Keskusteluhetki papin kanssa

Papit kulkevat seurakuntalaisten rinnalla ilossa ja surussa, arjessa ja juhlassa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Papin puhelin on avoinna arkisin klo 9-13 numerosta 040 487 37 06.

Perhejuhliin papin voi varata kirkkoherranviraston kautta.


Anne Aho

seurakuntapastori

yhteiskunnallinen työ
viestintä

Toimin Järvenpäässä yhteiskuntatyön pappina. Se pitää sisällään myös kansainvälisen työn ja työpaikkapappityön. Viestinnässä olen mukana kirjoittajana ja somessa suunnittelijana.  

Olen kiinnostunut ihmisen tarinoista ja papin työ tarjoaa hienon mahdollisuuden olla mukana koskettavissa ja jännittävissä elämänkäänteissä. Arvostan sitä luottamusta, jota ihmiset osoittavat meille. 

Työni mielekkäin sisältö toteutuu sururyhmissä ja haastavissa keskusteluissa. Iloa saan siitä, kun huomaan kuinka rippikoululainen alkaa pikkuhiljaa juttelemaan ja luottamaan.  

Vuosien varrella olen oppinut sujuvasti keskustelemaan kastekodeissa niin fagotin soitosta kuin hirvenmetsästyksestäkin. En koskaan ole laulanut yksin kirkossa, yhteiseen lauluun liityn mielelläni.  

Pohdin työtäni paljon sanojen kautta. Nautin siitä, jos keksin tutuille asioille uuden ja tuoreen ilmaisun. 

Viime kesänä sain lahjaksi akkuporakoneen, jolla saan toteuttaa mökkiremontteja. Lisäksi kuljeskelen luonnossa ja valokuvaan. Museokortti kuljettaa minua taide- ja kulttuurielämyksiin. Yksi lempiraamatunkohdistani voisi olla: ”Suurempi kuin elämä on sinun armosi”. Ps 63:4 
Vesa Koivisto

kirkkoherra
Soittopyynnöt kirkkoherranviraston kautta p. 09 271 941 tai 050 441 7906
Kirkkotie 1 (PL 54)
04401 Järvenpää

kirkkoneuvoston puheenjohtaja
viestintä
ystävyysseurakunnat

Järvenpään seurakunnan kirkkoherrana olen toiminut vuodesta 2007 lähtien. Kirkkoherrana tehtäväni on seurakunnan toiminnan, toiminnallisen henkilöstön ja hallinnon johtaminen. Hyvin hoidetulla henkilöstöjohtamisella ja hallinnolla voidaan taata, että työntekijät voivat keskittyä perustyöhönsä ja ihmisten kohtaamiseen. Papin tehtävissä toimin ajoittain kirkkoherran tehtävien antaessa siihen mahdollisuuden. 

Pappina olen toiminut ennen Järvenpäätä Riihimäen seurakunnan seurakuntapastorina, Luulajan hiippakunnan suomenkielisen työn hiippakuntapappina ja Vaasan suomalaisen seurakunnan kappalaisena. 

Vapaa-ajalla harrastan mm. urheilua eri muodoissaan kuten suunnistusta, hiihtoa ja soutua. Myös perheen kilpaurheilijoiden managerointi on iso osa vapaa-aikaani. 

Lempiraamatunkohtia minulla on monia, mutta yksi tärkeimmistä minulle on Ef.2:20: ” Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus.”  


Aino Luhtasela

kappalainen

jumalanpalvelukset
lähetystyö

Toimenkuvaani kuuluu jumalanpalveluselämästä ja lähetystyöstä vastaaminen papin perusseurakuntatyön lisäksi. Koordinoin myös messuryhmiä, jotka toimivat aktiivisesti seurakunnassa.

Haluan kulkea ihmisten rinnalla elämässä ja rukouksessa. Tärkeitä ovat kohtaamiset ihmisten kanssa.

Teen työtäni täydellä sydämellä ja arkipäivien voimavara on liikunta monessa muodossa, rakastan mm. juoksua ja pyöräilyä.

Lempiraamatunkohtani on Filippiläiskirje 4:4-7.

Hanne Lukkari

seurakuntapastori

koulut, oppilaitokset, nuoret, varhaisnuoret

Papin perustyön päälle toimin koulu-yhteistyötä organisoivana pappina, varkkaikäisten pappina ja yhteyspappina oppilaitoksiin.

Elämässäni kulkee vahvasti mukana teologian harjoittaminen teoriassa ja käytännössä sekä uteliaisuus uuteen. Ilahdun kauniista sanoista, joiden takaa löytyy katetta. Lempikohtani Raamatussa on lapsuudestani saakka ollut: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jes. 54:10


Maria Puotiniemi

seurakuntapastori

rippikoulut
nuoret

Työnkuvani pappina on monipuolinen ja saan kohdata ihmisiä hyvin erilaisissa tilanteissa. Minulle on kunniatehtävä kuunnella ihmisten elämäntarinoita ja elää mukana heidän iloissaan ja suruissaan.


Petri Repo

seurakuntapastori

aikuiset
Oliivi

Olen aikuistyön pappi. Työnkuvaani kuuluu kaikki aikuisten parissa tehtävä työ, ennen kaikkea monien aktiivisten ryhmien ja parisuhdekurssien toiminnan koordinoiminen. Lisäksi vastuulleni kuuluu ekumeenisten yhteyksien ylläpitäminen Järvenpäässä.

Työnäkyäni voisi luonnehtia julistavaksi ja käytännönläheiseksi. Pyrin toimimaan niin, että sanoma Jeesuksessa ilmi tulleesta Jumalan rakkaudesta olisi kaikkien ihmisten kuultavissa. Tykkään käsillä tekemisestä ja teenkin mielelläni kaikkea mahdollista mitä vain osaan.

Olen aina ollut aika aktiivinen menemään. Vapaa-aikani täyttyy urheilusta, musiikista, retkeilystä ja käsitöistä. Kolmannelta ammatiltani olen huonekalupuuseppä. Kaikkein tärkeintä minulle on kuitenkin perhe ja perheen kanssa yhdessä tekeminen.

Lempiraamatunkohtiani ovat 1. Joh. 4:9-10 ja Hepr. 4:15-16.


Anu Sorjonen

seurakuntapastori, virkavapaalla

hallinto
Jampan alue

Arkityössä toimin Jampan alueella Aamukaffella, ruokajakelussa ja erilaisissa tapahtumissa Käyn myös sielunhoidollisia keskusteluja ja pidän sururyhmiä ja rippikouluja. Viikonloppuisin kastan, vihin, hautaan ja toimitan jumalanpalveluksia. Minut on nimetty seurakunnan valmiuspäälliköksi ja häirintäyhdyshenkilöksi.

Jampan alueella haluan rakentaa hyvää yhteisöllisyyttä ja puhua ja toimia heikoimmassa asemassa olevien hyväksi. Jumalan rakkaus ja seurakunnan palvelut kuuluvat kaikille.

Vapaa-ajalla vietän aikaa crossfitin ja painonnoston parissa, neulon ja luen sekä retkeilen ja vaellan luonnossa. Asun Järvenpäässä puolison, kahden teini-ikäisen lapsen ja koiran kanssa.