Urkukonsertti

su 12.2. klo 18.00
Yhteisvastuu logo

Kirkko

Urkukonsertti kirkossa

Urkusonaatteja Yhteisvastuun hyväksi

Järvenpään kirkossa kuullaan sunnuntaina 12.2 klo 18 konsertti, jonka keskiössä ovat saksalaisen romantiikan ajan säveltäjän Felix Mendelssohnin urkusonaatteja. Mendelssohn oli yksi historian suurimmista musiikillisista lapsineroista ja säveltämisen lisäksi hänet tunnettiin taitavana urkurina. Hänen kunniakseen luetaan myös Johan Sebastian Bachin musiikin palauttaminen arvoonsa.

Sunnuntain konsertissa kuullaan säveltäjän kolme urkusonaattia kolmen eri soittajan tulkitsemana. Urkusonaatit ovat aikakautensa keskeistä urkuohjelmistoa, jotka muodoltaan ovat epäyhtenäisiä ja sen vuoksi luonteeltaan ennemminkin muistiinkirjoitettuja improvisaatioita. Sävelkieleltään ne ovat, kuten Mendelssohnin musiikki ylipäätään, sopusuhtaista ja melodista ja siten kuulijaystävällistä musiikkia. Urkupenkillä vuorottelevat Keravan seurakunnan kanttori Katariina Kopsa sekä Järvenpään seurakunnan kanttorit Heikki Ruokonen ja Toni Hintsala. Musiikin lomassa kuullaan myös soittajien ajatuksia kappaleista ja kertomuksia säveltäjästä.

--

Mendelssohnin urkusonaatteja Järvenpään kirkossa 12.2 klo 18. Urkureina Katariina Kopsa, Heikki Ruokonen ja Toni Hintsala. Vapaa pääsy, ohjelma 15 euroa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä