Ilkka Jääskeläinen ei ole liiemmin koskenut sorviin eikä muihinkaan työkaluihin koulupäiviensä jälkeen. Nyt riihimäkeläisen tyttären pihapuusta valmistuu uurna pala palalta. Kaunis raita saa uuden muodon. Sen työstämiseen Jääskeläinen saa apua taitavilta puunikkareilta, joiden luovuutta ja näppäryyttä hän ei voi kuin ihailla.

Uurnan valmistumiselle ei ole mikään kiire, tärkeää on prosessi ja ne monet keskustelut, joita kerhon kahvihuoneessa jutustellaan.

Pyhäinpäivä lähestyminen tuo Jääskeläiselle elävästi mieleen voimakkaan muiston isän uurnan laskemisesta. Hetki oli vaikuttava. Myös äidin kuolema nousee mieleen. Jääskeläinen oli vasta 7-vuotias, kun 33-vuotias äiti menehtyi keuhkotuberkuloosiin.

Pyhäinpäivän tunnelmissa Jääskeläinen haluaa jakaa kanssamme Heinrich Böllin (suom. Teemu Sippo) viimeisen runon, jonka tämä kirjoitti lapsenlapselleen.

Me tulemme kaukaa rakas lapsi
ja meidän on mentävä kauas
älä pelkää
Kaikki he ovat sinun luonasi
jotka olivat ennen sinua
sinun äitisi sinun isäsi
ja kaikki jotka olivat ennen heitä
kauas kauas
he kaikki ovat sinun kanssasi
älä pelkää
Me tulemme kaukaa
ja meidän on mentävä kauas

---

Puutyökerho tiistaisin klo 8 aamuryhmä ja klo 15 iltaryhmä ja keskiviikkoisin klo 16 iltaryhmä Kirkonkulman puutyötiloissa, Kansakoulunkatu 13. Voit tehdä puutöitä omista materiaaleista mukavassa seurassa ja saat opastusta koneiden käyttöön. Tiedustelut: Pauliina Nurminen puh. 050 577 4450, pauliina.nurminen@evl.fi

Ilkka Jääskeläinen.