Kevään eteneminen hautausmaalla

Kanervat ja havut toimitetaan jätteidenkäsittelyalueelle sekä kynttilöistä lajitellaan metallikannet metallikeräykseen.

Hautausmaan vedet laitetaan päälle viikolla 18 keliolosuhteiden salliessa.

Hautausmaa haravoidaan äitienpäivään mennessä. Koronan takia emme järjestä tänä vuonna hautausmaan siivoustalkoita.

Viikolla 19 aloitetaan talven arkkuhautojen kunnostus. Haudan pinta tiivistetään ja lisätään tarvittaessa hiekkaa. Haudalle tehdään kivipeti muistomerkkiä varten. Multaa lisätään pintakerrokseen ja viimeiseksi kylvetään nurmikon siemenet. Kunnostetut haudat mitataan ja kiven keskikohdat merkataan maahan punaisella spray-maalilla.

Asennettavilla muistomerkeillä tulee olla hyväksytty muistomerkkisuunnitelma sekä lisäkaiverruksia varten muutoslupa. Muistomerkin voi asentaa asennusluvan saatua. Asennusluvan saa seurakuntapuutarhurilta.

Äitienpäivän jälkeen jaamme hoitohaudoille hoitomerkit. Hoitohautojen kukkapesät kunnostetaan toukokuun aikana. Kunnostukseen kuuluu kukkapesän muokkaus, tarvittaessa mullan vaihto tai lisäys sekä lannoitus. Kukkapesät muotoillaan puolipyöreän muotoisiksi ja koko määräytyy hautapaikkojen mukaan. Kukkapesän korkeus on nurmikon pinnan tasalla tai hieman alempana.

Kesäkukkien istutus aloitetaan 7.6.2021. Hoitohaudoille kukat ovat istutettu juhannukseen mennessä.

Hautausmaapäivä on 15.6.2021 klo 12-16. Päivä aloitetaan klo 12 hartaudella siunauskappelilla. Kukkia myydään hartauden jälkeen huoltorakennuksen edessä. Hautausmaan työntekijät auttavat istutusten tekemisessä. Suosimme korttimaksua. Myyntialueella noudatamme ajankohtaisia rajoituksia.

Tiedote koronavirustilanteen vaikutuksista hautaustoimeen 28.4.2021

Yli 6 hengen yleisötilaisuudet kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 16.5.2021 asti.

On tärkeää, että jokainen meistä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta ja huomio viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, kannattaa jättää tässä tilanteessa pois.

Siunaustilaisuudessa kappelissa voi olla paikalla enintään 6 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Pastoraalisista syistä voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 6 henkilön rajan. Asiasta päättää kirkkoherra.

KeuSote suosittaa, että yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta. Poikkeuksena suositukseen ovat muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää (enintään 6 henkilöä).

Tilaisuuteen saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa tilanteissa, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä.

Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuuden striimauksen, jolloin muut läheiset voivat seurata tilaisuutta etänä.

Vainajien näytöt seurakunnan tiloissa on peruttu toistaiseksi. Seurakunnan virsikirjat eivät ole käytössä. Suosittelemme mobiilivirsikirjan käyttöä, tai omaa henkilökohtaista virsikirjaa. Virret voidaan halutessa tulostaa. Tulostetut virret hävitetään heti tilaisuuden päätyttyä.

Omaisia ja hautaustoimistoja pyydetään huomioimaan, että hautausmaan toimisto palvelee asiakkaita ainoastaan puhelimitse sekä sähköpostitse arkisin klo 9-14.

Yhteistyöterveisin
Järvenpään hautaustoimi

Satu Vuorinen                    Anja Tyynelä
satu.vuorinen@evl.fi          anja.tyynela@evl.fi
p. 050 443 4925                 p. 050 441 7929

Linkki mobiilivirsikirjaan.

Kuvaa klikkaamalla tai tästä pääset tutustumaan esitteeseen.