Järvenpään kirkkokuoro täyttää pyöreitä

9.10.2019 15.50

Järvenpään kirkkokuoro täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Pitkäaikaisen kuoronjohtaja Katri Takalan jäätyä eläkkeelle kuoroa on luotsannut kanttori Toni Hintsala. Tällä hetkellä sekakuorossa on mukana noin 35 eri-ikäistä laulajaa. Pisimpään laulaneet ovat olleet kirkkokuorossa yhtäjaksoisesti neljättä vuosikymmentä, tulokkaat parisen vuotta. Uusia laulajia toivotaan jatkuvasti mukaan yhteisen musiikkiharrastuksen pariin.

Kirkkokuoron juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 13.10. klo 18 Järvenpään kirkon konserttiin. Juhlakonsertissa kuulemme perinteistä kirkkokuorojen ohjelmistoa, kuoro esittää sunnuntaina rakastettuja hengellisiä lauluja vuosien varrelta.

- Armas Maasalon ”Tuhansin kielin” on konsertin lauluista varmasti perinteisintä ja pisimpään mukana ollutta ohjelmistoa. Pekka Simojoen ”Pyhän kosketus” löytyy Nuoren seurakunnan veisuista, mutta sopii hyvin myös vähän vanhempien nuorten laulettavaksi, kuoronjohtaja Toni Hintsala kertoo ja jatkaa:

- Erikoisuutena tässä konsertissa on Kirkkokuoron Juhani Haapasalolta tilaaman kolmiosaisen laulusarjan kantaesitys. Laulusarja on sävelletty Pekka Kivekkään aivan tuoreisiin runoihin.

Järvenpään kirkkokuoron historiaa ja nykyhetkeä:

• Emäseurakunnan Tuusulan kirkkokuoron harjoituksia pidettiin jo ennen sotia välillä Järvenpäässä.
  •  Välillä kuoron järvenpääläiset laulajat kokoontuivat myös itsekseen ja muodostivat tilapäisen Järvenpään Seurakuntatalon kuoron.
  • Vuotta 1949 pidetään Järvenpään Kirkkokuoron varsinaisena syntymävuotena. Tuolloin rovasti Veikko Vallas pyysi opettaja Ilmari Kokkosta ryhtymään Seurakuntatalon kuoron johtajaksi. Vallas oli ollut kuitenkin sitä mieltä, että touhusta tuskin tulee mitään, ”mutta yritetään nyt, kun ne ihmiset sitä niin hartaasti pyytävät”.
  • Kirkkokuoro harjoittelee Kirkonkulman juhlasalissa torstaisin klo 18-20.
  • Kuoro tekee retkiä ja esiintymisiä Suomessa ja ulkomailla.