Uutislistaukseen

Kauneimmat Joululaulut keräsi lähes puoli miljoonaa euroa – Lauluäänestyksen voitti vanha suosikki

KJ maailman lapsille netti.jpg

Kauneimmat joululaulut lapsille. Lapset riemuitsevat.

Kauneimmat Joululaulut keräsi lähes puoli miljoonaa euroa – Lauluäänestyksen voitti vanha suosikki

”Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että seurakunnat pystyivät jouluna järjestämään yhteislaulutilaisuuksia edellisvuotta paremmin. Toki erilaiset osallistumisrajoitukset ja ihmisten yleinen varovaisuus vaikuttivat osallistujamääriin, mutta onneksi perinteisten tilaisuuksien rinnalla järjestettiin myös paljon striimattuja tilaisuuksia”, kertoo varainhankinnan päällikkö Hanna Kalanne Suomen Lähetysseurasta.

Viime jouluna Kauneimpia Joululauluja laulettiin toista kertaa koronan varjossa. Keräystulos oli suunnilleen sama kuin edellisvuonna, 443 000 euroa. Suurin osa Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuloksesta koostuu perinteisesti seurakuntien järjestämissä yhteislaulutilaisuuksissa koottavista kolehdeista.

”Kiitos jokaiselle lahjoittajalle sekä jokaiselle seurakunnan työntekijälle ja vapaaehtoiselle, joka oli tilaisuuksia järjestämässä. Keräysvaroilla pystymme taas auttamaan lukuisia heikoimmassa asemassa olevia lapsia maailmalla.”

Varpunen jouluaamuna nousi ykköseksi

Kauneimmat Joululaulut -verkkosivulla oli taas tuttuun tapaan mahdollisuus äänestää omaa suosikkijoululauluaan. Ääniä annettiin lähes 12 000 kappaletta.

Viiden kärki on hyvin tasainen ja sama kuin vuonna 2020, erona vain se, että edellisvuoden ykkönen ja kolmonen vaihtoivat nyt paikkoja. Kärkeen kiilasi Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna. Kakkossijan säilytti viime vuosina kovasti suosiotaan kasvattanut Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni. Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen tuli kolmanneksi. Lähelle kärkikolmikkoa nousivat Pekka Simojoen Tulkoon joulu ja toinen Topeliuksen sanoittama, Karl Collanin säveltämä Sylvian joululaulu.

Kärkiviisikon jälkeen äänimäärät putoavat selkeästi. Mainittavaa on kuitenkin, että kymmenennelle sijalle nousi hyvin tuore ja vasta toista kertaa lauluvihossa ollut Anna-Mari Kaskisen ja Jiri Kurosen Jouluna he ovat kaikki täällä.

Ensi jouluna juhlitaan näyttävästi

Ensi jouluna Kauneimpia Joululauluja lauletaan jo 50. kerran ja sitä on tarkoitus juhlistaa näyttävästi. Kauneimmat Joululaulut sai alkunsa vuonna 1973, kun kanttorit yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa myös kerättäisiin varoja lähetystyölle. Vuosien kuluessa Kauneimmista Joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma, eikä kolmas adventtikaan ole enää kirkoissa hiljainen.

27.1.2022 14.24