Kansainvälinen diakonia

Diakonisen periaatteen mukaisesti kansainvälinen diakonia toimii kaikkein köyhimpien ja syrjäytyneimpien ihmisten, ihmisryhmien ja kansojen parissa. Kansainvälinen diakonia on osa kirkon kansainvälistä vastuuta.

Yhteisvastuuta

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälisen avun kanava ja toimii osana kirkkojen kansainvälistä avustusverkostoa. Se kuuluu Suomen suurimpiin kehitysyhteistyön ja katastrofiavun järjestöihin. Kua:n kautta maailman vähäosaisille kerätään seurakunnissa kolehteja, ohjataan vuosi- ja katastrofiavustuksia sekä järjestetään erilaisia tempauksia ja keräyksiä, kuten syksyllä 2011 alkanut katastrofikeräys Itä-Afrikan kuivuudesta kärsiville.
Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan vuosittain 60% Kirkon Ulkomaanavun kautta kansainvälisen diakonian kohteisiin.

Kirkon Ulkomaanavun verkkosivut

Vastuuviikko

Kirkkojen kansainvälinen vastuuviikko, tuttavallisesti Ekumeeninen vastuuviikko, on Suomen kirkkojen yhteinen kansainvälisen vastuun ja vaikuttamisen viikko.

Vastuuviikkoa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1978. Vastuuviikko on yli kolmekymmenvuotisen historiansa aikana ehtinyt pitää meteliä monenlaisista epäkohdista aina maailman nälästä pakolaiskysymyksiin.

Reilu kauppa

Järvenpään seurakunta on Reilun kaupan seurakunta. Käytämme reilun kaupan kahvia ja teetä kaikissa tilaisuuksissamme, osallistumme reilun kaupan viikkoon syksyllä ja pidämme reilua kauppaa esillä toiminnassamme.
Reilu kauppa parantaa perhetuottajien ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä ympäristön hyvinvointia kehitysmaissa. Reilun kaupan ansiosta tuottajat pystyvät vaikuttamaan yhteisöjen hyvinvointiin.

Naisten Pankki

Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyttä. Se toimii yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

Naisten Pankki verkossa