Vácin luterilainen seurakunta Unkarissa

Vácin luterilainen seurakunta elää Järvenpään ystävyyskaupungissa Vácissa, joka sijaitsee Tonavan rannalla n. 40 km Budapestistä pohjoiseen. Sen asukkaista suurin osa kuuluu katoliseen kirkkoon.

Vácin luterilaisessa seurakunnassa on n. 1300 jäsentä. Heistä n. 270 asuu "tytärseurakunnassa" Rádin kylässä ja loput 10 eri paikkakunnalla. Jumalanpalvelukset ovat joka sunnuntai klo 9.30 Vácissa ja klo 12.00 Rádissa. Lisäksi seurakunnan pappi, János Detre, käy kerran kuussa pitämässä jumalanpalveluksia muualla asuville seurakuntalaisille.

Seurakunnassa toimii kaksi kuoroa ja raamattupiiri. Nuoret myös kokoontuvat kerran viikossa. János Detre käy opettamassa uskontoa luterilaisille lapsille kymmenessä koulussa.

Käy vierailulla seurakunnan kotisivuilla http://church.lutheran.hu/vac/

Sähköpostia Vácin seurakuntaan voit lähettää osoitteella vacevegyhaz@vnet.hu

Ystävyysmatkoja Vácin seurakuntaan

Matkakuvia ystävyysseurakuntamatkoista Unkariin, Vácin seurakuntaan, on kuvannut ja tallentanut albumeiksi Jaakko Harjuvaara.

Lähde keväiseen Unkariin keväällä 2019!

Järvenpään seurakunta tekee matkan Vácin ystävyysseurakuntaan ja Budabestiin 23.4.-30.4.2019

Matkan hinta on 475 €/hlö sisältäen Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset ja majoituksen kahden hengen huoneessa. Vácissa majoitus on perheissä. Kielitaito ei ole koskaan ollut ongelma. Matkanjohtajina toimivat Kirsti ja Kalevi Saarela.

Matkan ennakkomaksu 100 € on maksettava 22.11. mennessä.

Matkan paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu 8.11. mennessä pauliina.nurminen@evl.fi tai 050 577 4450.

Ystävyysseurakuntamme Vác. Suomen ja Unkarin lippujen väriset sydämet.