Neuvontaa arjen raha-asioihin

Ahdistaako rahatilanteesi? Huolettaako sinua miten saat rahasi riittämään tai miten selviät veloistasi?
Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa yksilöllistä apua arjen raha-asioiden hoitamiseen.

Rari-neuvojat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat sinua maksutta. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia. Heidän kanssaan voit käydä esimerkiksi läpi tuloja ja menoja, miettiä omien velkojen maksusuunnitelmaa tai saada apua erilaisten lomakkeiden täyttämiseen. Kun saat tietoa vaihtoehdoista, voit valita niistä itsellesi sopivimman. Ota rohkeasti yhteyttä, jos raha-asiasi mietityttävät.

Järvenpään ja Keravan seurakunnissa on yhteensä 19 koulutettua Rari-neuvojaa. Kuvassa Esko, Leena, Tuula ja Sirkku,

Mikä on RARI?

· Toiminta on tarkoitettu Järvenpäässä asuville.

· Tavoitteena on tehdä asiakkaan taloudellinen tilanne näkyväksi.

· Toiminta tapahtuu Järvenpään sekä Keravan seurakunnan tiloissa ja toiminnasta vastaavan työntekijän tukemana.

· Koulutetut vapaaehtoiset toimivat pareittain. He ovat vaitiolovelvollisia. He tapaavat neuvottavia henkilökohtaisesti, luottamuksellisesti ja määrä-ajan. Vapaaehtoinen toimii neuvonnassa etunimellään.

· Yksi tapaaminen kestää noin tunnin.

· Tapaamisia asiakkaan kanssa on 2-5 kertaa. Nyt koronaepidemian aikana asiat hoituvat hyvin myös puhelimitse.

· Tyypilliset tehtävät sisältävät tulojen ja menojen kirjausta, taloussuunnitelmien tekoa sekä lempeää, mutta realistista neuvontaa siitä, miten rahat voidaan saada riittämään vaikeassakin tilanteessa sekä tarvittaessa palveluohjausta.

Jos raha-asiasi pohdituttavat:

Ota yhteyttä joko seurakunnan diakoniatyöntekijään
ma ja to klo 10-12 p. 0505711889.

tai

toiminnasta vastaavalle Marja Kososelle