Urkuduo Andrea Schneller & Hans-Rudolf Krüger

Urkuduo

Saksalainen urkuduo konsertoi Järvenpään kirkossa.

Urkuduo Andrea Schneller ja Hans-Rudolf Krüger

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Urkumusiikkia neljälle kädelle ja neljälle jalalle:
STUTTGARTILAINEN URKUDUO KONSERTOI JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA

Stuttgartilainen urkuduo Andrea-Ulrike Schneller & Hans-Rudolf Krüger on kutsuttu heinäkuussa 2024 konserttimatkalle Suomeen. He esittävät pääkaupunkiseudun kolmessa kirkossa ohjelman kahdelle urkurille - neljälle kädelle ja jalalle. Kahdelle soittajalle sävelletyllä urkumusiikilla on oma hohtonsa, joten se muodostaa kuulijoille erityisen elämyksen.

* Ensimmäinen konsertti on Helsingin Saksalaisessa kirkossa (Bernhardinkatu 4) torstaina 18.7. klo 19.
* Seuraavaksi urkuduo esiintyy Järvenpään kirkossa sunnuntaina 21.7. klo 15.
* Viimeisen konserttinsa he soittavat Espoonlahden kirkossa (Kipparinkatu 8) keskiviikkona 24.7. klo 19.

Andrea-Ulrike Schneller ja Hans-Rudolf Krüger ovat esiintyneet urkuduona monissa Euroopan maissa 25 vuoden ajan. Heidän laaja ohjelmistonsa kattaa kahdelle urkurille sävellettyjä alkuperäisteoksia sekä mielenkiintoisia sovituksia neljältä vuosisadalta. Tällä konserttimatkallaan he soittavat viiden kulttuuripiirin musiikkia Saksasta, Itävallasta, Englannista, Ruotsista ja Suomesta.

Konserttien yhtenä kohokohtana kuullaan Hans-Rudolf Krügerin v. 2024 säveltämän Rauhanmeditaation (Friedensmeditation) kantaesitys. Kahdelle urkurille kirjoitetun teoksen teemana on eräs Lauri Parviaisen (1900 - 1949) säveltämä laulu. Musiikinopettajana ja säveltäjänä toimineen Parviaisen sävellyksiä, erityisesti lauluja, on julkaistu Suomessa runsaasti. Krüger sävelsi teoksen Parviaisen kuolinpäivän (4.5.1949) 75-vuotismuistoksi. Parviaisen tytär, urkuri ja musiikinopettaja Seija-Sisko Raitio menehtyi 19.5.2024, joten Rauhanmeditaation myötä muistellaan myös häntä.

Viisiosainen sävellys perustuu kyseisen suomalaisen lauluteeman muuntelulle. Taustalla on Parviaisen ja Johann Sebastian Bachin kuvitteellinen kohtaaminen, siitä alaotsikko "Lauri tapaa Johannin".

Konserttimatka syventää osaltaan monivuotisia suomalais-saksalaisia (tai saksalais-suomalaisia) yhteyksiä musiikkikulttuurin alalla sekä edistää yhteiseurooppalaista ajattelua.

Sydämellisesti tervetuloa konserttiin!
  • Musiikki Musiikki