Mitä syyskaudella tapahtuu hautausmaalla?

Hoitohautoja hoidetaan syyskuun loppuun asti. Kesäkukat poistetaan syyskuun viimeisellä viikolla. Havuja ja syysistutuksia voi viedä haudoille kesäkukkien poiston jälkeen. Hautausmaan kesätyöntekijät haravoivat vielä lehdet kulkuväyliltä ja haudoilta. Myös tulppaanin sipuleita istutetaan jo kevättä varten. Kesäkäytössä olevat kasteluvedet suljetaan ilmojen kylmetessä.

Pyhäinpäivänä hautausmaan siunauskappelilla 4.11.2023 klo 16.00 pidetään pyhäinpäivän hartaus. Omaiset vievät edesmenneiden läheisten haudoille sekä muualle haudattujen muistelupaikalle kynttilöitä ja lyhtyjä. Pyhäinpäivän jälkeen koululaiset keräävät muovikynttilät haudoilta ja lajittelevat jätteet.

Talven ajan hautausmaalla työskentelee vain vakituinen henkilöstö. Teemme talvella lumi- ja liukkaudenestotöitä, jätehuoltotehtäviä sekä haudankaivuita. Toimiston asiakaspalvelu toimii läpi vuoden normaalisti.  

Jouluna hautausmaalla on vilkasta ja monet tulevat käymään haudoilla autolla. Ruuhkien vuoksi hautausmaan molemmat parkkipaikat pidetään auki ja läpikulku Kaukotiellä avataan aattopäiväksi.

Kuvaa klikkaamalla tai tästä pääset tutustumaan esitteeseen.