Nuori, aikuinen vai sekä että? Sinullekin on paikka seurakunnassa!

Mikä merkitys seurakunnalla on nuorille aikuisille?

Opiskelijat Julia Huhta ja Saara Laakkonen kertovat kokemuksistaan ja seurakunnan merkityksestä heille.

”Aluksi seurakunta tuntui ikään kuin harrastukselta muiden joukossa”, Julia kertoo. ”Nykyään siitä on muotoutunut enemmänkin turvapaikka arjen keskellä. Seurakunnan nuorisotoiminnalla oli merkittävä vaikutus minuun teini-iässä. Kannustavassa ilmapiirissä uskalsin olla oma itseni.”

Myös Saara näkee seurakunnan olleen tärkeä kasvupaikka: ”Ilman seurakunnan nuorisotyötä en olisi se ihminen, joka nyt olen. Seurakunta tarjoaa minulle myös mahdollisuuden olla lähempänä Jumalaa.”

Usko näkyy molempien arjessa monella tavalla. ”Rukoilen useita kertoja päivässä, usein niin automaattisesti, että en edes ajattele oikein rukoilemalla rukoilevani. Minulle rukoilu on jokapäiväistä juttelua Jumalan kanssa”, Saara sanoo. Myös Raamatulla on tärkeä paikka Saaran arjessa. ”Yritän löytää aikaa arjestani kirjan mysteereille eivätkä ne milloinkaan jätä kylmäksi”, hän kertoo.

”Luonnossa liikkuminen ruokkii uskoani. Luonnossa hiljennyn, ihmettelen ja rukoilen”, Julia puolestaan kuvaa. Hän kertoo uskon näkyvän myös pukeutumisessa: ”Kannan aina rippiristiäni kaulassa ja rukoushelmiä käsissäni. Niihin liittyy myös tärkeitä muistoja.”

Sekä Saara että Julia pohtivat, seurakunta voisi tarjota isosvuosien jälkeen. ”Toivoisin nuorille aikuisille mahdollisuuksia toimia ja ottaa vastuuta seurakunnassa”, Saara sanoo. ”Toiminta, joka yhdistäisi esimerkiksi nuoria ja vanhuksia olisi mahtava juttu”, Julia lisää.

Saara ja Julia ovat aktiivisesti mukana seurakunnassa isosvuosien jälkeenkin. He toimivat ohjaajina isoskoulutuksessa ja ovat lisäksi mm. näytelleet seurakunnan pääsiäisnäytelmässä. Julia vastaa yhdestä seurakuntamme messuryhmistä, joka on tarkoitettu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille.

 

Jatkot-illat

Jatkot on työikäisten kohtaamispaikka. Ohjelmassa on alustus ajankohtaisesta aiheesta, keskustelua, musiikkia ja hiljentymistä sekä vapaata oleilua iltapalan äärellä. Lue lisää Jatkot-sivulta.

Gospel-lattarit

Armollinen tanssitreeni kaiken kokoisille ja -ikäisille naisille. Tanssimme mm. salsaa, merengueta, cha cha chata, sambaa ja rumbaa kristillisen musiikin rytmein. Maanantaisin klo 18 Seurakuntatalon liikuntahallissa. Ohjaajana on Minttu Kullström. Osallistumismaksu 4€/kerta.

Messuryhmä

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen kokoontuminen joka sunnuntai klo 10. Siihen pääsee uudella tavalla mukaan osana messuryhmää, jossa riittää tehtäviä esirukouksesta kahvinkeittoon ja kynttilöiden sytyttämisestä ehtoollisen jakamiseen. Kaikkiin tehtäviin saa opastuksen. Nuorten ja nuorten aikuisten messuryhmästä vastaa Julia Huhta, julia.huhta@hotmail.com .

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoisena olet mahdollistamassa toisten iloa. Seurakunnassa on osallistujia vauvasta vaariin, joten myös vapaaehtoistehtäviä on monenlaisia. Haluat sitten kohdata nuoria katupartiossa, näytellä pääsiäisnäytelmässä, olla ystävänä yksinäiselle tai leikittää lapsia, sinulle löytyy paikka. Katso avoimet tehtävät Arjen ihmeitä -sivustolta.

Leirit ja retket

Viihdyitkö nuorena leireillä, leirin touhuissa tai yhteisessä hiljaisuudessa? Myös aikuisille on tarjolla erilaisia leirejä ja retkiä. Tarjolla on esimerkiksi hiljaisuutta, vaeltamista ja yhteistä ajanviettoa Leiriniemessä.

Katso ajankohtaiset leirit ja retket.