Nummenkylän eläkeläiset Leiriniemessä kesällä 2018.

Eläkeläisten kerho

Kokoontuu Nummenkylän kerhohuoneella (Ruukkukatu 10) kerran kuussa tiistaisin  24.9., 29.10. ja 26.11. klo 13-14.30. Kerhossa kokoonnumme tapaamaan toisiamme, keskustelemaan ja virkistymään yhdessäolosta sekä erilaisista virikkeistä unohtamatta Jumalan sanaa, rukousta ja kahvittelua. Kerhoa ohjaa ja lisätietoja antaa diakonissa Marketta Hyytiäinen p. 050 436 0548.

Lokakuu on ikäkuu

1.10.2019-31.10.2019 vietetään Järvenpäässä Valtakunnalliseen vanhustenviikkoon liittyvää ikäkuukautta. Tervetuloa osallistumaan, hankkimaan uutta tietoa ja kokemaan hyvää yhdessäoloa. Kutsu ystäväsikin mukaan läheltä tai kaukaa.

Torstaina 3.10.
klo 11–13 Samalla sopalla -keittolounas seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A

klo 13–13.30 Lyhyt kirkkokonsertti kirkossa, Kirkkotie 4 A.

Tiistaina 8.10.
klo 13–14.30 Musiikkimaalausta seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A. Kanttori Mikko
Haapaniemi soittaa suomalaisia sävelmiä ja osia Sibeliuksen puista. Ohjaajina vapaaehtoisten taideryhmän ohjaaja Eila Mustonen ja Nina Sandqvist. Mukana pappi Heli Seppänen ja diakonissa Marketta Hyytiäinen. Ei erillistä ilmoittautumista.

Keskiviikkona 9.10.

klo 14-15.30 "Näkö heikkenee, mitä jää? - luento Järvenpään seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A.

Näön heikentymin tuo mukanaan monia muutoksia arjen elämään. Mihin kaikkeen näön heikentyminen jokapäiväisessä elämässä vaikuttaa? Millaisia tunteita herättää? Mikä tukee ja kannattelee? Mistä voimaa ja miten ehkäistä masentumista ja syrjäytymistä? Tutkimus yli 80-vuotiaiden naisten kokemuksista. Puhumassa YAMK sairaanhoitaja, diakonissa, psykoterapeutti Tarja Huttunen. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, niin ikäihmisille kuin heidän läheisilleen ja myös hoitohenkilökunnalle.

Sunnuntaina 13.10.
klo 10 Vanhusten kirkkopyhä kirkossa. Kirkkotie 4 A. Messun jälkeen kirkkokahvit ja lyhyt juhla seurakuntatalossa.

Torstaina 17.10.
klo 11–13 Samalla sopalla -keittolounas seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A.
klo 12 Urkuvartti Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu 13 C.
klo 12.30 Elävän veden kappelin ja Järvenpään kirkon esittely, Jaakko Suokas, Kansakoulunkatu 13 C.

Tiistaina 22.10.
klo 10–11 Gospel-jumppa senioreille seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A. Tunti sisältää liikkeitä niska-hartia -alueen ja selän liikkuvuuden parantamiseksi, helpon lihaskunto-osuuden ja rauhalliset loppuvenyttelyt. Sopii kaikenkuntoisille. Ohjaajana Minttu Kullström. Ei erillistä ilmoittautumista.

Torstaina 24.10.
klo 14–15 Harmoniakuoro esiintyy Kivipuisto Esperissä, Sorronrinne 9, kanttori Mikko Haapaniemen johdolla teemalla Rauha.

Torstaina 31.10.
klo 11-13 Samalla sopalla -keittolounas seurakuntasalissa, Kirkkotie 1 A.
klo 12 Urkuvartti Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu 13 C.
klo 12.30 Elävän veden kappelin ja Järvenpään kirkon esittely, Jaakko Suokas,
Kansakoulunkatu 13 C

Katso ikäviikkojen koko ohjelma täältä.

Varaudu vanhuuteen -juliste.

Hei! Olen Marketta Hyytiäinen, Järvenpään seurakunnan diakonisen vanhustyön viranhaltija.

Diakoninen vanhustyö on kotikäyntityön kautta tapahtuvaa kohtaamista kotiympäristössä. Voit olla minuun yhteydessä, mikäli kaipaat kiireetöntä ja luotettavaa kuuntelijaa. Tarvittaessa ohjaan ja annan tietoa Järvenpään kaupungin palveluista. Tulen mielelläni tapaamaan sinua!