Syksy hautausmaalla

Syyskuussa

Hoitohaudoilta poistetaan kesäkukat viikolla 39. Vedet katkaistaan yöpakkasten alkaessa.

Pyhäinpäivä

Siunauskappelin Pyhäinpäivän hartaus on lauantaina 6.11 klo 16.

Koululaiset keräävät haudoille viedyt Pyhäinpäivän kynttilät 10.11.

Lisätietoja:

Hautausmaan toimisto p. 040 721 7599 ja 050 441 7929, jpaanhautausmaa@evl.fi

Tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista hautaustoimeen (6.9.2021)

On tärkeää, että jokainen meistä noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomio viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet.

Yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 % enimmäisosallistujamäärästä. Tällä saadaan tiloihin väljyyttä ja vältetään osaltaan ruuhkien ja tungosten syntymistä. Siunauskappelissa enimmäismäärä on n. 50 henkilöä. Ulkotiloissa yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjän täytyy varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa.

Tilaisuuksissa tulee noudattaa asiakas- ja yleisötilojen käytössä tartuntalain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia.
• Tiloissa on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
• Tiloissa on mahdollisuus riittävän etäisyyden ylläpitämiseen.
• Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä.
• Tilaisuuteen saa osallistua vain täysin terveenä.

Hautausmaan toimisto palvelee asiakkaita ainoastaan sähköpostitse sekä puhelimitse arkisin klo 9-14.

Lisätiedot:

Kuvaa klikkaamalla tai tästä pääset tutustumaan esitteeseen.

Järvenpään hautausmaan tiellä on läpiajo kielletty. Kaukotien metsäosuudelle on tulossa betoniesteitä ja huomiovalo.

Hautausmaan läpiajoliikenne päättyy syksyllä

Järvenpään hautausmaan alueella olevan Kaukotien metsäosuudella on ollut jo vuosia sen läpiajon moottoriajoneuvolla ajon kieltävä liikennemerkki. Monet autoilijat ja mopoilijat ovat kuitenkin jättäneet liikennemerkin huomiotta. Moottoriajoneuvoliikenteestä aiheutuu vaaraa hautausmaalla asioiville ja hautausmaan työntekijöille, kun hautausmaa ja hautausmaan huoltorakennus ovat eri puolilla Kaukotietä ja kulkua tapahtuu tässä. Myös hautausmaalla siunaustoimitukset ja uurnanlaskut, jotka ovat lähellä Kaukotietä, häiriintyvät moottorimelusta. Kaukotien metsäosuus ei ole kaupungin kunnossapitovastuulla ja tien kunnon takia seurakunta on keventämässä omaa huoltovastuuta.

Edellä mainituista syistä seurakunnan kiinteistöjohtokunta on päättänyt katkaista Kaukotien metsäosuudelta niin, että kulku moottoriajoneuvoilla ei ole mahdollista. Tielle jäävät moottoriajoneuvolla ajon kieltävät liikennemerkit ja lisätään betoniesteet ja huomiovalo. Nämä muutokset tehdään syksyn 2021 aikana. Metsäosuuden kohdalla tiellä ei ole talvikunnossapitoa ja siellä kulkeminen kävellen sekä pyörällä on omalla vastuulla.