Ikkuna Palestiinaan

Vanhakirkko

Ikkuna Palestiinaan -illoissa tutustumme ihmisten arkeen ja juhlaan Palestiinan alueella sekä kirkkojen toimintaan ja kristittyjen elämään siellä.

Pyhiinvaelluksella Jeesuksen kastepaikalle
Illan vieraamme rovasti Pertti Ruotsalo Raisiosta on tehnyt ja ohjannut lukuisia pyhiinvaellusmatkoja Pyhään maahan. Jordanian ja Pyhän maan luterilainen kirkko rakensi viisi vuotta sitten uuden kirkon Jordaniaan paikalle, jossa Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen.

Ikkuna Palestiinaan -ryhmä toimii luterilaisen kirkon koulutyön tukemiseksi Palestiinassa. Kirkko osallistuu palestiinalaisen yhteiskunnan rakentamiseen mm. pitämällä yhteisiä kouluja tytöille ja pojille. Koulut eivät saa valtion tukea. Niiden toimintakulut katetaan lukukausimaksuilla ja kirkon ja sen kumppaneiden tuella. Järvenpään seurakunnan nimikkokohteena on Toivon koulu (School of Hope) Ramallahissa.

Loutin kerhotalo

Raamattu- ja lähetysilta

Kylväjän raamattu- ja lähetysilta

ELYn lähetyspiiri

Lähetyspiiri

Seurakuntatalon alakerta

Lähetyksen työpaja

Lähetyksen työpaja kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin seurakuntatalon alakerrassa.