JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA - NUORET
 


Maanantaisin

Nuortentoimintaa Jampan seurakuntakodissa (Pihkapolku 2) klo 17-19


Tiistaisin

Isoskoulutus Lnak 1, 2, 3 ja 4 klo 18-20 

Betonimessu ja mehujatkot kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18 kirkossa


Keskiviikkoisin

Nuorten SäbäClub klo 17.30-19.00 

Nuorisotoimisto päivystää klo 14-16 


Perjantaisin

Nuortenilta klo 18-21  


ILMOITTAUDU ISOSTOIMINTAAN!

Kiinnostavatko isoskoulutus ja isosen tehtävät? Ole yhteydessä työntekijöihin.

 

Isostoiminnan vastuuohjaajat 2021-2022

Lnak 1 Kaisa ja Johannes 

Lnak 2 Mari

Lnak 3 Antti 

Lnak 4 Saara ja Julia

 

LEIRIT 2021-2022

Linkit leiri-ilmoittautumisiin julkaistaan tällä sivulla

 

Lnak 2 leiri 1.-3.10.2021. Vain nakkikakkosille bit.ly/syysleiri_lnak2

Lnak 3+4 leiri 29.-31.10.2021. Vain kolmos- ja nelosnakeille bit.ly/nakki34_syksy21

Nuortenleiri 1, 26.-28.11.2021 

Lnak 1 leiri 14.-16.1.2022 Vain nakkiykkösille

Musaleiri 4.-6.2.2022 

Nuortenleiri 2, 11.-13.3.2022

 

Kysy lisää työntekijöiltä!

 

Kolme keskusteluiltaa murrosikäisten vanhemmille

Järvenpään seurakunta, perhetalo Joutsikki sekä Järvenpään kaupungin nuorisopalvelut järjestävät kolme keskusteluiltaa murrosikäisten vanhemmille. Iltoihin on nostettu kolme eri teemaa, joiden pohjalta kuullaan lyhyt alustus aiheesta. Iltojen pääasiallinen tarkoitus on keskustella yhdessä arjen tilanteista ja haasteista, jotka liittyvät illan pääteemaan. Ilta tarjoaa tilaisuuden vertaistuelliseen keskusteluun ja arjen vinkkien jakamiseen. Keskusteluun voi osallistua myös anonyymisti sähköisen keskustelualustan kautta. Iltoihin voi osallistua paikan päällä Elävän Veden Kappelissa tai Teams-linkin kautta. Illat alkavat klo 17.

Korona-pandemian myötä nuorten pahoinvointi on lisääntynyt ja moni aikuinen kokee neuvottomuutta oman nuorensa kanssa. Sosiaalisten kontaktien rajoitusten jäljiltä erityisesti nuoret tytöt kokevat entistä enemmän kyselyjen mukaan ahdistusta ja masentuneisuutta. Murrosikäisten jaksaminen on tiukilla, kun kaverikontaktit kutistuivat koronan myötä ja mm. koulumaailma joutui asettamaan nuoret uudenlaisten haasteiden eteen etäkoulun myötä. Nuorten  tyytyväisyys elämään on laskenut, ja tulevaisuudenusko on koetuksella. Kodeissa on mahdollista tukea nuorta, mutta murrosikä luo haasteita erityisesti nuoren ja aikuisen väliseen kommunikaatioon. 

Tutkimusten mukaan myös lapsiin ja nuoriin kohdistuva seksuaalinen häirintä on yleistynyt. Nyt peräti puolet lukioikäisistä tytöistä on kokenut seksuaalista häirintää. Sosiaalisen eristäytymisen myötä nuoret ovat viettäneet entistä enemmän aikaa netissä. Netin kautta anonyymi häirintä sekä hyväksikäyttö on mahdollistunut laajalti. Sekä some-alustoissa että nuorten suosimissa nettipeleissä lapsi ja nuori voi joutua kohtaamaan groomingia eli seksuaalissävytteistä houkuttelua.

Koronan hellittäessä järvenpääläisten murrosikäisten vanhemmille tarjotaan mahdollisuutta tulla kuuntelemaan, osallistumaan, kysymään ja pohtimaan yhdessä eri aiheiden ympärillä. Iltojen tarkoitus on antaa valmiutta kohdata paremmin nuoren tunnereaktiot sekä antaa vertaistuellisia työvälineitä, joilla ohjata ja tukea nuorta. Lisäksi iltojen keskeisenä tarkoituksena on voimaannuttaa murrosikäisen kysymyksien kanssa elävää vanhempaa, ja löytää omia voimavarojaan vanhempana toimimiseen. 

Iltojen teemat:

to 28.10. klo 17 "Seksuaalisuus"
to 4.11. klo 17  "Rajat"
to 11.11. klo 17 "Voimavarat ja jaksaminen".
 

Elävän veden kappeli, Kansakoulunkatu 13C

Linkki suoraan lähetykseen.