Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Vaihde/kirkkoherranvirasto:   

p. 09 271 941

Postiosoite: 

Järvenpään seurakunta  
Kirkkotie 1 / PL 54
04401 Järvenpää

Sähköposti  

jarvenpaan.seurakunta@evl.fi

Laskutus

Laskussa tulee näkyä Järvenpään seurakunta sekä laskutettavan henkilön tai työmuodon nimi.
Lasku tulee lähettää ensisijaisesti verkkolaskuna, mutta mikäli se ei ole mahdollista, skannattuna sähköpostilla.

Verkkolaskut

Verkkolaskuosoite: 003702029130
Verkkolaskuoperaattori: CGI
Välittäjätunnus: 003703575029

Skannatut laskut sähköpostiosoitteella

kkr.pl5018@xbs-salo.com

Paperilaskut

Kirkon Palvelukeskus/ Järvenpään seurakunta
003702029130
PL 5018
02066 DOCUSCAN

Lisätiedot laskutusasioissa

talousjohtaja Olli Honkanen
olli.honkanen@evl.fi
p. 040 655 2436

Y-tunnus   

0202913-0

Lähetä verkkolomakkeella:

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot

Yhteystietojen haku

Voit hakea henkilön nimellä tai selata yhteystietolistaa. Voit myös selata yhteystietolistaa alla olevien aakkoslinkkien avulla. Klikkaamalla kirjainta pääset yhteystietolistassa kirjainta vastaavien sukunimien kohdalle.

A B C E H I J K L M N P R S T V W Ö

A


Nita Ahjonpalo

diakonian viranhaltija, ma.

Diakoninen kansainvälisyys- ja monikulttuurisuustyö
KUA-yhdyshenkilö
Yhteisvastuukeräys

Anne Aho

seurakuntapastori

yhteiskunnallinen työ
viestintä

Toimin Järvenpäässä yhteiskuntatyön pappina. Se pitää sisällään myös kansainvälisen työn ja työpaikkapappityön. Viestinnässä olen mukana kirjoittajana ja somessa suunnittelijana.  

Olen kiinnostunut ihmisen tarinoista ja papin työ tarjoaa hienon mahdollisuuden olla mukana koskettavissa ja jännittävissä elämänkäänteissä. Arvostan sitä luottamusta, jota ihmiset osoittavat meille. 

Työni mielekkäin sisältö toteutuu sururyhmissä ja haastavissa keskusteluissa. Iloa saan siitä, kun huomaan kuinka rippikoululainen alkaa pikkuhiljaa juttelemaan ja luottamaan.  

Vuosien varrella olen oppinut sujuvasti keskustelemaan kastekodeissa niin fagotin soitosta kuin hirvenmetsästyksestäkin. En koskaan ole laulanut yksin kirkossa, yhteiseen lauluun liityn mielelläni.  

Pohdin työtäni paljon sanojen kautta. Nautin siitä, jos keksin tutuille asioille uuden ja tuoreen ilmaisun. 

Viime kesänä sain lahjaksi akkuporakoneen, jolla saan toteuttaa mökkiremontteja. Lisäksi kuljeskelen luonnossa ja valokuvaan. Museokortti kuljettaa minua taide- ja kulttuurielämyksiin. Yksi lempiraamatunkohdistani voisi olla: ”Suurempi kuin elämä on sinun armosi”. Ps 63:4 

Katariina Autero

vs. diakonian työalavastaava

Olen toiminut diakoniatyöntekijänä Järvenpään seurakunnassa vuodesta 2019 lähtien.

Yleisen diakoniatyön lisäksi työtehtäviini kuuluu koordinoida diakonian vapaaehtoistyötä, erityisesti ystävätoimintaa, Yhteisvastuukeräystä ja Merimieskirkkopiiriä. Myös monikulttuurisuus kuuluu työalaani ja koordinoin Laurilan kohtaamispaikan toimintaa, mikä tukee maahanmuuttajien kotoutumista ja alueen ihmisten yhteisöllisyyttä. Minun kanssa voi jutella ja hoitaa asioita myös ruotsin, englannin ja ranskan kielellä.

Minulla on kolme mottoa, joista pidän erityisen paljon:
- Että olisimme yhtä.
- Heikoimmat ensin.
- Love first.

Nämä kaikki toteutuvat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rakkauden kautta. Joh. 3: 16.

B


C


Ida Cederström

toimistosihteeri, virkavapaa

E


H


Marianne Hallasalo-Luukkonen

toimistosihteeri, virkavapaa

Isabel Hirvi

diakonissa, virkavapaa

Diakoninen kasvatus- ja perhetyö

Työnkuvani kasvatus- ja perhetyön diakonissana koostuu perhekerhoista, rippikouluista, leireistä ja retkipäivistä, sekä diakonian vastaanotoista. Lisäksi toimin Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilönä.

Merkityksellisintä työssäni ovat eri-ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kohtaamiset. Saan kulkea heidän kanssaan hyvien ja vaikeiden asioiden keskellä. Nuorten uskaliaisuus ja ideat inspiroivat minua.

Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa, maalata ja viettää aikaa läheisteni kanssa. Lempiraamatunkohtani on ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus” (1. Kor. 13:13)

Marketta Hyytiäinen

diakonissa

Etsivä ja löytävä vanhustyö

”Vanhustyön diakonissana teen tällä hetkellä Etsivää ja löytävää vanhustyötä yhdessä verkostotoimijoiden kanssa Järvenpään alueella. Työn tavoitteena on eniten tukea ja apua tarvitsevien kotona asuvien järvenpääläisten ikääntyneiden löytäminen ja heidän kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa tukeminen. Monet ikääntyneet kokevat yksinäisyyttä, turvattomuutta ja arjessa selviytymisen haasteita.

Iloitsen ihmisten kohtaamisesta. Kotikäynnit ja sielunhoidolliset keskustelut ovatkin merkittävä ja mieluinen osa työtäni. Moni ikääntynyt kärsii jakamattomista hetkistä, kun ei ole ketään, joka kuuntelisi, näkisi ja ymmärtäisi ja tarvittaessa auttaisi esim. käytännön asioiden hoitamisessa. Työniloa tuo, kun tietää olevansa juuri oikealla paikalla omassa työtehtävässään ja saa kulkea vierellä, tukea, rohkaista ja lohduttaa, tuoda toivoa epätoivon keskelle, auttaa niissä asioissa, joissa toinen kokee haasteita, rohkaista Jumalan sanan, rukouksen ja kotiehtoollisen kautta, osoittaa tietä Jumalan Isän rakkauteen ja esirukoilla toisen puolesta; se voimauttaa itseäkin.

Työssä palkitsevaa on seurakuntalaisen tai ikääntyneen helpottunut ja kiitollinen olotila, kun jokin asia, jota hänen on ollut mahdoton itse hoitaa, on saatu yhdessä eteenpäin tai kun on yhdessä saatu kantaa Taivaan Isän huolenpitoon jokin ikääntyneen sydämellä ollut murhe. Hymy, silmien säteily yhteisen hetken jälkeen, ikääntyneen into hänen kertoessaan omaa elämäntarinaansa. Tai kun ikääntynyt löytää kotitien, taivastien, Jeesuksen ja Jumalan, Taivaan Isän läheisyyden ja läsnäolon keskelle arkeaan ja jaksaa sen avulla mennä päivästä toiseen sairauksien ja vanhuuden heikentämänä, vaikkakin kotona sinnitellen; se tuo työniloa.

Toivoa ja iloa omaan elämääni tuovat usko Jumalaan ja yhteys aikuisiin lapsiimme ja lastenlapsiin, joita on jo seitsemän ja tietysti rakkaat ystävät. Lapsenlapsissa on sitä ihanaa virtaa ja elämänvoimaa, joka tarttuu ja saa sydämen läikkymään ilosta. Hengellinen lukeminen, rukous, laulaminen, mökkeily, runojen rustaaminen ja puolison kanssa lenkkeily ja liikunta yleensäkin ovat minulle tärkeitä voimanlähteitä.

Lempijakeita Raamatussa on monia, mm. Jes. 54:11 ” Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta Minun armoni ei sinusta väisty eikä Minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jumalan rakkauteen ja huolenpitoon voi luottaa.  

I


Päivi Ihander

vastaanottosihteeri
050 428 8150 (toimisto)

www.perheneuvonta.fi

J


Mikael Jutila

diakoni, vs.

Diakoninen aikuis- ja vapaaehtoistyö

K


Jari Kekäle

perheneuvoja
050 428 8150 (toimisto)

www.perheneuvonta.fi

Leena Kervinen

diakonian työalavastaava, virkavapaalla

Virkavapaalla
viransijaisena Katariina Autero

Vesa Koivisto

kirkkoherra
Soittopyynnöt kirkkoherranviraston kautta p. 09 271 941 tai 050 441 7906
Kirkkotie 1 (PL 54)
04401 Järvenpää

kirkkoneuvoston puheenjohtaja
viestintä
ystävyysseurakunnat

Järvenpään seurakunnan kirkkoherrana olen toiminut vuodesta 2007 lähtien. Kirkkoherrana tehtäväni on seurakunnan toiminnan, toiminnallisen henkilöstön ja hallinnon johtaminen. Hyvin hoidetulla henkilöstöjohtamisella ja hallinnolla voidaan taata, että työntekijät voivat keskittyä perustyöhönsä ja ihmisten kohtaamiseen. Papin tehtävissä toimin ajoittain kirkkoherran tehtävien antaessa siihen mahdollisuuden. 

Pappina olen toiminut ennen Järvenpäätä Riihimäen seurakunnan seurakuntapastorina, Luulajan hiippakunnan suomenkielisen työn hiippakuntapappina ja Vaasan suomalaisen seurakunnan kappalaisena. 

Vapaa-ajalla harrastan mm. urheilua eri muodoissaan kuten suunnistusta, hiihtoa ja soutua. Myös perheen kilpaurheilijoiden managerointi on iso osa vapaa-aikaani. 

Lempiraamatunkohtia minulla on monia, mutta yksi tärkeimmistä minulle on Ef.2:20: ” Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus.”  

Heli Kosola

perheneuvoja, ma.
050 428 8150 (toimisto)

L


Aino Luhtasela

kappalainen

jumalanpalvelukset
lähetystyö

Toimenkuvaani kuuluu jumalanpalveluselämästä ja lähetystyöstä vastaaminen papin perusseurakuntatyön lisäksi. Koordinoin myös messuryhmiä, jotka toimivat aktiivisesti seurakunnassa.

Haluan kulkea ihmisten rinnalla elämässä ja rukouksessa. Tärkeitä ovat kohtaamiset ihmisten kanssa.

Teen työtäni täydellä sydämellä ja arkipäivien voimavara on liikunta monessa muodossa, rakastan mm. juoksua ja pyöräilyä.

Lempiraamatunkohtani on Filippiläiskirje 4:4-7.

Hanne Lukkari

seurakuntapastori

koulut, oppilaitokset, nuoret, varhaisnuoret

Papin perustyön päälle toimin koulu-yhteistyötä organisoivana pappina, varkkaikäisten pappina ja yhteyspappina oppilaitoksiin.

Elämässäni kulkee vahvasti mukana teologian harjoittaminen teoriassa ja käytännössä sekä uteliaisuus uuteen. Ilahdun kauniista sanoista, joiden takaa löytyy katetta. Lempikohtani Raamatussa on lapsuudestani saakka ollut: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jes. 54:10

M


Sari Mäenpää

perheneuvoja, vs
050 428 8150 (toimisto)

Sini Mäkelä

perheneuvoja, vs
050 428 8150 (toimisto)

N


P


Maria Puotiniemi

seurakuntapastori

rippikoulut
nuoret

Työnkuvani pappina on monipuolinen ja saan kohdata ihmisiä hyvin erilaisissa tilanteissa. Minulle on kunniatehtävä kuunnella ihmisten elämäntarinoita ja elää mukana heidän iloissaan ja suruissaan.

R


Petri Repo

seurakuntapastori

aikuiset
Oliivi

Olen aikuistyön pappi. Työnkuvaani kuuluu kaikki aikuisten parissa tehtävä työ, ennen kaikkea monien aktiivisten ryhmien ja parisuhdekurssien toiminnan koordinoiminen. Lisäksi vastuulleni kuuluu ekumeenisten yhteyksien ylläpitäminen Järvenpäässä.

Työnäkyäni voisi luonnehtia julistavaksi ja käytännönläheiseksi. Pyrin toimimaan niin, että sanoma Jeesuksessa ilmi tulleesta Jumalan rakkaudesta olisi kaikkien ihmisten kuultavissa. Tykkään käsillä tekemisestä ja teenkin mielelläni kaikkea mahdollista mitä vain osaan.

Olen aina ollut aika aktiivinen menemään. Vapaa-aikani täyttyy urheilusta, musiikista, retkeilystä ja käsitöistä. Kolmannelta ammatiltani olen huonekalupuuseppä. Kaikkein tärkeintä minulle on kuitenkin perhe ja perheen kanssa yhdessä tekeminen.

Lempiraamatunkohtiani ovat 1. Joh. 4:9-10 ja Hepr. 4:15-16.

S


Tuija Samila

seurakuntapastori

Olen iloinen ja reipas maailmankansalainen. Järvenpäässä työni on tehdä yhteiskunnallista työtä, monikulttuurisuutta ja tavoittavaa työtä.

Olen taustaltani diakonissa ja lähetyssihteeri. Pappina olen ollut vasta muutamia vuosia.  Eri työaloilla toimiminen on opettanut laajakatseisuutta ihmisiä ja maailmaa kohtaan. Olen itse hieman sellainen maailmalla vaeltaja.

Jumala on luonut meistä jokaisen omaksi kuvakseen, siksi Ihmisoikeuksien puolustaminen on tärkeätä arkityössäni. Kuulun A World of Neighbours - verkostoon. Se antaa tukea pakolaisten kanssa työtätekevien kanssa ja pyrkii saamaan pakolaisten ääntä kuuluviin.  

Innostun monikulttuurisista, ekumeenisista ja uskontodialogista kohtaamisista. Ne ovat olleet erittäin antoisa ja antavat syvemmän ymmärryksen myös omaan uskoon.

Harrastan monia asioita, kuten monipuolisesti liikuntaa, laitesukeltamista ja kaikenlaista käsillä tekemistä.

"I am fluent in all situations, including pastoral care, officiating baptisms, weddings, and funerals. Happy to see you!" 

Anu Sorjonen

seurakuntapastori, virkavapaalla

hallinto
Jampan alue

Arkityössä toimin Jampan alueella Aamukaffella, ruokajakelussa ja erilaisissa tapahtumissa Käyn myös sielunhoidollisia keskusteluja ja pidän sururyhmiä ja rippikouluja. Viikonloppuisin kastan, vihin, hautaan ja toimitan jumalanpalveluksia. Minut on nimetty seurakunnan valmiuspäälliköksi ja häirintäyhdyshenkilöksi.

Jampan alueella haluan rakentaa hyvää yhteisöllisyyttä ja puhua ja toimia heikoimmassa asemassa olevien hyväksi. Jumalan rakkaus ja seurakunnan palvelut kuuluvat kaikille.

Vapaa-ajalla vietän aikaa crossfitin ja painonnoston parissa, neulon ja luen sekä retkeilen ja vaellan luonnossa. Asun Järvenpäässä puolison, kahden teini-ikäisen lapsen ja koiran kanssa.

T


Tea Talhola

perheneuvoja
050 428 8150 (toimisto)

Anssi Tietäväinen

perheneuvoja
050 428 8150 (toimisto)

www.perheneuvonta.fi

V


Pia Valonen

diakoni, vs.

Jampan aluetyö
Yhdessä katettu -verkosto
Rari-toiminta

Työskentelen yleisen diakoniantyön lisäksi Jampan diakonina ja Yhdessä Katettu verkoston yhteyshenkilönä lahjoitusruokaan liittyvissä innovaatioissa. 

Koen työssäni tärkeäksi olla osaltani tukemassa ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia: psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen ja hengellinen hyvinvointi ovat kaikki tärkeitä näkökulmia. Lisäksi yhteiskunnan rakenteet vaikuttavat hyvinvointiin ja niihin tulee voida vaikuttaa.  

Erityisesti minua innostaa löytää ihmisistä heidän vahvuuksiaan ja nostaa niitä esiin. Vapaa-ajallani keskityn läheisiini ja virkistyn esimerkiksi liikunnasta.

Diakoniavihkimyksessä huoneentauluksi valitsemani Raamatun kohta on Jesajan kirjasta: ”Minä luon huulten hedelmän, rauhan kaukaisille ja läheisille, -sanoo Herra- ja minä parannan hänet.” (Jes.57:19) 

Jonna Vehmassalo

varhaiskasvatuksen ohjaaja, virkavapaa

W


Eliisa Winberg

perheneuvoja, vs
050 428 8150 (toimisto)

Ö