Kolumbialainen tyttö kuva Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Tule mukaan tekemään lähetystyötä!

Tässä seurakunnassamme kokoontuvien lähetyspiirien ohjelma, muutoin voit lukea lisää lähetyksestä täältä.

Lähetyspiirit

Lähetyksen monet kasvot - Kirkon lähetyspiiri

Tiistaisin klo 14 Kirkonkulman nuortentilassa

7.1.      Raamattutunti, Kirsti Särkkä
21.1.    Tansania, Jouko Porkka
4.2.      Israel – Palestiina, Ilkka Jääskeläinen
18.2.    Kuvamatka Kolumbiaan, Sirpa Jalokinos
3.3.      Välähdyksiä kirkon ulkosuomalaistyöstä Teneriffalla, Minna Kotajärvi. Mukana myös uusi lähetystyön pappi Aino Luhtasela.
17.3.    Tasaus-kampanja 2020, Raija Hirsimäki-Grönroos
31.3.    Senegalin koulutyö, Heikki Takko, Lähetysseura
14.4.    Raamattutunti, Petri Repo
28.4.    Kanttori laulattaa virsiä
12.5.     Kevätretki

Lähetyksen työpaja

on sinulle, joka haluat käsillä tekemisen kautta olla tekemässä lähetystyötä. Tule ideoimaan ja tekemään yhdessä! Työpaja kokoontuu joka toinen maanantai klo 18 seurakuntatalon alakerrassa, syyskuun alusta alkaen.

Kokoontumiskerrat: 13.1., 27.1., 10.2., 24.2., 9.3., 23.3., 6.4., 20.4. ja 4.5.

Medialähetyspiiri

Syksyllä joka toinen tiistai klo 14 Kirkonkulman salissa, Kirkkotie 6

14.1.  Kirkkoja ja luostareita Pietarista Petroskoihin, Kirsti ja Kalevi Saarela
28.1.  Kati Lucke Sansan Toivoa Naisille -tiimistä kertoo juhlavuoden teemasta ”Lepo”
11.2.  Perhetyöstä Kambodzassa, mediatutkija Eila Murphy Sansasta
25.2.  Minä uskon Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan. Toinen uskonkappale, Hannu Hartala.
10.3.  Sansan kanssa tulevaisuuteen, raamattuopetus Medialähetyspäiviltä Korsosta
24.3.  Pääsiäinen Israelissa, Pirjo ja Kalevi Marin
7.4.    Minä uskon Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan. Kolmas uskonkappale, Hannu Hartala.
21.4.  David ja Marja-Liisa Ezzine Sansasta kertovat medialähetys- ja maahanmuuttajatyöstään Ranskassa ja Suomessa
5.5.    Kevätretki

Hanna-ryhmä

kuukauden kolmas maanantai klo 14 Elävän veden kappelissa, Kansakoulunkatu

Hanna-työ eli Toivoa naisille –työ tukee maailman kärsiviä naisia ja rohkaisee heitä radio-ohjelmien kautta. Hanna-ryhmässä rukoillaan vaikeissa elämäntilanteissa elävien naisten puolesta.

Toivoa naisille -työ toimii yli sadassa maassa ja radio-ohjelmia lähetetään 76 kielellä.

Kevään kokoontumiset.
20.1.  Toivoa naisille -työ Afrikassa
17.2.  Tuhat ja yksi toivoa
16.3. Toivoa naisille -työ maailmalla
25.4. Osallistuminen Toivoa naisille -seminaariin

Ikkuna Palestiinaan -illat

Vanhankirkon salissa kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 Vanhankirkon salissa, Kirkkotie 2

8.1. Ensivierailulla Palestiinassa
Markus Häme kertoo viime lokakuussa tekemästään matkasta Pyhään maahan yhdessä matkaoppaansa Ramez Ansaran kanssa.

12.2. Perhe on tärkein – sosiaaliturva Palestiinassa
Illan vieraamme Maria Paulasaari on työskennellyt Jerusalemissa sosiaalityöntekijänä ja Suomen Lähetysseuran Felm-keskuksen toiminnanjohtajana seitsemän vuotta.

11.3. Lähetystyön ja elämän haasteet
Pappi, kirjailija Malin Lindblom kertoo kirjastaan ”Två år i Jerusalem", joka kuvaa suomalaisperheen arkea Jerusalemissa.

15.4. Mielenterveys miehityksen olosuhteissa
Terveyspsykologian erikoispsykologi, PsL Sirkku Kivistö kertoo jatkuvan trauman oloissa tehtävästä mielenterveystyöstä.

13.5. Usko ja uskonnon merkitys palestiinalaiskristittyjen elämässä
Väitöskirjatutkija Mari Parkkinen kertoo palestiinalaiskristittyjen hengellisyyttä käsittelevästä tutkimuksestaan.

ELYn lähetyspiiri

Keskiviikkoisin 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 14 seurakuntatalon Kammarissa (Kirkkotie 1 C) paitsi
1.4. Kirkonkulman Violetissa (Kirkkotie 6 A).

Piirissä keskustellaan ja lauletaan Siionin Kanteleesta.

Kylväjän raamattu- ja lähetysillat

Loutin seurakuntakodilla, Harjutie 2, kerran kuussa tiistaisin klo 18.30

Raamattuopetusta ja asiaa lähetystyöstä sekä kahvit, hartaus, virsiä ja rukousta.
Vierailevat puhujat Kylväjästä tai seurakunnasta.
4.2. vieraana Elisa Greye, Evankeliumia Kaukasiaan
3.3. Ritva ja Pertti Olkkola kertovat Etiopian Balen haasteista

7.4. ja 5.5. vierailijat ilmoitetaan myöhemmin seurakunnan verkkosivuilla ja viikkoilmoituksissa.
Tervetuloa!

Lisää lähetystyöstä ja Järvenpään seurakunnan nimikkolähettien kuulumiset voit lukea Osallistu-sivulta.