Yhteisvastuukeräyksen avaus

Vanhakirkko

Esittelemme tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen keräyskohteet.

Vuoden 2017 ulkomaan esimerkkikohteena on Lähi-Itä, ja siellä erityisesti Jordaniassa sijaitsevilla pakolaisleireillä nuorten parissa tehtävä avustustyö. Keräysvaroilla tuetaan 12-30- vuotiaiden nuorten koulutusta niin perustaidoissa kuin omaa työllistymistä tukevissa opinnoissa.

Lisäksi keräysvaroilla pyritään tukemaan pakolaisleirien harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa. Tarkoitus on auttaa nuoria rakentamaan kohtuullinen elämä ja luoda tulevaisuuden toivoa.

Vuoden 2017 paikallinen yhteistyökumppani, jolle oman seurakunnan keräystuotosta ohjautuu 10 % on Setlementtitalo Louhela. Keräysvaroilla järjestetään seminaari ammattiryhmille, jotka kohtaavat työssään ihmiskauppaa ja sen uhreja.

Mitä on yhteisvastuu?

Se on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon suurkeräys hädänalaisten auttamiseen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 60 % tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % kotimaan kohteeseen ja 20 % kirkon ja seurakuntien avustustyöhön. Joka eurosta 80 % menee suoraan auttamistyöhön, loput vaikutustoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

Järvenpään kirkko

Kirkkopyhäkoulu

Tervetuloa lasten omaan kirkkohetkeen!

Liikkuva perhekerho

Liikutaan yhdessä perheen kanssa.

Mankalan kerhohuone

Tapaamistupa

Tule tapaamaan muita alueella asuvia lapsiperheitä kahvikupposen äärelle.