Miesten ja naisten ilta

pe 15.2. kello 18.00

Seurakuntatalo

Vieraana bioprosessoritekniikan emeritusprofessori Matti Leisola: Luominen ja tieteellinen maailmankuva. Tämä ilta on avoin kaikille - niin miehille kuin naisillekin!

Hallitseeko maailmankaikkeutta sattumanvaraisuus vai älykkyys? Tätä pohti jo Sokrates 2500 vuotta sitten. Tiedeyhteisö ei selkeästi väitä kumpaakaan, mutta edellyttää kuitenkin, että sattumanvaraisuus täytyy olettaa tiedettä tehtäessä. Tieteen lähtökohdaksi onkin tullut ateismi. Näkemystä kutsutaan naturalismiksi.

- Siitä on tullut yhteiskunnassamme itsestäänselvyys, jonka mukaan ihminenkin on vain satunnaisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan tuote. Tätä maailmankuvaa opetetaan lopullisena totuutena mediassa, kouluissa ja yliopistoissa. On vaikea löytää professoria, joka edes harkitsisi tai uskaltaisi kyseenalaistaa tämän tieteelliseksi kutsutun näkemyksen. Entä jos näkemys onkin väärä?, bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisola haastaa pohtimaan.

Leisola on kirjoittanut teoksen "Evoluutiouskon ihmemaassa" kertoakseen, miten hänen omat ennakkokäsityksensä elämän synnystä ja kehityksestä ovat muuttuneet. Hän aloitti biokemistin tutkijanuransa naturalistisen evoluutioparadigman pohjalta.

Mikä sai kriittisen ateistin ja menestyneen tutkijan uskomaan Jumalaan ja epäilemään tieteen kaikkein pyhintä näkemystä todellisuuden luonteesta? Miten tiedemaailma on reagoinut hänen näkemyksiinsä?

Matti Leisola esitelmöi otsikon aiheesta ja vastailee kysymyksiin Järvenpään seurakunnan Miesten ja naisten illassa perjantaina 15.2. klo 18-21 seurakuntasalissa, Kirkkotie 1. Kahvitarjoilu alkaa jo klo 17.30. Miesten iltaa vietetään kerran kuukaudessa eri teemojen äärellä. Luvassa yhdessäoloa ja keskustelua elämän avoimista kysymyksistä, rehdissä ilmapiirissä.


Seuraavat miesten illat:
22.3. Urologian ja kirurgian erikoislääkäri LL Martti Alaopas: Ikääntyvän miehen terveys
9.4. Saunailta Leiriniemessä Mikael Agricolan merkeissä
26.4. Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Anssi Tietäväinen: PNK yhteistyötä rakentamassa
10.5. Miesten messu ja kevään päättäjäiset Kirkonkulmassa, Petri Repo


Katso myös

ti 23.4. klo 12.00

Vanhakirkko

Näpsäkkäät näpit

Tule tekemään käsitöitä mukavassa seurassa.
ti 23.4. klo 15.00

Kirkonkulma

Puutyökerho

Tule tekemään puutöitä!
ti 23.4. klo 18.00

Haarajoen kerhohuone

Haarajoen kuoro

Haarajoen kuoro harjoittelee tiistai-iltaisin.