Järvenpään kirkko saa oman kastepuun

30.1.2018 13.45

Kastepuu paikoilleen asetettuna saarnastuolin alttarin puoleiselle ulkosivulle

Järvenpään seurakunta ottaa käyttöön kastepuun sunnuntaina 4.2. klo 10 messussa Järvenpään kirkossa.

Jokainen uusi Järvenpään seurakunnassa kastettu voi saada puuhun oman lehtensä, jos perhe niin haluaa. Lehteen kirjoitetaan lapsen nimi ja kastepäivä.

- Haluamme kiinnittää erityistä huomiota kastettuihin lapsiin ja tehdä paremmin näkyväksi kasteen merkityksen. Siinä ihminen liitetään Jumalan perheeseen ja seurakunnan jäsenyyteen, kertoo kirkkoherra Vesa Koivisto.

- Toivomme, että kastetun lapsen perhe voisi tulla mukaan messuun kiinnittämään lehteä kastetta seuraavan viikon sunnuntaina.

Samaa toivoo seurakuntapastori Karin Airaksinen, joka alun perin esitti idean ja iloitsee nyt sen toteutumisesta.

Uskon, että yhä useampi perhe tulee messuun kuulemaan pienokaisensa nimeä ja kiinnittämään lehden kastepuuhun. Tuollaiseen tilanteeseen on mukava kutsua mukaan myös kummit ja isovanhemmat, kannustaa Karin Airaksinen.

Kastepuut ovat yleistyneet Suomen kirkoissa. Järvenpäässä puu kiinnitetään saarnastuolin alttarinpuoleiselle sivulle. Kastepuun on luonnostellut Tero Aalto, työstänyt Pekka Silfverberg Terholan metallista ja lehdet valmistanut Finn-opasteet.