Hautarivistö
Kuvaaja: Anna Tapper

Hautamuistomerkki

Hautamuistomerkistä vastaa haudan haltija. Hautamuistomerkit voivat olla puuta, metallia tai kiveä. Muistomerkin voi tilata kiviveistämöltä, joiden yhteystietoja voi etsiä netistä tai kysyä hautaustoimistosta. Hautamuistomerkin tulee olla sopusoinnussa hautausmaan yleisilmeen kanssa ja sen pitää olla vainajan muistoa kunnioittava.

Uudesta muistomerkistä on aina laadittava suunnitelma, jonka seurakuntapuutarhuri hyväksyy ennen muistomerkin valmistamista. Vanhan muistokiven muuttamiseen on pyydettävä muutoslupa seurakuntapuutarhurilta. Muistomerkin pystyttämisen ajankohdasta on sovittava etukäteen seurakuntapuutarhurin kanssa.

Hautakiven mitat

Muistomerkin aluskiven leveys arkkuhautapaikkaa kohden on enintään 90 cm. Uurnahautapaikan, joka on 1 m leveä, muistomerkin aluskivi on enintään 90 cm. Uurnahautapaikan, joka on 0,8 m leveä, muistomerkin aluskivi on enintään 70 cm.

Muistomerkin korkeutta ei rajoiteta. Yli 60 cm korkea hautakivi tulee tapittaa.

Lisätietoja saa hautausmaan toimistosta.