Hautojen hoitamisesta sovitaan puhelimitse tai käymällä seurakunnan hautausmaan toimistossa Kaukotie 48, p. 050 441 7929 tai 040 721 7599.

Hautojen hoitaminen

Haudanhoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Hän voi huolehtia haudan hoidosta itse tai antaa sen seurakunnan tehtäväksi.

Järvenpään hautausmaalla ei ole hiekkahautoja vaan yhtenäinen nurmi, joka leikataan kaikilta haudoilta. Nurmen siistinä pitämistä estää haudan reunustaminen esimerkiksi aidalla tai kiveyksillä. Haudalla olevat puut, pensaat ja kukkapesän ympärillä olevat irtokivet hankaloittavat haudan hoitoa. Myös hautalyhdyt pyydetään poistamaan kesän ajaksi.

Haudanhoitosopimus seurakunnan kanssa

Hautainhoidosta voi sopia joko yhdeksi, viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Hoitokausi on toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Toukokuussa

• kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan

Kesäkuussa

• Kesäkukkien istutetaan juhannukseen mennessä.

• omaisten tuomat kukat kuten äitienpäiväkukat poistetaan kesäkukkia istuttaessa.

Syyskuussa

• Kesäkukat poistetaan syyshallan alettua, viimeistään syyskuun lopulla ja kukkien istutusalue siistitään.

Seurakunnan hankkimat kukat istutetaan aina erillisen istutussuunnitelman mukaisesti.

Perennat tuovat monimuotoisuutta

Järvenpään seurakunta edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologisuutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Monivuotiset koristekasvit istutetaan sopimuskauden ensimmäisenä kesänä. Hoitoa jatketaan kukkien kastelulla, kuihtuneiden kukkien nyppimisellä, tarvittaessa kasvinsuojelulla, istutusalueen kanttauksella, rikkaruohojen kitkemisellä sekä hauta-alueen puhtaanapidolla.

Hautojen hoitomaksut

yksi hautapaikka