Isos- ja aparihaku kesän tehtäviin alkaa!

Nyt on aika hakea avustajaksi kesän 2018 tehtäviin. Paikkoja on mm. isosille, apareille, yövalvojille ja erilaisille avustajille.

Nyt haettaviin tehtäviin on edellytyksenä vähintään vuoden kestänyt ja hyväksytysti suoritettu Lapsi- ja nuorisotyön avaustajakoulutus. Etusija on järvenpääläisillä tai Järvenpään seurakunnan isostoiminnassa mukanaolevilla.

Hakulomakkeita saa Lnak-koulutuksesta tiistaisin. Hakulomakkeen voi pyytää tarvittaessa suoraan myös nuorisotyöntekijöiltä. Hakulomakkeita on saatavilla myös seurakuntatalolta kirkkoherranvirastosta ja nuorisotoimistosta niiden aukioloaikoina. Halutessasi voit tulostaa lomakkeen myös seuraavien linkkien kautta:

--> Hakulomake-2018-Kesä [pdf]
--> Hakulomake-2018-Kesä [xls]

Hakulomake tulee palauttaa Järvenpään seurakunnan nuorisotoimistoon (Kirkkotie 3) viim. tiistaina 30.1.2018. Huom! Palauta lomake ajoissa! Myöhässä palautettuja lomakkeita käsitellään vain tapauskohtaisesti ja harkinnanvaraisesti.

Muistathan liittää hakemukseesi myös tuore profiilikuvasi.

Viikkotoimintaa kevätkaudella

• Lapsi- ja nuorisotyön avustajakoulutus (Lnak) on Järvenpään seurakunnan isoskoulutus ja isostoimintaa parhaimmillaan. Oletpa lähdössä ihan ensimmäistä kertaa mukaan tai sitten jo vanhana "nakkikonkarina", voit ilmoittautua mukaan edelleen netissä!

--> Ilmoittaudu netissä isostoimintaan
    --> Lue lisää!

• KESKIVIIKKOISIN (10.1. alkaen) SäbäClub klo 17.30-19 seurakuntatalon hallissa (Kirkkotie 1) ja Kitaratiimi klo 18-19 Kirkonkulman nuortentilassa (Kirkkotie 6). Nuorten illat PERJANTAISIN (12.1. alkaen) klo 18-22 Nuorten tilassa (Kirkkotie 6,käynti sivuovesta).

Facebookissa

Isosia ja ohjaajia riparilla.

Twitterissä

Onnenmaa Union julkaisi levyn

--> Kuuntele Spotifyssa!

Kirkonkulman kellarin bänditilassa istuskelee tyytyväinen mies.

- Puolentoista vuoden pitkäjänteinen projekti seurakunnan nuorten musiikkiryhmän kanssa on saapumassa maaliin. Syntyi tosi hieno levy, toteaa levyprojektin luotsina toiminut pitkän linjan ammattilainen, muusikko Markku "Make" Perttilä.

Äänitteen tekeminen lähti liikkeelle Järvenpään seurakunnan nuorten ja nuorisotyöntekijöiden toivomana. Vastaavia äänitteitä on eri kokoonpanoilla tehty aiempina vuosina kolme kertaa, mutta suuren suosion ja pienen painosmäärän takia niitä ei ole ollut enää pitkiin aikoihin saatavilla. Tuli tarve tehdä uusi äänite nuoren seurakunnan suosituimmista veisuista ja virsistä.

Levyn äänittämisen myötä musiikkiryhmälle piti tietysti keksiä kunnon nimi.

- Pistimme musiikkiryhmän kesken aivoriihen pystyyn ja mietimme nimeä pitkään WhatsApp-ryhmässämme. Lopuksi päädyimme nimeen Onnenmaa Union. Onnenmaa viittaa Nuoren seurakunnan veisukirjan lauluun "Onnenmaa", jonka on säveltänyt Sakari Löytty ja sanoittanut Jouko Mäki-Lohiluoma. Tämä laulu löytyy myös nyt julkaistavalta äänitteeltä.

Äänityksiä varten Laurilan seurakuntakoti valjastettiin studioksi.

- Seurakunnalla on paljon kauniita ja hienoja tiloja, mutta tarkoitukseemme akustisesti soveltuvia oli vaikea löytää. Viimeiseksi kävin tutustumassa Laurilan seurakuntakotiin ja yllätyin: tämähän on ihan täydellinen äänityspaikka ja erityisen hyvä myös rumpujen äänittämiseen, Markku Perttilä iloitsi. Myös äänittäjä Tuomas Aukio  oli tilaan tyytyväinen, joten äänitysurakka saattoi alkaa.

Onnenmaa Unioniin kuuluvat Miika Aukio (rummut, kosketinsoittimet), Jussi Aukio (kitarat), Kalle Kauranen (basso), Ossi Laurila (laulu), Aarni Niemi (sähkökitara), Elina Niemi (laulu), Milja Niemi (laulu, viulu), Anni Tertsunen (laulu), Maiju Teräväinen (laulu), Hannamari Turunen (laulu, huilu), Henna Uusitalo (laulu, viulu) ja Markku Perttilä (kitarat, laulu).

Levy sisältää Betonimessuista ja nuoren seurakunnan toiminnasta tuttuja veisuja ja virsiä: Sinä tulit, Sinä olet, Nimellesi kiitos, Huokaus, Onnenmaa, Orjalaiva, Martta, Luojan kaunein ajatus, Hyvyyden voima, Herra elämääni ja Tartu käteen Jumalan.

- Järvenpään seurakunnalla on hieno nuorten toteuttama messu, jota kutsutaan Betonimessuksi. Osallistujia saattaa olla parhaimmillaan  jopa satoja. Parhaimmillaan bändissäkin voi olla parikymmentä soittajaa ja laulajaa. Lähes kaikki Onnenmaa Unionin jäsenet ovat soittaneet tai soittavat myös messubändissä, kertoo Markku Perttilä.

- Levylle valikoitui paljon suosittuja messubiisejä, joihin oli jo tälle kokoonpanolla sovitusideoita valmiiksi mietittyinä. Kappaleet ovat pääosin folk-materiaalia, mutta myös rock- ja kantrihenkistä – tietenkään reggaeta unohtamatta. Ihan omaa tuotantoa edustaa laulu "Huokaus", joka on Miika Aukion säveltämä ja yhteistyössä kanssani sanoittama. Kaikkiaan äänitteellä on 11 laulua – eli kokonaisen perinteisen albumin verran.

Äänitteestä on tehty 1000 kappaleen painos. Pääosin levyt tulevat Järvenpään seurakunnan rippikoulu- ja nuorisotiimin tervehdys- kiitos- ja lahjakäyttöön, mutta niitä on mahdollista myös hyvin edullisesti lunastaa itselleen Järvenpään seurakunnan nuorisotoimistosta ja seurakunnan nuorisotyöntekijöiltä viidellä eurolla – koko summa lähetystyön hyväksi.

[Valokuva: Juha Vääräkangas]
[Julkaistu ke 4.1.2017 klo 23:50]