Kunnostus selkeyttää muistelupaikkaa

20.8.2019 13.03

Muualle haudattujen muistelupaikan kunnostus alkaa hautausmaalla maanantaina 26. elokuuta. Järvenpään kirkkovaltuusto on hyväksynyt hankkeen rahoituksen. Turvallisuutta painottavan kunnostussuunnitelman on laatinut hautausmaan aluevastaava, hortonomi Teemu Vähä-Piikkiö.

Muistelupaikan kunnostus kestää noin kaksi viikkoa.  Sen yhteydessä hautausmaan kiviaitaan puhkaistaan uusi kulkuaukko ja kävelyreitti siirtyy siten, että sitä on vaivattomampi kulkea. Nykyinen puusto säilytetään, ainoastaan yksi pieni mänty joudutaan poistamaan.

Kunnostuksen yhteydessä epätasainen muistopaikka tasataan ja sen ympärille asetetaan Cor-Ten-teräksiset reunukset kynttilälyhtyjä varten. Isot muistokivet sekä ”Pienokaiselle, jota emme saaneet” –muistokivi jäävät paikoilleen ja alue saa selkeän rajauksen.

Nykyisellä muistelupaikalla on lukuisia kynttilöitä ja koriste-esineitä. Kunnostuksen ajaksi ne siirretään väliaikaiseen muistelupaikkaan, kunnostustöiden päätyttyä ne asetellaan takaisin uudistuneelle alueelle.

Seurakunta pahoittelee kunnostuksesta aiheutuvia häiriöitä.