Mielenterveys ja riippuvuudet

Mielenterveys kuuluu hyvinvoinnin kokonaisuuteen: joskus mielenterveyden häiriöt tai sairaudet voivat horjuttaa arjessa selviytymistä, ihmissuhteita ja toimintakykyä. Lisäksi erilaiset riippuvuudet, kuten päihteiden väärinkäyttö ja rahapelaaminen, voivat taakoittaa elämää monin tavoin.

Näiden vaikeuksien kanssa ei pidä jäädä yksin. Seurakunnan työntekijät, kuten diakoniatyöntekijät ja papit, voivat käsitellä tilannetta kanssasi. Yhdessä keskustellen on mahdollista löytää uusia näkökulmia, käytännön keinoja ja tarvittavia verkostoja elämäntilanteessa selviytymiseksi.

Seurakunnassamme kokoontuu joka toinen viikko avoin mielenterveyskuntoutujien vertaisryhmä. Seurakunta järjestää myös retkiä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Lue lisää:

Mielenterveyskuntoutujat

Järvenpään seurakunta tekee yhteistyötä Järvenpään kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä eri järjestöjen kanssa.

Kuva: Hannu Taskinen 2017