Tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista hautaustoimeen 2.3.2021

Yli 6 hengen yleisötilaisuudet kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 22.2.-14.3.2021.

On tärkeää, että jokainen meistä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta ja huomio viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan.

Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, kannattaa jättää tässä tilanteessa pois. Siunaustilaisuudessa kappelissa voi olla paikalla enintään 6 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Pastoraalisista syistä voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 6 henkilön rajan. Asiasta päättää kirkkoherra.

KeuSote suosittaa, että yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta. Poikkeuksena suositukseen ovat muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää (enintään 10 henkilöä). Tilaisuuteen saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä.

Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa tilanteissa, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä.

Poikkeuksellisesti vainaja voidaan tuhkata ensin ja tilanteen normalisoiduttua siunata uurnan laskun yhteydessä suuremmalla saattoväellä. Tuhka pitää haudata vuoden kuluessa tuhkauksesta.

Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuuden striimauksen, jolloin muut läheiset voivat seurata tilaisuutta etänä. Vainajien näytöt seurakunnan tiloissa on peruttu toistaiseksi. Seurakunnan virsikirjat eivät ole käytössä. Suosittelemme mobiilivirsikirjan käyttöä, tai omaa henkilökohtaista virsikirjaa. Virret voidaan halutessa tulostaa. Tulostetut virret hävitetään heti tilaisuuden päätyttyä.

Omaisia ja hautaustoimistoja pyydetään huomioimaan, että hautausmaan toimisto palvelee asiakkaita ainoastaan puhelimitse sekä sähköpostitse arkisin klo 9-14.

Yhteistyöterveisin
Järvenpään hautaustoimi

Satu Vuorinen                    Anja Tyynelä
satu.vuorinen@evl.fi          anja.tyynela@evl.fi
p. 050 443 4925                 p. 050 441 7929

Linkki mobiilivirsikirjaan.

Kuvaa klikkaamalla tai tästä pääset tutustumaan esitteeseen.