Ennätysmäärä ruokailijoita Samalla sopalla

7.2.2019 13.50

samalla sopalla (003)_THUMB.jpg
Samalla sopalla kävi tänään ennätykselliset 315 ruokailijaa.

- Väkeä oli eteinen täynnä jo 15 minuuttia ennen aloittamista. Siitä eteenpäin oli jatkuva jono, kertoo diakonian asiantuntija Marja Kosonen.

Samalla sopalla on Järvenpään seurakunnan järjestämä kaikille avoin ja yhteinen keittolounas. Pöytä on katettu soppalounaalla kahden viikon välein torstaisin seurakuntatalolla. Lounaan maksu on vapaaehtoinen.

Tällä kertaa soppalounaana oli seurakunnan aineksista valmistamaa kermaista lohikeittoa, jota seurakuntatalon keittiön emännät valmistivat lisää aina tarpeen mukaan.

Marraskuussa 2018 Samalla sopalla tehtiin ensi kerran kokeilu, jossa jaettiin Yhdessä katetun ruokavarastosta saatuja ruokia. Jakelu sai myönteisen vastaanoton. Kokeilua on jatkettu tammikuussa kaksi kertaa ja nyt helmikuussa oli kolmas kerta ruuanjakoa keittolounaan yhteydessä. Jaettavissa ruuissa on ollut mm. Juureksia, perunoita, hedelmiä, pakastettuja valmis- ja liharuokia.

Yhdessä katettu on järvenpääläinen yhteistyöverkosto, joka kehittää toimintatapoja yhteisöllisyyden ja työelämäosallisuuden lisäämiseksi. Sitä toteutetaan järjestämällä kaikille avoimia yhteisöllisiä ruokailuja, joista Järvenpään seurakunnan Samalla sopalla on yksi.

Ruokailuissa hyödynnetään sopimuskumppaneiden lahjoittamaa ruokaa. Logistiikka ja varastointi toteutetaan vastuullisesti yhteistyössä verkoston toimijoiden kanssa.

Mukana yhteistyössä ovat eri järjestöt ja seurakunnat sekä Järvenpään kaupunki.

[Julkaistu 7.2.2019]