JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA - NUORET

TOIMINTAA KAUDELLA 2020-2021

Talven leirien isoshaku 10.11-1.12.2020

Talvella järjestetään talvirippikoulu, perheleiri, pääsiäisripari ja kehitysvammaisten ripari (kevaripari), johon haemme isosia.

Hakuaika on 10.11 -1.12.

Talviripari
on Tunturikeimiössä, Muoniossa. Ennakkoviikonloppu la-su 23.-24.1. (sekä isosille/aparille myös pe 22.1) Leiriniemessä. Leirijakso la -la 20-27.2. Muoniossa. Konfirmaatio la 6.3 klo 11. Rippikoulun isosen/aparin tehtäviin kuuluu myös muutama ennakkotapaaminen
ja aina konfirmaatio. Otetaan apari ja viisi isosta.

Perheleiri
on su-pe 21.-26.2. Metsäkartanossa Rautavaaralla. Osallistujat vauvasta vaariin. Isosten tehtävä leirillä on toimia apukäsinä perheille ja heidän lapsilleen. Työ tapahtuu ulkoilun, ulko- ja sisäleikkien, askartelun sekä vapaa-ajan toiminnan muodossa. Isoset saavat päivittäin myös oman lepotauon, joka sovitaan yhdessä. Otetaan apari ja 4 isosta.

Pääsiäisripari
on Nuottakodossa, Vihdissä. Ennakkoviikonloppu pe-su 19.-21.3. ja leirijakso to-ma 1-4.4. Konfirmaatio  to 13.5. Tuusulan kirkossa klo 14. Rippikoulun isosen/aparin tehtäviin kuuluu muutama ennakkotapaaminen ja aina konfirmaatio. Otetaan kaksi isosta.

Kevaripari
on 22.2.-26.2.2021 Vihdin Enä-Sepässä, konfirmaatio 28.2. klo 10 Tuusulan kirkossa. Ennakkoleirijakso 25.-26.4.2021 Nuottakodossa.Rippileieillä  on kehitysvammaisia nuoria, jotka tarvitsevat isosen tukea leirillä olemiseen. Jokaisella nuorella on oma isonen. Isosen tehtävänä on olla nuoren tukena ja apuna leiripäivän ajan. Leirillä on yövalvoja eli isosen ei tarvitse valvoa yöllä. Nuoren avustaminen voi tarkoittaa avustamista ruokailutilanteessa, valintojen tekemisessä, sosiaalisissa tilanteissa. Myös isosten tavallisia tehtäviä kuten iltaohjelman ohjaamista. Isonen on nuoren tukena leirin vapaa-aikana. Riparille on tulossa 8 nuorta joista 4 Järvenpäästä. Hakijat haastatellaan.

Leirien isosvalinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan loputtua.

Lisätiedot:

Mari Kaarlenkaski (talvirippikoulu) p 050 436 0561
Maria Puotiniemi(pääsiäisripari) p 040 689 5299
Sanna Hassinen (perheleiri), p 040 542 2117
Elina Jokipaltio (keva- ripari) p 040 3047 868

Hakulomake:

---> isoshakulomake talven leireille

Syksyn nuorten leiri

Syksyn nuorten leiri on 27-29.11.2020 Leiriniemessä. Ilmoittautumisaika ti 27.10-ti 10.11. Hinta 25€, leirille otetaan 35 osallistujaa.

HUOM! Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan nettisivuilla, kirkonmäen instagramissa sekä osallistuneille whatsappillä

Lisätiedot Marilta p 050 4360 561, mari.kaarlenkaski@evl.fi

Voit ilmoittautua leirille seuraavan linkin kautta

---> Ilmoittautuminen nuorten leirille

Psst... kevään nuorten leirien ajankohdat ovat 5-7-3.2021 ja 12-14.3.2021, niille ilmoittautuminen tapahtuu helmi- maaliskuun aikana!

Ilmoittautuminen isoskoulutukseen!

Voit ilmoittautua mukaan seuraavan linkin kautta:

--> Ilmoittautuminen isoskoulutukseen

Järvenpään seurakunnan isoskoulutusta tai isostoimintaa kutsutaan nimellä Lapsi- ja nuorisotyön avustajakoulutus (Lnak tai tuttavallisemmin "nakki"). Lnak-koulutusta on mahdollista käydä halutessaan jopa neljä vuotta - neljäs vuosi on apuohjaaja- eli aparikoulutus.

Jos olet aiemmin ollut Lnak:ssa, olet lämpimästi tervetullut jatkamaan. Jos olet tämän vuoden rippikoululainen ja haluaisit aloittaa isostoiminnan, olet tervetullut aloittamaan Lnak 1 -koulutuksen. Lisätietoja Lnak 1 -koulutuksesta voit lukea --> tästä.

Lnak-vuosikurssit 2-4 kokoontuvat syys- ja kevätkaudella tiistaisin klo 18 Kirkonmäellä. Lnak 1 eli ensimmäisen vuoden isoskoulutuksen osalta voit valita joko tiistairyhmän tai torstairyhmän. Kumpikin Lnak 1-ryhmä kokoontuu klo 18-20 Kirkonmäellä. Lisäksi koulutukseen kuuluu pari koulutusleiriä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana sekä mahdollisesti muuta osallistumista seurakunnan toimintaan.

Kaikki Lnak-ryhmät aloittavat syyskuun alussa. Koulutus on muuten maksuton, mutta viikonlopun koulutusleirien osalta leirimaksu on 25 €/leiri.

Nakki-1 koulutusleiri tammikuussa 15.-17.1.2021: ilmoittautuminen aukeaa 13.11.20

Tule mukaan tekemään ja kokemaan yhdessä isoskoulutusryhmäsi kanssa.

Siirry tästä ilmoittautumaan ja lukemaan lisätietoja.

Nuorten illat

Nuorten illat perjantaisin klo 18-22 Kirkonkulman nuortentilassa (Kirkkotie 6 H). Seuraa ilmoittelua myös instassa @kirkonmaki. Tervetuloa mukaan niin wanhat kuin uudetkin nuoret - myös kaikki talven ja kesän riparilaiset!

Säbä Club

Tule pelaamaan sählyä keskiviikkoisin klo 17.30-19 Järvenpään seurakuntatalon liikuntahalliin, Kirkkotie 1 D. Peli-ilta toteutuu, jos ennakkoilmoittautuneita on vähintään 8. Voit liittyä Säbä Clubin yhteyslistoille ja ilmoittautua mukaan aina tiettyyn peli-iltaan --> täällä!

Säbä Clubilla on myös oma WhatsApp-ryhmä peli-illoista sopimiseen. Voit pyytää pääsyä ryhmään peli-illoissa suoraan ohjaajalta. Säbä Club on tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille.

Ukuleletiimi: vielä mahtuu mukaan.

Haluaisitko oppia soittamaan ja säestämään ukulelella? Nyt siihen on mahdollisuus. Ukuleletiimi kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19 Kirkonkulmassa. Viimeinen kokoontuminen 9.12.20 ja kausi jatkuu taas 13.1.21. Seurakunnalla on soittimia, joten et aluksi välttämättä tarvitse omaa soitinta. Ukuleletiimiin voit ilmoittautua mukaan soittamalla Empulle eli Roosa-Reetta Hynyselle p. 045-1128695. Laita yhteydenottopyyntö ensin tekstarilla, niin Emppu soittaa sinulle takaisin. Tule rohkeasti mukaan porukkaan ja tuo kaverikin.