Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä"
- Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

Vahvista yhteyttä -parisuhdepäivä 1.2.2019 klo 9.00-15.30

"Ihminen ei ole toisen kanssa saadakseen jakaa kotitöitä", on muistuttanut Maaret Kalliokin. Etenkin ruuhkavuosina parisuhteen vuorovaikutus on koetuksella, kun tarpeita ja tarvitsevia on ympärillä paljon.

Matalan kynnyksen parisuhdekurssilla saamme hetkeksi pysähtyä kumppanin rinnalle, kuulostella, mitä meille kuuluu nyt ja miten voimme vaalia parempaa tunneyhteyttä arjessa.

Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille pareille. Kurssilla on lastenhoito. Paikkana on Kirkonkulma, Kirkkotie 1. Ohjaajat Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale. Kurssin hinta on 40 €/pari. Kurssihintaan sisältyy lounas lapsille ja aikuisille, lastenhoito, kahvit sekä välipala lapsille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 23.1. mennessä pauliina.nurminen@evl.fi tai p. 050 577 4450

Rikasta minua -parisuhdekurssi 21. – 23.2.2020

Rikasta minua -viikonlopun tarkoituksena on
• olemassa olevan hyvän huomaaminen ja sanoittaminen
• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen
• läheisyyden merkityksen lisääntyminen
• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.

Rikasta minua -kurssi sopii hyvin ensimmäiseksi parisuhdekurssiksi, mutta sen voi käydä missä tahansa parisuhteen vaiheessa. Monet käyvät tämän kurssin useaan kertaan. Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin ja löydetään uudelleen sitä hyvää, mikä on voinut arjen haasteissa unohtua. Tämä on se kurssi, jolla omaan puolisoonsa voi rakastua uudestaan!
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssille ei voi ottaa lapsia.
Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho.

Kurssi järjestetään Leiriniemessä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Hinta on 200 €/pari Järvenpään seurakunnan jäseniltä. Muilta 268 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan!
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi

Arkirakkautta la 21.3. ja su 22.3.

Tervetuloa keskittymään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa.
Tämä on se kurssi, jolla voit rakastua puolisoosi uudelleen!

Lastenhoito ja lounas järjestetty. Huom. Kurssin ohjauskielinä käytetään suomea ja englantia.

Aika: la 21.3. klo 9.30-15.30 ja  su 22.3. klo 9.30-14
Paikka: Kirkonkulma, Kirkkotie 6 A
Ohjaajina Sara ja Prakash Dhakal
Hinta on 50 €/pari Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien jäseniltä. Muilta 75 €/pari. Hinta sisältää lastenhoidon ja lounaan. Yöpyminen kotona.

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa  -kurssi 1.-3.5.2020

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:
•Kuinka kuuntelen toista?
•Miten ilmaisen itseäni?
•Mitä on riitely?
•Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa?
•Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssille ei voi ottaa lapsia.
Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho.

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai