Musiikki soi seurakunnassa

Järvenpään seurakunnassa toimii viisi kuoroa ja lapsikuoro. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten kuorojen, Keski-Uudenmaan musiikkiopiston ja paikallisten muusikoiden kanssa. Konserteissa kuullaan korkeatasoisia vierailijoita Suomesta ja maailmalta.

Musiikilla on suuri merkitys ihmisten välisen yhteyden luojana. Kristus on läsnä ja vaikuttaa myös lauletussa sanassa. Tähän perustuu luterilaisen teologian mukaan musiikin erityinen asema muiden taiteiden rinnalla.

Järvenpään seurakunnassa järjestetään konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia ja muita musiikkitilaisuuksia. Musiikilla on erityinen rooli myös jumalanpalveluksessa. Kaikki musiikkitilaisuudet löydät tapahtumakalenterista.

Musiikkia syksyyn

Syyskuu

Su 19.9. klo 18 J.S. Bachin urkumusiikkia pimenevään iltaan Järvenpään kirkossa.
Lyhyissä juonnoissa kerromme, miksi kyseiset J.S. Bachin teokset ovat valikoituneet illan konserttiin, ja mitä tunteita ja ajatuksia ne meissä herättävät.
Urkujen ääressä Katariina Kopsa, Toni Hintsala ja Heikki Ruokonen, urut.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

La 25.9. klo 15 Viulukonsertti Järvenpään kirkossa.
Shostakovichin viulusonaatti op. 134
Lauri Lehtinen, viulu
Miro Kari, piano.
Vapaa pääsy.

To 30.9. klo 18 Oliivin lauluilta Vanhankirkon Oliivissa.
Tervetuloa laulamaan ja soittamaan. Laulamme tuttuja ja tuntemattomia hengellisiä lauluja. Tutustumme myös seuraavan Valon messun lauluihin. Oliivissa on myös soittimia, joten laulamisen lisäksi voit myös soittaa mukana. Isäntänä Petri Repo.

Lokakuu

To 14.10. klo 12.30 Hengellisen musiikin konsertti Järvenpään kirkossa.
Heikki Ruokonen, Elina Rantamäki, Toni Hintsala ja Mikko Haapaniemi.

Su 24.10. klo 18 Joonas Kokkonen 100v. -juhlakonsertti Järvenpään kirkossa.
Joonas Kokkonen 100v. juhlakonsertti. Seurakunnan kanttoreita ja kuorolaisia.
Erkki Rajamäki, basso, Jaakko Rajamäki, sello, Naoko Ichihashi, piano.
Vapaa pääsy.

To 28.10 klo 18 Oliivin lauluilta Oliivissa.

Marraskuu

La 13.11. klo 18 Jääkukkia - Syksyn ja kaipauksen lauluja.
Helena Kasper, sopraano, Stefanie Tuurna, piano. Ohjelma 10€.

Su 21.11. klo 18 Ranskalaisen musiikin ilta Järvenpään kirkossa.
Ranskalaisen musiikin ilta avec Prima Vista
Prima Vista ja Heikki Ruokonen

To 25.11. klo 18 Oliivin lauluilta Oliivissa

Pe 26.11. klo 19 Verdi: Requiem Järvenpään kirkossa
Verdi: Requiem
Canzonetta Nova ja Viva vox, orkesteri, johtaa Jonas Rannila
Lipun hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Joulukuu

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle.

Su 12.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut Järvenpään kirkossa

Ti 14.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut  Haarajoen kerhohuoneessa.
Mukana Haarajoen kuoro, johtaa Heli Alaja

Ke 15.12. klo 19 Kauneimmat joululaulut  Järvenpään kirkossa.
Mukana Mikko Haapaniemi, Elina Rantamäki ja Canzonetta Nova

To 16.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut ja joulupuuro Jampan seurakuntakotidissa.

To 16.12. klo 18 Järvenpään Mieslaulajien joulukonsertti  Järvenpään kirkossa.

Pe 17.12. klo 20 Christmas Carols  seurakuntasalissa.
Englanninkielisiä joululauluja yhteislauluina.

Su 19.12. klo 22 Kauneimmat joululaulut Järvenpään kirkossa.

Ti 21.12. klo 18 Joulukonsertti Järvenpään kirkossa

Ke 22.12. klo 22 Kauneimmat joululaulut Järvenpään kirkossa.
Mukana Prima Vista -kuoro, johtaa Heikki Ruokonen.

Mukaan laulamaan!

CANZONETTA NOVA maanantaisin klo 18–20.30 seurakuntasalissa. Kuoroa johtaa kanttori Elina Rantamäki. Aloitus 16.8.

HAARAJOEN KUORO tiistaisin klo 18–19.30 Haarajoen kerhohuoneella. Kuoroa johtaa Heli Alaja. Aloitus 31.8.

PRIMA VISTA keskiviikkoisin klo 18–20.30 seurakuntasalissa. Kuoroa johtaa kanttori Heikki Ruokonen. Aloitus 11.8.

LAPSIKUORO
Alle kouluikäiset harjoittelevat seurakuntasalissa keskiviikkoisin klo 17–17.30 ja kouluikäiset klo 17–18. Kuoroa johtaa kanttori Toni Hintsala. Aloitus 25.8.

KIRKKOKUORO torstaisin klo 19–21. Kuoroa johtaa kanttori Toni Hintsala. Aloitus 19.8.

HARMONIAKUORO on seurakunnan seniorikuoro. Kuoro harjoittelee torstaisin klo 10–11.30 Vanhankirkon salissa (Huom! Paikka vaihtunut). Kuoroa johtaa kanttori Mikko Haapaniemi. Aloitus 19.8.

NUORTEN KUORO harjoittelee keskiviikkoisin klo 18–19 Elävän veden kappelissa. Kuoro on tarkoitettu koululaisille viidesluokkalaisista ylöspäin. Kuoroa johtaa kanttori Toni Hintsala. Aloitus 25.8.

Kysy lisää kuoronjohtajilta!

Harjoitukset pidetään turvavälein tilakohtaiset henkilömäärärajoitukset huomioiden. Harjoituksissa käytetään maskia, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä.