Haluatko mukaan isoskoulutukseen?

--> Lue lisää ja ilmoittaudu verkossa!

Nuorten kesätoimintaa 2018

To 16.8. - Lähtö klo 17.30 kirkon alaparkkipaikalta
Fresbeegolf -retki Vanhankylänniemen radalle, Ståhlhanentie 4.

La 1.9. klo 18-22
Summer party seurakuntatalon aukiolla, seurakuntasalissa ja kirkossa.

Stand-up-, tuli- ja diaboloesitys. Paljon musiikkia. Syötävää, juotavaa ja paljon muutakin toimintaa sekä päätöksenä tietenkin iltakirkko.

Facebookissa

Twitterissä

Onnenmaa Union julkaisi levyn

--> Kuuntele Spotifyssa!

Kirkonkulman kellarin bänditilassa istuskelee tyytyväinen mies.

- Puolentoista vuoden pitkäjänteinen projekti seurakunnan nuorten musiikkiryhmän kanssa on saapumassa maaliin. Syntyi tosi hieno levy, toteaa levyprojektin luotsina toiminut pitkän linjan ammattilainen, muusikko Markku "Make" Perttilä.

Äänitteen tekeminen lähti liikkeelle Järvenpään seurakunnan nuorten ja nuorisotyöntekijöiden toivomana. Vastaavia äänitteitä on eri kokoonpanoilla tehty aiempina vuosina kolme kertaa, mutta suuren suosion ja pienen painosmäärän takia niitä ei ole ollut enää pitkiin aikoihin saatavilla. Tuli tarve tehdä uusi äänite nuoren seurakunnan suosituimmista veisuista ja virsistä.

Levyn äänittämisen myötä musiikkiryhmälle piti tietysti keksiä kunnon nimi.

- Pistimme musiikkiryhmän kesken aivoriihen pystyyn ja mietimme nimeä pitkään WhatsApp-ryhmässämme. Lopuksi päädyimme nimeen Onnenmaa Union. Onnenmaa viittaa Nuoren seurakunnan veisukirjan lauluun "Onnenmaa", jonka on säveltänyt Sakari Löytty ja sanoittanut Jouko Mäki-Lohiluoma. Tämä laulu löytyy myös nyt julkaistavalta äänitteeltä.

Äänityksiä varten Laurilan seurakuntakoti valjastettiin studioksi.

- Seurakunnalla on paljon kauniita ja hienoja tiloja, mutta tarkoitukseemme akustisesti soveltuvia oli vaikea löytää. Viimeiseksi kävin tutustumassa Laurilan seurakuntakotiin ja yllätyin: tämähän on ihan täydellinen äänityspaikka ja erityisen hyvä myös rumpujen äänittämiseen, Markku Perttilä iloitsi. Myös äänittäjä Tuomas Aukio  oli tilaan tyytyväinen, joten äänitysurakka saattoi alkaa.

Onnenmaa Unioniin kuuluvat Miika Aukio (rummut, kosketinsoittimet), Jussi Aukio (kitarat), Kalle Kauranen (basso), Ossi Laurila (laulu), Aarni Niemi (sähkökitara), Elina Niemi (laulu), Milja Niemi (laulu, viulu), Anni Tertsunen (laulu), Maiju Teräväinen (laulu), Hannamari Turunen (laulu, huilu), Henna Uusitalo (laulu, viulu) ja Markku Perttilä (kitarat, laulu).

Levy sisältää Betonimessuista ja nuoren seurakunnan toiminnasta tuttuja veisuja ja virsiä: Sinä tulit, Sinä olet, Nimellesi kiitos, Huokaus, Onnenmaa, Orjalaiva, Martta, Luojan kaunein ajatus, Hyvyyden voima, Herra elämääni ja Tartu käteen Jumalan.

- Järvenpään seurakunnalla on hieno nuorten toteuttama messu, jota kutsutaan Betonimessuksi. Osallistujia saattaa olla parhaimmillaan  jopa satoja. Parhaimmillaan bändissäkin voi olla parikymmentä soittajaa ja laulajaa. Lähes kaikki Onnenmaa Unionin jäsenet ovat soittaneet tai soittavat myös messubändissä, kertoo Markku Perttilä.

- Levylle valikoitui paljon suosittuja messubiisejä, joihin oli jo tälle kokoonpanolla sovitusideoita valmiiksi mietittyinä. Kappaleet ovat pääosin folk-materiaalia, mutta myös rock- ja kantrihenkistä – tietenkään reggaeta unohtamatta. Ihan omaa tuotantoa edustaa laulu "Huokaus", joka on Miika Aukion säveltämä ja yhteistyössä kanssani sanoittama. Kaikkiaan äänitteellä on 11 laulua – eli kokonaisen perinteisen albumin verran.

Äänitteestä on tehty 1000 kappaleen painos. Pääosin levyt tulevat Järvenpään seurakunnan rippikoulu- ja nuorisotiimin tervehdys- kiitos- ja lahjakäyttöön, mutta niitä on mahdollista myös hyvin edullisesti lunastaa itselleen Järvenpään seurakunnan nuorisotoimistosta ja seurakunnan nuorisotyöntekijöiltä viidellä eurolla – koko summa lähetystyön hyväksi.

[Valokuva: Juha Vääräkangas]
[Julkaistu ke 4.1.2017 klo 23:50]