu määritelmä, että kaikissa seurakunnan päiväjumalanpalveluksissa tulee noudattaa samaa kolehtisuunnitelmaa.

--

Esityksen valmistelija ja lisätiedot; kirkkoherra

--

Pj:n esitys:             

Kirkkoneuvosto hyväksyy kolehtisuunnitelman tammi-toukokuuksi 2022 liitteen nro 329 mukaisena.

Kn 329 § Päätös:              

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

330.§ KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYKSEN PÄIVITYS

Sähköisiä kokouksia koskeva kirkkolain muutos (200/2021) on astunut voimaan 15.3.2021. Seurakuntien tulee päivittää toimielinten työjärjestyksiä, ohjesääntöjä ja johtosääntöjä siten, että niissä on otettu huomioon sähköisten kokousten järjestämismahdollisuus sekä mahdollisuus sähköiseen kokouskutsuun.

Kirkkovaltuuston työjärjestyksen muutokset on voimaan tullakseen myös alistettava hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 10.12.2019 § 59 kirkolliskokouksen 16.5.2018 hyväksymän kirkkolain ja kirkkojärjestyksen mukaisesti päivitetyt toimielinten ohje- ja johtosäännöt, mutta nämä eivät kuitenkaan ole astuneet voimaan kirkkolakiuudistuksen jäädessä hyväksymättä eduskunnassa keväällä 2020.

Kirkkolain valmistelu on aloitettu uudelleen, eikä kirkolliskokouksen 16.5.2018 hyväksymän kirkkolain ja kirkkojärjestyksen mukaisia mallisääntöjä voida ottaa käyttöön.

Päivitetty kirkkovaltuuston työjärjestys liitteenä nro 330.

--

Esityksen valmistelija ja lisätiedot; kirkkoherra

--

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se

    1. hyväksyy voimassa olevan kirkkovaltuuston työjärjestyksen päivittämisen kirkkolain (200/2021) muutoksen vaatimalla tavalla liitteen nro 330 mukaisesti.
    1. alistaa päivitettävän kirkkovaltuuston työjärjestyksen hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

Kn 330 § Päätös:              

Esitys (kohdat 1-2) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

331. § LÄSNÄOLOJÄSENEN VALINTA MÄNTSÄLÄN SEURAKUNNAN KEHITYSVAMMAISTYÖN JOHTOKUNTAAN VUOSIKSI 2022 - 2023

Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokunnan jäsenten kaksivuotiskausi päättyy tämän vuoden lopussa. Johtokunnan jäsenet on valittu sopijaseurakunnista valintavuoron mukaisessa järjestyksessä. Tulevaksi kaudeksi 2022 – 2023 varsinaisen jäsenen ja hänelle varajäsenen valitsevat seuraavat seurakunnat: Keski-Uudeltamaalta Hyvinkää, Keraa, Nurmijärvi, Tuusula ja Mäntsälä, Itä-Uudeltamaalta Askola ja Sipoo ja Länsi-Uudeltamaalta Hanko, Karkkila ja Kirkkonummi.

Kokouksessaan 2.9.2009 kehitysvammaistyön johtokunta päätti, että ne seurakunnat, jotka eivät ole varsinaisen jäsenen valintavuorossa, voivat halutessaan valita johtokuntaan läsnäolojäsenen. Tällä jäsenellä on johtokunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Läsnäolojäsenen valitseminen takaa, että seurakunta voi olla mukana johtokunnan työskentelyssä myös silloin, kun sen vuoro ei ole nimetä varsinaista jäsentä. Läsnäolojäsenillä ei ole varajäseniä.

Johtokunnan jäsenten, varajäsenten ja läsnäolojäsenten kokous- ja matkakulut hoitaa kotiseurakunta omien käytäntöjensä mukaisesti.

Sopimuksen mukaisesti on Järvenpään seurakunnan mahdollisuus nimetä läsnäolojäsen Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi 2022 - 2023. Valinnan suorittaa kirkkoneuvosto.

Tulevan johtokunnan ensimmäinen kokous on tammikuun 2022 lopussa. 

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto nimeää läsnäolojäsenen Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi 2022 – 2023.

Kirkkoneuvosto    toteaa,    että    jäsenen    valinta    olisi    jatkossa    kirjattuna diakoniajohtokunnan johtosäännössä diakoniajohtokunnan tehtäväksi.

Kn 331 § Päätös:   

Kirkkoneuvosto nimesi läsnäolojäseneksi Arvi Kekäläisen Mäntsälän seurakunnan kehitysvammaistyön johtokuntaan vuosiksi 2022 – 2023.

Kirkkoneuvosto totesi, että jäsenen valinta tulisi jatkossa olla kirjattuna diakoniajohtokunnan johtosäännössä diakoniajohtokunnan tehtävänä.

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

332. § KUSTANNUSPAIKKA MUU SEURAKUNTATYÖ; YLITYSLUPA

Kustannuspaikka Muu seurakuntatyö (1012050100) tullee ylittämään budjetin. Raportti kustannuspaikan budjettitilanteesta on liitteenä nro 332. Kustannuspaikan ylitys muodostuu lähinnä reilusti ylittyneistä tekijänoikeusmaksuista (yli 5500 euroa), joita on tullut lisää tilaisuuksien suoratoiston myötä. Lisäksi ylitystä on tullut Jannen kirkkokonttia koskevista vuokra- ja painatuskuluista, koska talousarviota 2021 suunniteltaessa ei ollut varmuutta, kuinka pitkään kirkkokontti on toiminnassa kävelykadulla.

Vuoden 2022 toiminta- ja taloussuunnitelmassa on varattu koko vuodeksi varat Jannen kirkkokontin toimintaa varten. Kokonaisuudessaan toisen pääluokan kulut eivät ole ylittämässä budjetoitua määrää.

**

Esityksen valmistelija ja lisäkysymykset: kirkkoherra

**

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto    päättää    hyväksyä    kustannuspaikka    Muu    seurakuntatyö (1012050100) ylityksen 5 000 eurolla.

Kn 332 § Päätös:   

Esitys (kohdat 1-2) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

333. § ERITYISNUORISOTYÖN MÄÄRÄAIKAISEN VIRAN PERUSTAMINEN

Kasvatusjohtokunta on kokouksessaan 8.9.2021 tehnyt esityksen kirkkoneuvostolle, että se perustaa ajalle 1.1.-31.12.2022 erityisnuorisotyön projektityön viran ja varaa talousarvioon tätä tarkoitusta varten tarvittavat määrärahat.

Perusteluina kasvatusjohtokunta esittää seuraavaa:

Järvenpään seurakunta 70-vuotta -työryhmä pyysi toukokuussa kasvatus- ja diakoniatiimeiltä esitystä projektivirasta, joka olisi seurakunnan lahja järvenpääläisille. Kasvatus- ja diakoniatiimeistä koottiin työryhmä, jonka tehtäväksi tuli määritellä projektiviran sisältö. Työryhmään nimettiin Minna Österman, Katariina Autero, Nita Lainen, Maria Puotiniemi ja Anu Sorjonen.

Työryhmä esittää, että projektiviran tavoitteena olisi vähentää kouluikäisten ja nuorten kokemaa yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunnetta, jota korona-aika on syventänyt sekä auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Työntekijän työpanos suunnattaisiin pääosin Jamppaan. Työntekijä käynnistäisi kouluikäisten ja nuorten avointa toimintaa Rekikadun kerhohuoneella. Jampan nuorilla ei ole tällä hetkellä kokoontumistilaa, sillä kaupunki siirsi nuorten tilan keskustaan, jonne Jampan alueen nuoret eivät liiku, joten tilalle olisi suuri tarve.

Työntekijä toimisi yhteistyössä Saunakallion ja Koivusaaren koulujen kanssa. Hän voisi kohdata lapsia ja nuoria välitunneilla sekä pitää kouluilla pienryhmiä eri kohderyhmille (esim. hiljaiset, vetäytyvät lapset, nuoret, joilla on ongelmia kaverisuhteissa yms.) Työntekijä tekisi myös verkostoyhteistyötä kaupungin ja muiden nuorisotyön toimijoiden kanssa.

Lisäksi työntekijä voisi toimia linkkinä alueen perheiden ja diakoniatyöntekijöiden välillä. Hän voisi auttaa perheitä heidän tarvitsemansa avun piiriin ja esimerkiksi lapsia löytämään harrastuksen. Harrastusmaksuihin voisi hakea apua diakoniavastaanotolta.

Työntekijä toimisi tarpeen mukaan myös Järvenpään muilla alueilla ja kouluilla.

Projektityöntekijälle nimettäisiin tueksi kasvatuksen työntekijä ja diakoni, jotka auttaisivat alkuun työn käynnistämisessä, verkostojen luomisessa yms.

Projektityöntekijän tehtävä sijoittuu vaativuusryhmään 502 ja viran kokonaiskustannukset ovat n. 45 000€.

Tehtävänkuvauslomake erityisnuorisotyön määräaikaista virkaa koskien liitteenä nro 244.

Kulut virasta ja toimintamäärärahoista menevät erityisnuorisotyön kustannuspaikalle 1012370000.

**

Esityksen valmistelija ja lisätiedot: kirkkoherra

**

Pj:n esitys:

Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se

  1. perustaa ajalle 1.1.-31.12.2022 Järvenpään seurakuntaan erityisnuorisotyön projektityöntekijän viran tehtäviin, jotka on erikseen mainittu viran tehtävänkuvauksessa.
  2. viran pätevyysvaatimuksena on vähintään tehtävään soveltuva AMK- tutkinto.
  3. määräaikaisuuden perusteena on viran tehtävien projektiluonteisuus.

Kn 244 § Päätös:   

Esitys (kohdat 1-3) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

****

Kv § 54         Tehtävänkuvauslomake erityisnuorisotyön määräaikaista virkaa koskien liitteenä nro 54.

Kv 54 § Päätös:   

Esitys (kohdat 1-3) hyväksyttiin yksimielisesti.

****

Kn § 283

Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 12.10.2021 perustaa Järvenpään seurakuntaan ajalle 1.1.- 31.12.2022 erityisnuorisotyön projektityöntekijän viran.

Viran tehtävänkuvauslomakkeen mukaisesti projektityöntekijän tehtävänä on erityisnuorisotyön ja perhetyön toteutus, suunnittelu ja kehittäminen yhdessä nuorisotiimin kanssa ja Jampan aluetyöryhmän kanssa. Tehtävänkuvauslomakkeessa on tarkemmin määritelty projektiviran tehtävien sisältö.

Projektiviran rekrytoinnin aikataulusuunnitelma:

  • Kirkkoneuvosto päättää viran haettavaksi ilmoittamisesta 26.10.2021.
  • Hakuaika 27.10-17.11. 2021 klo 12 mennessä. Hakuilmoitus julkaistaan kirkon rekrytointisivulla, seurakunnan nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, ilmoitustaululla ja TE-toimiston rekrytointipalvelussa.
  • Haastattelut ovat ti 23.11.2021 alkaen klo 13
  • Kirkkoneuvosto valitsee viranhaltijan kokouksessaan 30.11.2021.

Luonnos hakuilmoitukseksi on liitteenä nro 283.

**

Esityksen valmistelija ja lisätiedot: kirkkoherra

**

Pj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto päättää,

  1. että se julistaa erityisnuorisotyön projektityöntekijän viran haettavaksi edellä esitetyn mukaisesti kirkkoverkon ja TE-toimiston rekrytointipalvelussa sekä seurakunnan kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja ilmoitustaululla.
  2. asettaa haastatteluryhmän, johon nimetään kirkkoherra Vesa Koivisto, nuorisotyön työalavastaava Maria Puotiniemi, diakonian työalavastaava Anu Sorjonen kasvatusjohtokunnan puheenjohtaja Kaija Oksanen sekä kaksi kirkkoneuvoston keskuudestaan nimeämää edustajaa sekä näille varahenkilö.
  3. nimetä keskuudestaan kirkkoneuvoston edustajat (2) haastatteluryhmään sekä näille varahenkilö.

Kn 283 Päätös:      

Esitys (kohdat 1-3) hyväksyttiin yksimielisesti. 

Kohta 3) Kirkkoneuvosto nimesi yksimielisesti Ida Luukin sekä Arvi Kekäläisen ja varahenkilöksi Jarkko Åströmin.

****

Kn § 333 Hakuaikana hakemuksia virkaan tuli 4 kappaletta ja yksi myöhässä. Haastattelutyöryhmä kutsui haastatteluun 3 hakijaa. Haastattelujen jälkeen haastattelutyöryhmä päätyi yksimielisesti esittämään hakuajan jatkamista hakijoiden vähyyden vuoksi, jotta saadaan enemmän hakijoita. Samoin haastattelutyöryhmä esittää, että tehtävänkuvausta tarkistetaan ja tehtävänmukaista peruspalkkaa korotettaisiin. Kyseessä on vuoden mittainen monella tapaa vaativa erityisvirka, joka olisi syytä huomioida tehtävänmukaisessa peruspalkassa. Työryhmä esittää myös, että nykyiset hakijat huomioidaan uudessa haussa. Haastattelutyöryhmän muistio on liitteenä nro 333a.

Hakuajan jatkaminen on mahdollista kirkkoneuvoston päätöksellä perustellusta syystä. Virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. Uutta hakumenettelyä koskevassa ilmoituksessa on mainittava, otetaanko aikaisemmat hakemukset huomioon. Perusteltu syy on tässä tapauksessa haastatteluryhmän mainitsema hakijoiden vähäisyys ja tarve saada laajempi hakijamäärä.

Tehtävänkuvausta on päivitetty haastattelutyöryhmän esittämällä tavalla siten, että viran projektiluonteisuudesta johtuen tehtävänmukaista peruspalkkaa on erityisellä perusteella korotettu

Päivitetty tehtävänkuvaus on liitteenä nro 333b.

Hakuaika on 1-15.12.2021. Hakuilmoitus liitteenä nro 333c.

**

Esityksen valmistelija ja lisätiedot: kirkkoherra

**

Pj:n esitys:           

Kirkkoneuvosto päättää,

  1. että se julistaa uudelleen haettavaksi erityisnuorisotyön projektityöntekijän viran edellä esitetyn mukaisesti kirkkoverkon ja TE-toimiston rekrytointipalvelussa sekä seurakunnan kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja ilmoitustaululla. Aiemmin tulleet hakemukset huomioidaan uudessa haussa.
  2. hyväksyy viralle uuden tehtävänkuvauksen liitteen nro 333b mukaisesti,

Kn 333 § Päätös:   

Esitys (kohdat 1-2) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

334 § SEURAKUNTA 75 -VUOTTA

Taidetyöryhmä keskusteli seurakunnan 70-vuotisjuhlasta ja mahdollisuudesta taiteen hankkimiseen. Keskustelussa todettiin, että pienelle taiteelle ei ole tarvetta ja kalliimpaan taiteeseen ei ole esitetty määrärahaa.

Todettiin, että olisi hienoa saada seurakunnan 75-vuotisjuhlan kunniaksi patsas ulos. Paikka voisi olla Kirkonkulman edessä oleva puistikko.

PÄÄTÖS:    

Taidetyöryhmä esittää kirkkoneuvostolle, että

  1. seurakunnan 75-vuotisjuhlan kunniaksi hankitaan näyttävä tadeteoksen Kirkonkulman edessä olevaan puistikkoon.
  2. kirkkoneuvosto antaa taidehankintatyöryhmälle tehtäväksi hankkeen valmistelun.

 

****

Kn § 334

Pj:n esitys:               Kirkkoneuvosto päättää, että

  1. seurakunnan 75-vuotisjuhlan kunniaksi hankitaan näyttävä taideteos Kirkonkulman edessä olevaan puistikkoon.
  2. kirkkoneuvosto antaa taidetyöryhmälle tehtäväksi hankkeen valmistelun.

Kn 334 § Päätös:   

Esitys (kohdat 1-2) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

335.§ VUOKRANKOROTUS SEURAKUNNAN VUOKRA-ASUNTOIHIN

Seurakunnan työntekijöilleen vuokraamissa asunnoissa on peritty vuokraa verohallituksen päätöksen verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista mukaan 31.12.2009 saakka. Vuodesta 2010 saakka vuokria on nostettu maltillisesti yli verotusarvon lähemmäksi kaupungissa muuten vallitsevaa vuokratasoa. Vuosina 2018-2021 ei seurakunnan luontoisetuarvon ylittävää vuokranosaa korotettu. Seurakunnan asunnot sijaitsevat Järvenpään kaupungin alueella lukuun ottamatta Leiriniemen leirikeskuksen asuntoa, joka sijaitsee Mäntsälässä.

Verohallinnon päätös 2022 verotuksessa noudatettavien luontoisetujen laskentaperusteista eli ns. verotusarvot on annettu 22.11.2021 Dnro VH/5517/00.01.00/2021. Laskentaperusteita on asuntoedun osalta korotettu ns. kehyskunnissa, joihin Järvenpää kuuluu, perusosan osalta 2 €/kk/as ja neliömetrille olevaa osuutta 0,10 €/m2/kk.

Seurakunnan omaa lisäosuutta ei ole tarpeen nostaa. Leirikeskuksen asunnon syrjäisyyden takia ja asukkaalle sisällytettyjen tehtävien takia vuokra on alempi. Vuokrankorotukset esitetään voimaan 1.1.2022 alkaen.

**

Esityksen valmistelija ja lisätiedot: talousjohtaja

**

Tj:n esitys:              

Kirkkoneuvosto päättää

  1. korottaa seurakunnan vuokra-asuntojen vuokria 1.1.2022 lähtien liitteen nro 335 mukaisesti. Vesi ym. taloyhtiökohtaiset maksut peritään samansuuruisina kuin ko. taloyhtiö perii.
  2. merkitä tiedoksi muista tiloista seurakunnan perimät vuokrat ja todeta, että niiden osalta talousjohtaja sopii vuokratason.
  3. että talousjohtajalla on mahdollisuus harkintansa mukaan neuvotella vuokrahinnoista.

Kn 335 § Päätös:              

Esitys (kohdat 1-3) hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

336.§  TIEDOKSI

 

  1. SEURAKUNNAN KUUKAUSIRAPORTTI 10/2021                                           (Liite 336/1)
  1. VEROTILITYSTIEDOT                                                                                         (Liite 336/2)
  1. TKLIN ISTUNNON PÄÄTÖS 211§/2021 JA VAHVISTETTU JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ                                                             (Liite 336/3)
  1. TOIMIELIMIEN PÖYTÄKIRJAT

 

Julistusjohtokunta 10.11.2021

Strategiatyöryhmän tehtäväksianto – Talousarviomääräraha 2021 – Muut esille tulevat asiat - Tiedoksi

Diakoniajohtokunta 22.11.2021

Varapuheenjohtajan valinta – Yhteisvastuukeräyksen 2022 oman seurakunnan osuuden kohdentaminen – Suurten adventtimyyjäisten 2021 diakoniatuoton kohdentaminen – Seurakunnan strategiatyöryhmän tehtävänanto johtokunnille – Diakonia-avustusvarojen myöntäminen - Tiedoksi – Muut mahdolliset asiat

--

Esityksen valmistelija ja lisätiedot: hallintosihteeri, talousjohtaja

--

Pj:n esitys:              

Merkitään tiedoksi ja todetaan, ettei kirkkoneuvosto siirrä otto-oikeuden piirissä olevia listalle merkittyjä johtokuntien päätöksiä käsiteltäväkseen.

Kn 336 § Päätös:   

Merkittiin tiedoksi ja todettiin, ettei kirkkoneuvosto siirrä otto-oikeuden piirissä olevia listalle merkittyjä johtokuntien päätöksiä käsiteltäväkseen.

  337. § MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

  • Keskusteltiin koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta seurakunnan tilaisuuksissa.

Kn 337 § Päätös:   

Merkittiin tiedoksi.

338.§ OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Kn 338 §       Liitettiin pöytäkirjaan oikaisuvaatimusohjeet (KL 24 ja 25 luvut)

339.§  KOKOUKSEN PÄÄTÖS

Kn 339 §       Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 20.35.