Kesäillan konsertti

Vokaaliyhtye Uoma, kuva: Ester Pentti

Tervetuloa kesäillan konserttiin!

VOKAALIYHTYE UOMA: IKUINEN KAUPUNKI

Vokaaliyhtye Uoma esittää musiikkia 1500-ja 1600-luvulla Roomassa työskennelleiltä säveltäjiltä. Nämä nuoresta asti maailman parhaissa kuoroissa laulaneet kirkkomuusikot olivat tiivis työyhteisö: toistensa oppilaita, kollegoja, luultavasti ystäviä ja kenties kilpailijoitakin. Kesäillan konsertissa kuullaan miten moninaisia tunnelmia nämä säveltäjät loivat sävellyksillään kirkkovuoden eri vaiheisiin: hiljaisen viikon ja tapaninpäivän kärsimysaiheista loppiaisen mystiikkaan ja adventin, pääsiäisen tai kolminaisuudenpäivän ylistyslauluihin.

Vokaaliyhtye Uoma on renessanssiajan kirkkomusiikille omistautunut 12-henkinen kokoonpano, jonka laulajat ovat hankkineet kannuksensa joissakin pääkaupunkiseudun parhaista kuoroista. Uomaa johtaa renessanssimusiikkiin perehtynyt kuoronjohtaja-säveltäjä Teemu Tommola.

Konsertin kesto on 50 minuuttia, ei väliaikaa.

Kesäillan konsertti tiistaina 16.8.2022 klo 20 Järvenpään kirkossa: Ikuinen kaupunki
Musiikkia renessanssisäveltäjiltä
Vokaaliyhtye Uoma
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

• Musiikki Musiikki