Matteus-passio

su 19.3. klo 18.00
Canzonetta Nova

Kirkko

Matteus-passio Järvenpään kirkossa.

Järvenpääläisen oratoriokuoro Canzonetta Novan kevät huipentuu maaliskuussa, kun kuoro pääsee esittämään Matteus-passion kahdesti, sekä Sipoon että Järvenpään kirkossa. Monia kirkkomusiikkiteoksia esittänyt kuoro on laulanut Matteus-passion kerran aikaisemmin vuonna 2013, joten tulevat konsertit ovat odotettu kohokohta pian 40-vuotiaan kuoron historiassa.

J. S. Bachin Matteus-passio liki 300 vuoden takaa on suurteos ja klassikko, joka kuuluu yhä useamman kuulijan pääsiäisajan perinteisiin. Yli kolmetuntisessa teoksessa käsitellään Jeesuksen kärsimyksen hetkiä mietiskelevämpään ja inhimillisempään sävyyn kuin säveltäjän toisessa, suppeammassa ja dramaattisemmassa Johannes-passiossa. Matteus-passiossa kertojana toimii evankelista (tenori), Jeesuksena laulaa basso, kuoro edustaa ihmisjoukkoja ja reaktioita, resitatiivit vievät juonta eteenpäin ja aariaosat taas heijastavat tilanteiden herättämiä tunnetiloja. Passion musiikillinen sisältö tuo esille syviä, vaikeita ja torjuttujakin tunteita ja on siksi nykyisessä maailmantilanteessa edelleen ajankohtainen, kuulijalleen lohduttava kokemus.

Jonas Rannilan johtamana Matteus-passiosta esitetään tällä kertaa Dominique Sourissen laatima sovitus yhdelle orkesterille. Myös kuoro-osuudet Canzonetta Nova laulaa omin voimin, noin 70 laulajan vahvuudella. Tulevissa konserteissa on vakuuttava ja taidokas solistikaarti, jonka kruunaa Jeesuksen roolin laulava kansallisbaritonimme Jorma Hynninen.

----
Sunnuntaina 19.3.
klo 18 J. S. Bach: Matteus-passio kirkossa
Jorma Hynninen, Jeesus
Tom Nyman, evankelista
Elina Rantamäki, sopraano
Jeni Packalen, altto
Simo Mäkinen, tenori
Jussi Merikanto, basso
Canzonetta Nova
Järvenpään seurakunnan lapsi- ja nuorisokuoro
Suomalainen Barokkiorkesteri
Jonas Rannila, kapellimestari

Liput 35 euroa (plus toimitusmaksu).

Kuvassa: Canzonetta Nova, kuva: Ville Hautakangas

  • Musiikki Musiikki

Osta liput täältä Linkki avautuu uudessa välilehdessä