Ikkuna Palestiinaan

Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan - Tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella sekä kirkkojen toimintaan ja kristittyjen elämään siellä.

Palestiinan samarialaiset eilen ja tänään. Jäljellä on enää hieman yli 700 samarialaista. Heistä osa asuu Länsirannalla Nabluksessa. Illan vieraamme FT Haseeb Shehadeh on tutkinut niin samarialaisten kirjallisia lähteitä kuin samarialaisen yhteisön elämää tämän päivän Palestiinassa.

Ikkuna Palestiinaan -ryhmä toimii luterilaisen kirkon koulutyön tukemiseksi. Kirkko osallistuu palestiinalaisen yhteiskunnan rakentamiseen mm. pitämällä yhteisiä kouluja tytöille ja pojille. Koulut eivät saa valtion tukea. Niiden toimintakulut katetaan lukukausimaksuilla ja kirkon ja sen kumppaneiden tuella. Järvenpään seurakunnan nimikkokohteena on Toivon koulu (School of Hope) Ramallahissa.

Kirkonkulma

Kirkon lähetyspiiri

Ajankohtaista lähetystyöstä

Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan

Kohtaamisia - Opettajat ilman rajoja Palestiinassa.
Illan vieraana on luokanopettaja Annika Laattala. Opettajat ilman rajoja -verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu.

Seurakuntatalon alakerta

Lähetyksen työpaja

Lähetyksen työpaja kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin seurakuntatalon alakerrassa.