käsi ja kukka.jpg

Seurakunta kesän kynnyksellä

8.5.2020 07.37

Seurakunta kesän kynnyksellä

Poikkeusajat ovat vaikuttaneet merkittävästi seurakunnan toimintaan tänä keväänä. Koronarajoitusten höllennys tuo kuitenkin helpotusta seurakunnan toimintaan 1. kesäkuuta alkaen.

Kesäkuussa Järvenpään kirkon ovet avataan messuvieraille sunnuntaisin ja torstai-iltaisin. Messuissa voi olla kerralla ainoastaan 50 osallistujaa, etäisyys muihin on huomioitava niin kirkonpenkissä kuin ehtoollisellakin. Messujen suoratoistoa jatketaan toistaiseksi. Seurakunta toivoo, että flunssaiset ja riskiryhmiin kuuluvat osallistuisivat jumalanpalvelukseen edelleen verkon välityksellä.

Järvenpään kirkon aukioloa jatketaan kesällä 15.6. alkaen arkisin klo 9-16. Myös diakonian ajanvaraus jatkuu laajennetussa muodossa, ajan voi varata ma-to klo 10-12 numerosta 050 571 1889. Toimituksissa huomioidaan edelleen henkilömäärärajoitteet, osallistujien enimmäismäärä nousee kesällä kymmenestä viiteenkymmeneen.

Tänä kesänä ei järjestä isompia tapahtumia, kuten juhannusjuhlaa tai blueskirkkoa. Myös Leiriniemen saunaillat ovat tauolla. Kesäkuussa järjestettävät kesäkonsertit taltioidaan ja esitetään ainoastaan verkossa. Elokuussa ovet avautuvat musiikkiyleisölle.

Tule mukaan ja pidä turvaväli muihin!

Kesäkuussa hautausmaa kylpee kukkaloistossa, kun kesäkukkia myydään ja istutetaan Hautausmaapäivänä (9.6.). Samoin kesäkuussa aloittavat Jampan kesäkahvila sekä Perheiden kesäkahvila, joka tarjoaa mukavia kahvi- ja mehuhetkiä kirkonmäellä ja Laurilassa. 3-6-vuotiaiden kesäkerhot toteutuvat ja niiden ilmoittautuminen alkaa ensi viikolla. Koululaisille on luvassa monen moista puuhaa suvipäivien ratoksi ja Nuorten illat jatkuvat myös tuttuun tapaan.

Kesä 2020 on myös leirikesä. Rippikoululaiset pääsevät leireilleen jo kesäkuusta alkaen, mutta konfirmaatiot ovat vasta syksymmällä. Diakonian retkipäivät järjestetään tuttuun tapaan tänäkin kesänä ja koululaisille järjestetään myös kesäleirejä.

Seurakunta panostaa kaikessa toiminnassaan hygieniaan ja turvallisuuteen, myös turvaväleistä muistutetaan eri tilanteissa tiuhaan tahtiin.

Kesä 2020:

Messu 7.6. alkaen sunnuntaisin klo 10 Järvenpään kirkossa, myös verkon välityksellä.
Järvenpään kirkko avoinna kesällä 15.6. alkaen arkisin klo 9-16, (poikkeuksena 3.6. ja muut konserttien tallennuspäivät, jotka löytyvät verkkosivuiltamme).
Hiljainen ehtoollinen 4.6. alkaen torstaisin klo 19.30 Järvenpään kirkossa (Huom! paikka vaihtunut). Kesto noin 30 minuuttia.
Kesäkonsertit 2.6. alkaen tiistaisin klo 20 kesäkuussa verkon välityksellä. Katso kaikki kesän konsertit täältä.
Jampan kesäkahvila 5.6. alkaen perjantaisin klo 9-11 Jampan seurakuntakodissa, Pihkapolku 2.

Rippikoulut
Hautausmaapäivä
Lasten ja perheiden kesätoiminta
Koululaisten leirit ja retket

Huom! Lue 19.5.2020 piispojen antama ohjeistus.
Tiedot muuttuneet messun osallistumismäärän osalta: messuun voi osallistua yli 50 henkilöä, mikäli turvavälit huomioidaan.