Seurakuntavaaleissa Järvenpäässä 92 ehdokasta

20.9.2018 00.21

Minun kirkkoni 2_XL.jpg

Suomen kaikkiin seurakuntiin valitaan päättäjät eli luottamushenkilöt neljän vuoden välein.  He suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa sekä päättävät monista keskeisistä seurakunnan hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Järvenpäässä kirkkovaltuustoon valitaan 33 jäsentä vuosiksi 2019-2023.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.2018. Ennakkoon voi äänestää 6.-10.11.2018. Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaat saavat äänestää.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 17.9.2018.  Järvenpään seurakunnan luottamushenkilöt tullaan äänestämään 92 ehdokkaan joukosta. Viime toimintakaudelta ehdokkaiksi on asettunut 23 luottamushenkilöä, uusia ehdokkaita on 69.

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Järvenpään seurakunnassa valitsijayhdistyksiä on näissä vaaleissa kuusi: Kirkkodemarit ja sitoutumattomat, "Kirkko keskelle elämää" Järvenpään Kokoomus ja sitoutumattomat, Peruskristityt, Järvenpään seurakunnassa puoluepoliittisesti sitoutumattomat, Keskiryhmät ja sitoutumattomat sekä uusi valitsijayhdistys Takaovi.

Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan 8.10. alkaen vaalikoneen avulla, se löytyy osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi. Ehdokaslistoihin voi tutustua myös Järvenpään seurakunnan verkkosivuilla
www.jarvenpaanseurakunta.fi/seurakuntavaalit

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Järvenpään seurakunnassa on 22 768 äänioikeutettua jäsentä.