Työpaikkapappi

Palvelu on tarkoitettu työyhteisöille ja yksittäisille työntekijöille.

Papin kanssa voi keskustella työelämään ja omaan henkilökohtaiseen elämään liittyvistä asioista joko kasvokkain tai Teamsissä. Työpaikkapapin työn tavoitteena on tukea henkilöstön jaksamista, sen ihmissuhteissa, työelämän muutoksissa ja elämän eri vaikeuksissa. Erityisesti irtisanomistilanteissa pappi voi merkittävästi tukea työntekijöitä.

Keskustelut käydään yhteydenottajan elämän kannalta keskeisistä aiheista, ja keskustelujen lähtökohta on aina toisen vakaumuksen kunnioittaminen. Papilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Pappi voi kuitenkin yleisellä tasolla jakaa tietoa työelämässä tapahtuvista muutoksista ja kuulumisista.

Työpaikkapapin voi kutsua myös työpaikan työsuojelu- ja tyky-toimintaan sekä erilaisiin työhyvinvoinnin projekteihin. Pyydettäessä pappi pitää kirkkotilaisuuksia tai hartauksia, erityisesti kirkollisten pyhien aikaan. Työpaikkapappina toimii Anne Aho, p. 050 375 0566.
 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori

yhteiskunnallinen työ
viestintä

Toimin Järvenpäässä yhteiskuntatyön pappina. Se pitää sisällään myös kansainvälisen työn ja työpaikkapappityön. Viestinnässä olen mukana kirjoittajana ja somessa suunnittelijana.  

Olen kiinnostunut ihmisen tarinoista ja papin työ tarjoaa hienon mahdollisuuden olla mukana koskettavissa ja jännittävissä elämänkäänteissä. Arvostan sitä luottamusta, jota ihmiset osoittavat meille. 

Työni mielekkäin sisältö toteutuu sururyhmissä ja haastavissa keskusteluissa. Iloa saan siitä, kun huomaan kuinka rippikoululainen alkaa pikkuhiljaa juttelemaan ja luottamaan.  

Vuosien varrella olen oppinut sujuvasti keskustelemaan kastekodeissa niin fagotin soitosta kuin hirvenmetsästyksestäkin. En koskaan ole laulanut yksin kirkossa, yhteiseen lauluun liityn mielelläni.  

Pohdin työtäni paljon sanojen kautta. Nautin siitä, jos keksin tutuille asioille uuden ja tuoreen ilmaisun. 

Viime kesänä sain lahjaksi akkuporakoneen, jolla saan toteuttaa mökkiremontteja. Lisäksi kuljeskelen luonnossa ja valokuvaan. Museokortti kuljettaa minua taide- ja kulttuurielämyksiin. Yksi lempiraamatunkohdistani voisi olla: ”Suurempi kuin elämä on sinun armosi”. Ps 63:4