Hautojen hoitaminen

Hautojen hoitamisesta sovitaan hautausmaan toimistossa. Hoitosopimuksia otetaan vastaan juhannuksen saakka.

Toimiston henkilökunnan tavoittaa parhaiten poikkeustilanteen aikana puhelimitse 040 721 7599 ja 050 441 7929 ja sähköpostilla jpaanhautausmaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Haudanhoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Hän voi huolehtia haudan hoidosta itse tai antaa sen seurakunnan tehtäväksi.

Järvenpään hautausmaalla ei ole hiekkahautoja vaan yhtenäinen nurmi, joka leikataan kaikilta haudoilta. Haudan reunustaminen esimerkiksi aidalla tai kiveyksillä on kielletty. Kukkapesän ympärillä olevat irtokivet hankaloittavat nurmen leikkuuta sekä saattavat rikkoa koneita. Puiden ja pensaiden istuttaminen on kielletty.

Hautalyhdyt pyydetään poistamaan kesän ajaksi.

Haudanhoitosopimus seurakunnan kanssa

Hautainhoidosta voi sopia joko yhdeksi, viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Hoitokausi on toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Toukokuussa

• Kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan

• Hautalyhdyt pyydetään poistamaan kesän ajaksi

Kesäkuussa

• Kesäkukat istutetaan juhannukseen mennessä.

• Omaisten tuomat kukat kuten äitienpäiväkukat poistetaan kesäkukkia istuttaessa.

Syyskuussa

• Kesäkukat poistetaan syyshallan alettua, viimeistään syyskuun lopulla ja kukkien istutusalue siistitään.

Seurakunnan hankkimat kukat istutetaan aina erillisen istutussuunnitelman mukaisesti.

Perennat tuovat monimuotoisuutta

Järvenpään seurakunta edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologisuutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Monivuotiset koristekasvit istutetaan sopimuskauden ensimmäisenä kesänä. Hoitoa jatketaan kastelulla, kuihtuneiden kukkien nyppimisellä, tarvittaessa kasvinsuojelulla, istutusalueen kanttauksella, rikkaruohojen kitkemisellä sekä hauta-alueen puhtaanapidolla. Lue lisää aiheesta täältä.

Hautojen hoitomaksut

yksi hautapaikka

kaksi rinnakkais-
hautapaikkaa

kolme tai useampi
rinnakkaishautapaikkaa

1 vuoden kesähoito ilman kukkia     76 €   113 €   151 €
1 vuoden kesähoito kukkineen   108 €   162 €   216 €
5 vuoden kesähoito   573 €   860 € 1071 €
10 vuoden kesähoito 1238 € 1857 € 2476 €
10 vuoden perennahoito   619 €   928 € 1238 €
Haudan kunnostusmaksu 30€  45€ 60€

Haudan peruskunnostus koskee hautoja, jotka eivät ole olleet seurakunnan hoidossa viimeiseen kolmeen vuoteen.

Kuva: Anna Tapper