Mielenterveys ja riippuvuudet

Mielenterveys kuuluu hyvinvoinnin kokonaisuuteen: joskus mielenterveyden häiriöt tai sairaudet voivat horjuttaa arjessa selviytymistä, ihmissuhteita ja toimintakykyä. Lisäksi erilaiset riippuvuudet, kuten päihteiden väärinkäyttö ja rahapelaaminen, voivat taakoittaa elämää monin tavoin.

Näiden vaikeuksien kanssa ei pidä jäädä yksin. Seurakunnan työntekijät, kuten diakoniatyöntekijät ja papit, voivat käsitellä tilannetta kanssasi. Yhdessä keskustellen on mahdollista löytää uusia näkökulmia, käytännön keinoja ja tarvittavia verkostoja elämäntilanteessa selviytymiseksi.

Seurakunnassamme kokoontuu joka toinen viikko avoin "Kammarin vertaisryhmä" mielenterveyskuntoutujille. Seurakunta järjestää myös retkiä ja kesäleirin mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Lue lisää:

Mielenterveyskuntoutujat

​​​​​​​

Järvenpään seurakunta tekee yhteistyötä Järvenpään kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä eri järjestöjen kanssa.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kuva: Hannu Taskinen 2017

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa.

Henkinen hyvinvointi

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai seurakuntasi pappiin tai diakoniatyöntekijään, he auttavat ja ohjaavat sinut eteenpäin

Myös päihdeongelmaisen läheinen kaipaa apua

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus