Kesäillan konsertti

kesäillan konsertti

Kesäillan konsertti kirkossa klo 20.

Kesäisiä säveliä juhannusviikolla

Juhannusviikon tiistaina Kesäillan konsertissa soi Franz Schubertin ikoninen laulusarja Die Schöne Müllerin - Kaunis myllärin tytär. Teoksen tekstit ovat Wilhelm Müllerin käsialaa. Laulusarjan parissa taituroivat Tuusulan seurakunnan kanttori Eero Hartikainen ja Järvenpään kanttori Mikko Haapaniemi.

Teoksen päähenkilö on mylläri, joka rakastuu kauniiseen myllärin tyttäreen. Aluksi asiat näyttävät menevän suotuisasti, mutta pian selviää, että tyttö rakastaa metsästäjää. Tarinan päähenkilö vaipuu epätoivoon ja heittäytyy virtaan. Sarja käsittää kaksikymmentä laulua, jotka tarjoavat paljon musiikillista vaihtelua.

Kyseessä on tyypillinen romantiikan ajan kertomus ja liittyy saman aikakauden muiden vastaavien teosten (Winterreise, Dichterliebe yms.) kanssa ketjuun, joka on musiikillinen vastine suurelle kirjalliselle esikuvalleen Johann Wolfgang von Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksille.

Tervetuloa konserttiin!

Kesäillan konsertti Die Schöne Müllerin
Järvenpään kirkossa ti 18.6. klo 20
Eero Hartikainen, tenori, Mikko Haapaniemi, piano
Vapaa pääsy. Ohjelma 10€.
  • Musiikki Musiikki