Mielenterveys ja riippuvuudet

Mielenterveys kuuluu hyvinvoinnin kokonaisuuteen: joskus mielenterveyden häiriöt tai sairaudet voivat horjuttaa arjessa selviytymistä, ihmissuhteita ja toimintakykyä. Lisäksi erilaiset riippuvuudet, kuten päihteiden väärinkäyttö ja rahapelaaminen, voivat taakoittaa elämää monin tavoin.

Näiden vaikeuksien kanssa ei pidä jäädä yksin. Seurakunnan työntekijät, kuten diakoniatyöntekijät ja papit, voivat käsitellä tilannetta kanssasi. Yhdessä keskustellen on mahdollista löytää uusia näkökulmia, käytännön keinoja ja tarvittavia verkostoja elämäntilanteessa selviytymiseksi.

Seurakunnassamme kokoontuu joka toinen viikko avoin mielenterveyskuntoutujien vertaisryhmä. http://www.jarvenpaanseurakunta.fi/ryhmat/apua-ja-vertaistukea/mielenterveyskuntoutujat

Järjestämme myös kesäretkiä mielenterveyskuntoutujille.

Teemme yhteistyötä Järvenpään kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen, kuten mielenterveys- ja päihdetyön yksikön kanssa.

- Wärttinä
- Mielenterveys- ja päihdetyön yksikkö Järvenpää

- Mielenterveysseura
- Sininauhaliitto
- HUS:n mielenterveystalo

-Peluuri

Palveleva puhelin, palveleva chat, palveleva netti ja palveleva kirje
Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa.

Yhteydenotot

Mirka Rotola- Pukkila