Kolumbialainen tyttö kuva Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan tekemään lähetystyötä!

Tässä seurakunnassamme kokoontuvien lähetyspiirien ohjelma, muutoin voit lukea lisää lähetyksestä täältä.

Lähetyspiirit

Lähetyksen monet kasvot - Kirkon lähetyspiiri

Tiistaisin klo 14 Kirkonkulman nuortentilassa

23.4.  Rauhan ja sovinnon ohjelma – Tanja Viikki Suomen Lähetysseurasta

7.5.    Kanttori vierailee

21.5. Retki Lähetysseuraan

Lähetyksen työpaja

on sinulle, joka haluat käsillä tekemisen kautta olla tekemässä lähetystyötä. Tule ideoimaan ja tekemään yhdessä! Työpaja kokoontuu joka toinen maanantai klo 18 seurakuntatalon alakerrassa, syyskuun alusta alkaen.

Kokoontumiskerrat:  29.4. ja 13.5.

Medialähetyspiiri

Syksyllä joka toinen tiistai klo 14 Kirkonkulman salissa, Kirkkotie 6

30.4. Yhteinen todistus. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus,

tutustumista sisältöön

14.5. Tutustumme Viisikieliseen Hannu Hartalan johdolla

25-26.5. Medialähetyspäivät Vantaan Korsossa

Hanna-ryhmä

kuukauden viimeisenä maanantaina klo 18.30 Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu 13

Hanna-työ eli Toivoa naisille –työ tukee maailman kärsiviä naisia ja rohkaisee heitä radio-ohjelmien kautta. Hanna-ryhmässä rukoillaan vaikeissa elämäntilanteissa elävien naisten puolesta.

Toivoa naisille –työ toimii 125 maassa ja radio-ohjelmia lähetetään 76 kielellä.

29.4. Rukoukseni

25-26.5 Medialähetyspäivät Vantaan Korsossa

Ikkuna Palestiinaan -illat

Vanhankirkon salissa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 18 Vanhankirkon salissa, Kirkkotie 2

23.4.  Rauhankasvatusta luterilaisen kirkon kouluissa Palestiinassa

Koulujen oppilaat tulevat sekä kristityistä että islaminuskoisista perheistä. Koulujen arjessa ja opetussuunnitelmassa näkyy vahvasti rauhallisen rinnakkaiselon, uskontodialogin ja ympäristökasvatuksen korostaminen.

14.5. Palestiinan samarialaiset eilen ja tänään

Jäljellä on enää hieman yli 700 samarialaista. Heistä osa asuu Länsirannalla Nabluksessa. Illan vieraamme FT Haseeb Shehadeh on tutkinut niin samarialaisten kirjallisia lähteitä kuin samarialaisen yhteisön elämää tämän päivän Palestiinassa.

ELYn lähetyspiiri

keskiviikkoisin klo 14 Kammarissa 8.5.

Piirissä keskustellaan yhdessä ja lauletaan Siionin kanteleesta.

Kylväjän raamattu- ja lähetysillat

Loutin seurakuntakodilla, Harjutie 2, kerran kuussa tiistaisin klo 18.30

7.5. Lähettivieraana Aili Maria Manninen: Bangladesh tänään

Lisää lähetystyöstä ja Järvenpään seurakunnan nimikkolähettien kuulumiset voit lukea Osallistu-sivulta.