Kesäillan konsertti

Berceuse
Armas Järnefeltin pianoteoksia
Janne Oksanen, piano

Luvassa pianomusiikin virtuositeettia, romantiikkaa, runoutta ja harvinaisia aarteita.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Kehtolaulu soi kesäillassa

Berceuse eli Kehtolaulu on kapellimestari-säveltäjä Armas Järnefeltin (1869-1958) tunnetuin sävellys ja kansainvälisestikin yksi tunnetuimmista suomalaisista taidemusiikin sävellyksistä vuodelta 1904. Tämä hautajaisissakin useasti esitetty sävellys ja monia muita Järnefeltin teoksia kuullaan kesäkuun viimeisessä Kesäillan konsertissa Järvenpään kirkossa pianisti Janne Oksasen (s. 1994) tulkitsemana.

Armas Järnefelt oli Sibeliuksen aikalainen, joka yhtenä monista säveltäjistä jäi kuuluisaa ystäväänsä huomattavasti vähemmälle huomiolle. Järnefelt on silti yksi merkittävimpiä kansallisromanttisia säveltäjiämme. Kapellimestarina hän teki pitkän, yli 30-vuotisen uran Tukholman oopperan johtajana. Kapellimestariurallaan hän esitti mm. kaikki Richard Wagnerin oopperat.

Janne Oksanen soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa sekä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Oksanen valmistui musiikin maisteriksi jouluna 2020 Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli Risto-Matti Marinin johdolla. Pianonsoiton lisäksi hän on opiskellut myös orkesterinjohtoa ja sävellystä. Hänet on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Oksanen on myös monipuolinen pedagogi.

Oksanen on myös äänittänyt suomalaista pianomusiikkia. Vuonna 2018 ilmestyneellä julkaisulla Oksanen tarttui kansallisesta sävel-aarteistostamme Toivo Kuulan suosittuihin pianokappaleisiin. Viime vuonna julkaisuvuorossa oli Armas Järnefeltin pianotuotanto, josta myös tulevassa konsertissa saamme näytteitä.

• Musiikki Musiikki