Perennat ovat monivuotisia ruohovartisia koristekasveja. Osa perennoista on kesävihantia, eli niiden lehdet lakastuvat talveksi ja uudet lehdet kasvavat keväällä ilmojen lämmettyä. Osa perennoista on taas ainavihantia, jolloin niiden lehdet säilyvät koko vuoden vihreinä. Perennalla on lajikkeesta riippuen muutaman viikon kukinta-aika ja osa perennoista ei kuki ollenkaan. Käyttämämme kasvit on valittu haudoille sopiviksi ja kestäviksi todetuista lajikkeista. Perennoja suositaan lehtien hienon värin tai kauniin muodon vuoksi sekä peittävän, rikat pois pitävän kasvutavan ansiosta. Perenna on ekologinen vaihtoehto kesäkukalle.

Uuden perennahoitosopimuksen alussa, touko-kesäkuussa kukkapesä kunnostetaan. Kunnostukseen kuuluu mullan vaihto, kukkapesän tekeminen ja lannoitus. Kukkapesässä on tarkoitus olla multaa sen verran, että kasteluvesi ei valu siitä pois nurmikolle. Tämän takia mullan pinta on hieman nurmen pintaa alempana. Perennat tulevat taimistolta taimien myyntivaatimusten mukaisina. Perennat juurtuvat ensimmäisenä vuonna paikkaansa ja alkavat juurtumisen jälkeen vahvistua. Yhteen kukkapesään istutetaan tilan salliessa kahtakin eri lajiketta, jotta kukintaa olisi kesän aikana eri jaksoilla. Myös värien ja lehtimuotojen yhdisteleminen tuo vaihtelua istutuksiin.

Perennahoidon istutusta seuraavina vuosina keväisin tarkastetaan perennojen talvesta selviytymisen. Tarvittaessa istutetaan uudet kasvit tuhoutuneiden tilalle. Kukkapesä kunnostetaan ja suoritetaan kevätlannoitus. Kesän aikana perennahoidot tarkastetaan kerran viikossa ja kastellaan kuivempina jaksoina. Tarpeen mukaan tehdään rikka- sekä tuholaistorjunta. Perennan kukittua kuivat kukkavarret leikataan pois. Syksyllä leikataan kesävihantaiset perennat alas.

Perennahoidossa olevalle haudalle voi tuoda leikkokukkia maljakkoon. Emme suosittele omien kukkien istuttamista, jotta perennan juuristo ei kärsisi.