Helsingin kamarikuoron konsertti Morning Star

Morning Star
Helsingin kamarikuoro, johtaa Nils Schweckendiek
Arvo Pärt -kiertueen konsertti

Helsingin kamarikuoron konsertissa säveltäjät tulevat Suomesta ja Virosta, mutta heidän valitsemansa tekstit sitovat yhteen monenlaisia lankoja eri puolilta Eurooppaa ja myös Atlantin yli. Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen (1865-1957) ja Einojuhani Rautavaaran (1928-2016) rakastettuja kuoroteoksia sekä valikoima sävellyksiä virolaisen Arvo Pärtin (s. 1935) kynästä.

Pärtin sävellykset ovat usein hengeltään ajattomia ja pysäyttävän meditatiivisia. Tähän konserttiin on valikoitu viisi teosta liittyen pyhyyteen. Neitsyt Marian ilmestyminen Guadalupessa ja Portugalin Fátimassa teki näistä paikkakunnista tärkeitä pyhiinvaelluskohteita. Brittiläisille ja irlantilaisille kuoroille tehdyt tilausteokset keskittyvät Pyhän Beden, Pyhän Patrikin ja Pyhän Nikolauksen ympärille.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€

Elävän veden kappeli

Urkuvartti

Seurakunnan kanttorit musisoivat.

Haarajoen kuoro

Haarajoen kuoro harjoittelee tiistai-iltaisin.