Duo YeS tuo musiikin avulla valoa ihmisille

yes-duet-ukraina_orig (1).jpg

Harmonikkataiteilija Evgenii Musiets ja viulisti Serhii Dobosh.

Järvenpään seurakunta, Bible Media Ry ja Kirkon Ulkomaanapu järjestävät YeS-hyväntekeväisyyskonsertin Ukrainan lasten hyväksi torstaina 23.3. klo 19 Järvenpään kirkossa. Illan ohjelmistossa on tarjolla laaja kattaus klassisen musiikin helmiä sekä elokuva- ja kansanmusiikin aarteita.

Instrumentaaliyhtye YeS Duo on kahden ukrainalaisen artistin kokoonpano. Viulisti Serhii Dobosh ja harmonikkataiteilija Evgenii Musiets ovat molemmat toimineet Ukrainan valtion yliopiston musiikinopettajina Mukatsevon kaupungissa Länsi-Ukrainassa.

Yes Duon ohjelmisto koostuu Vivaldin, Bachin ja Mendelsonin klassisesta musiikista sekä aikamme elokuvamusiikista. Nykyohjelmistoon kuuluu myös Jean Sibeliuksen teoksia. Lisäksi torstai-illan konsertissa kuullaan eri maiden kansanmusiikkia.

Duo on toiminut yhdessä viisi vuotta konsertoiden Ukrainan lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja Israelissa. Suomessa he ovat vierailleet neljä kertaa.

-”Osallistumme musiikillamme erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin ja haluamme sytyttää ihmisiä toimimaan tehokkaasti rakentaaksemme siltoja kansojen, kuten Israelin sekä seurakuntien ja kaikkien ihmisten välille. Viimeisen vuoden aikana olemme erityisesti halunneet nostaa esille musiikkia ukrainalaisten sydämestä.”, Dobosh ja Musiets kertovat.

Järvenpään kirkon konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen maksu Kirkon Ulkomaanavun ”Auta Ukrainan lapsia” -keräyksen hyväksi.

Hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan lasten hyväksi
to 23.3. klo 19 Järvenpään kirkossa, Kirkkotie 4.
YeS Duo:
Serhii Dobosh, viulu
Evgenii Musiets, harmonikka
Vapaa pääsy, vapaaehtoinen maksu Kirkon Ulkomaanavun ”Auta Ukrainan lapsia” -keräykseen.
Järj. Järvenpään seurakunta, Bible Media ry, ja KUA.

Seurakunnan kirkkutori Kirppu avoinna konsertti-iltana 23.3. klo 19 asti.
Poikkea ostoksilla tai käy hiljentymässä Elävän veden kappelissa ennen konserttia.
Elävän veden kappeli avoinna torstaisin klo 17 alkaen, käynti Kansakoulunkadun puolelta.

Lisätietoja konsertista

16.3.2023 15.52