Seurakunta on kaikkien seurakunta

Sinulla on mahdollisuus kristilliseen elämään seurakunnassa vammastasi huolimatta. Halutessasi saat keskustelukumppanin diakoniatyöntekijästä. Voit osallistua kirkkovuoteen liittyviin tapahtumiin. Me Järvenpään seurakunnassa haluamme, että voit osallistua kirkon toimintaan ja tapahtumiin kuten muutkin.

Kirkolla on saavutettavuusohjelma

Osallisuuden perustana on ajatus siitä, että jokainen ihminen on Jumalan kuva. Monenlaisten ihmisten muodostama seurakuntayhteisö heijastaa Jumalan luomistyön rikkautta. Erilaiset ihmiset näkevät erilaisen totuuden maailmasta ja kirkosta.

Vammaisia ja heidän omaisiaan rohkaistaan seurakunnan osallisuuteen ja vertaistuen löytämiseen. Seurakunnan toiminta ja osallisuus koskee niin lapsia, nuoria, aikuisia kuin vanhuksiakin. Erilaisista osallistumismahdollisuuksista voi kysyä lisää tietoa Katariina Auterolta.

Kerhokuvat: Jari Järvinen

Wanhan Pappilan kerho kehitysvammaisille

Kerho kokoontuu joka toinen maanantai klo 18-19.30 Keravan seurakuntakeskuksessa, Papintie 6, 04200 Kerava

Illan aikana hiljennymme hartauteen ja nautimme yhdessä mukavasta tekemisestä .Lopussa vietämme mehuhetken . Kerhon järjestävät yhteistyössä Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakunnat

Syksyllä 2022 kokoontumispäivät ovat :

12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11. ja 21.11. klo 18.

Erityisrippikoulu ja keskusteluapua

Vammaisuus tai sairaus ei ole este rippikoulun käymiselle. Sopivasta rippikouluvaihtoehdosta voi keskustella kehitysvammaistyön pappi Elina Jokipaltio, p. 040 304 7868, ext-elina.jokipaltio@eteva.fi. Hänen kanssaan voi keskustella myös muista mieltä askarruttavista asioista.

Keholainen liehuttaa keltaista huivia.
Spesian oppilaskuvitus

Kehitysvammaisten rovastikunnallinen KIRKKOPYHÄ

Sunnuntaina 9.10.2022 Klaukkalan kirkko Ylitilantie 6, Nurmijärvi

klo 11 LOUNAS omakustannehinta 10 € / hlö

klo 12 MESSU Klaukkalan kirkossa

•messun jälkeen KIRKKOKAHVIT

•kirkkokahvien lomassa JUHLA

•nurmijärveläiset bändit HEINÄPAALI ja POPSTARA

Voit tulla kirkkopyhään omalla kyydillä tai Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakuntien järjestämällä yhteiskuljetuksella.

Järvenpäässä lähtö- ja paluupaikkana toimii Järvenpään kirkon yläparkkipaikka (Kirkkotie 3, 04400 Järvenpää).

Järvenpääläiset (myös omalla kyydillä tulevat) ilmoittautuvat 30.8.-8.9. diakoniatyöntekijä Heli Bergholmille, p. 040 6656467 tai heli.bergholm@evl.fi.

Lounasmaksu maksetaan bussiin astuttaessa tai paikan päällä. Yhteiskuljetuksen lähtöaika ilmoitetaan lähempänä tilaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa!