Seurakunta on kaikkien seurakunta

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin. Me Järvenpään seurakunnassa haluamme, että voit osallistua kirkon toimintaan ja tapahtumiin kuten muutkin.

Kirkolla on saavutettavuusohjelma

Osallisuuden perustana on ajatus siitä, että jokainen ihminen on Jumalan kuva. Monenlaisten ihmisten muodostama seurakuntayhteisö heijastaa Jumalan luomistyön rikkautta. Erilaiset ihmiset näkevät erilaisen totuuden maailmasta ja kirkosta.

Vammaisia ja heidän omaisiaan rohkaistaan seurakunnan osallisuuteen ja vertaistuen löytämiseen. Seurakunnan toiminta ja osallisuus koskee niin lapsia, nuoria, aikuisia kuin vanhuksiakin. Erilaisista osallistumismahdollisuuksista voi kysyä lisää tietoa Heli Bergholmilta

Wanhan Pappilan kerho kehitysvammaisille

Kerho kokoontuu kahden viikon välein maanantaisin klo 18–19.30 Keravan Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1).

Syksyn 2019 kokoontumispäivät ovat 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12.

Kerhoon tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen ei velvoita tulemaan kerhoon joka kerta, vaan sillä tahdomma turvata sen, että saamme tarvittaessa yhteyden teihin esim. sairaustapauksen tai kyytiongelmien kohdatessa. Ilmoittautuminen koskee aina yhtä toimintakautta kerrallaan (syksy / kevät) ja tapahtuu soittamalla diakoni Katariina Auterolle p. 050 431 9701. Tule mukaan - luvassa mukavaa yhdessäoloa, puuhaamista ja hiljentymistä.

Kerhon järjestävät yhteistyössä Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakunnat. Lisätiedot: Katariina Auterolle p. 050 431 9701.

Erityisrippikoulu

Vammaisuus tai sairaus ei ole este rippikoulun käymiselle. Sopivasta rippikouluvaihtoehdosta voi keskustella kehitysvammaistyön pappi Katja Niemisen kanssa, p. 040 304 7868,  ext-katja.nieminen@eteva.fi