Elävän veden kappeli

Kansakoulunkatu 13, 04401 Järvenpää

Auki sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, päivystävä vahtimestari p. 040 041 7882

Elävän veden kappeli

Elävän veden kappeli sijaitsee Kirkonkulmassa. Sisäänkäynti kappeliin on kansakoulunkadun puolelta.

Kappelissa on 64 istumapaikkaa.

Panoramaesitys Elävän veden kappelista

Vesiaihe näkyy kappelin sisustuksessa

Elävän veden kappelin on suunnitellut rakennusarkkitehti Keijo Kalteva. Kappeli vihittiin käyttöön 18.3.2012.

Kappelin lasimaalaukset on suunnitellut ja toteuttanut järvenpääläinen lasitaiteilija Sari Narmala. Niiden aiheena on tuttu paimenpsalmi eli Psalmi 23: ”Herra on minun paimeneni...” Lasimaalauksessa on kuvattu paimenhahmo lampaineen.  Lasimaalauksissa on käytetty lyijykiskoa sitomaan osat toisiinsa sekä sulatustekniikkaa.

Lasimaalauksissa kappelin vesiaihe näkyy vesipurona. Aihe jatkuu alttariseinässä, jota pitkin vesi valuu rauhallisesti tuoden kallion värit ja kuviot esiin. Alttariseinässä on jätetty näkyviin alkuperäinen kallio.
 Vesi valuu vain kun se erikseen kytketään päälle. Samoin on mahdollista käyttää värivaloja valaisemaan kalliota.

Vesiaihe jatkuu lattian sinisissä laatoissa alttarilta lähtevänä ”purona”.

Kappelin puhepulpetissa on vihkiristi, jollaisia näkee erityisesti keskiajalla rakennetuissa kirkoissa. Kappelin kalusteet ja alttari ovat tammea.

Alttarilla usein käytetyt kiviset kynttilänjalat on työstänyt kanttori Katri Takala samasta kalliosta louhitusta kivestä.

Kastemalja ja alttarin maljakko ovat kristallia. Samaan sarjaan kuuluu kaksi kristalllista kynttilänjalkaa, jotka ovat myös käytettävissä. Kristallisesineet on hionut riihimäkeläinen Kristallihiomo Okkolin Oy ja suunnitellut Keijo Kalteva.

Elävän veden kappelin urut ovat digitaaliset Johannus-urut.

Kansakoulunkatu 13, 04401 Järvenpää

Hiljainen ehtoollinen

HIljainen ehtoollinen Elävän veden kappelissa torstaisin klo 19.30.

Kansakoulunkatu 13, 04401 Järvenpää

Jatkot

Työikäisten kohtaamispaikka - tervetuloa!