Parisuhde paremmaksi

”Ensimmäinen parisuhdekurssi oli mullistava kokemus, miten paljon hyvää yksi viikonloppu tuokaan. Lähdimme mukaan vapaaehtoistyöhön, koska haluamme jakaa oivalluksiamme ja uskomme vertaistukeen. Meitä kiehtovat ihmisten välinen vuorovaikutus ja suhteen kehittäminen. Riidatkin johtuu usein huonosta kommunikaatiosta. Parisuhteessa vuorovaikutus merkitsee valtavasti; siinä voi loputtomasti kehittyä.”

Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale

VUOROVAIKUTUSTAIDOT PARISUHTEESSA  –kurssi
20.-22.9.2019 Leiriniemessä

Tällä suositulla kurssilla keskitytään vuorovaikutustaitoihin. Kurssin teemoja ovat:
•Kuinka kuuntelen toista?
•Miten ilmaisen itseäni?
•Mitä on riitely?
•Miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutustilanteessa?
•Voiko ristiriitoja ratkaista luovasti?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita. Niistä voi kuitenkin aina oppia lisää. Opetteleminen kannattaa, sillä puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyvien taitojen kehittyminen vaikuttaa valtavasti parisuhteen hyvinvointiin.

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssille ei voi ottaa lapsia.
Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho sekä Veera ja Vesa Hölttä.

Kurssi järjestetään Leiriniemessä (Kalarannantie 3, 04530 Ohkola). Hinta on 200 €/pari Järvenpään seurakunnan jäseniltä. Muilta 268 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan!
Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

PAREMPAAN YHTEYTEEN –parisuhdekurssi
5.10.2019 klo 9-16
Kirkonkulmassa, osoite Kirkkotie 1

Arki on usein kauppalistoja, harrastuskuljetuksia ja kadonneiden hanskojen metsästystä. Etenkin ruuhkavuosina parisuhteen vuorovaikutustaidot ovat koetuksella. Matalan kynnyksen parisuhdekurssilla saamme hetkeksi pysähtyä kumppanin rinnalle, kuulostella, mitä meille kuuluu nyt ja miten voimme vaalia parempaa yhteyttä arjessa. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille pareille. Kurssilla on lastenhoito. Ohjaajat Marja Vepsä-Taipale ja Marko Taipale. Kurssin hinta on 40 €/pari. Kurssihintaan sisältyy lounas lapsille ja aikuisille, lastenhoito, iltapäiväkahvit ja lapsille välipala.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 30.9. mennessä pauliina.nurminen@evl.fi

RIKASTA MINUA -parisuhteen rikastuttamisviikonloppu
18.10.-20.10.2019 Nuottakodossa

Kurssi auttaa kohti uusia vuorovaikutustapoja:
• olemassa olevan hyvän merkille paneminen ja sanoittaminen
• toiveiden ja tarpeiden rakentava ilmaiseminen
• läheisyyden merkityksen lisääntyminen
• arkisen ristiriitatilanteen ratkaiseminen.
Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Tämä on se kurssi, jolla puolisoon voi rakastua uudelleen!
Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille.
Kurssille ei voi ottaa lapsia.

Ohjaajina ovat Sara ja Prakash Dhakal. Kurssilla käytetään kielinä sekä suomea että englantia.
Kurssi järjestetään Nuottakodossa (Järventaustantie 220 B, 03220 Vihti). Hinta on 200€/pari Järvenpään seurakunnan jäseniltä. Muilta 268 €/pari. Hinta sisältää täysihoidon. Omat lakanat ja pyyhkeet mukaan!
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi

SYLIKKÄIN–parisuhdekurssi
8.-10.11.2019 Leiriniemessä

Tervetuloa rikastuttamaan suhteenne hellyyttä ja läheisyyttä!

Sylikkäin-kurssi on yksi parisuhteen rikastuttamiskurssin muoto. Kurssilla pohditaan seksuaalisuuden ja läheisyyden merkitystä parisuhteessa. Kurssilla ei keskitytä seksuaalisuuteen liittyviin ongelmakohtiin. Tarkoituksena on tarjota arjen keskelle iloa, lepoa ja virkistymistä.

Ei sovi akuutissa kriisissä oleville pareille. Kurssille ei voi ottaa lapsia.
Ohjaajina ovat Minka ja Jarkko Hauta-aho.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi

Solmuja parisuhteessa

Solmuja parisuhteessa-neuvonnassa on mahdollisuus selvittää parisuhteen ongelmia.

Vapaita aikoja voi kysyä perhetyöntekijä Erja Vuorelalta,

erja.vuorela@evl.fi tai